Хранене при отстранена жлъчка – диета за тонус и релеф.

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

След няколко дена предстои операция за отстраняване на жлъчка на мой лоялен фитнес клиент. Той ме потърси в аванс, предварително, за да му изготвя диета, хранителен режим, за след операцията, който иска клиента ми да спазва, за да задържи и надгради фитнес резултатите си.

Възможно ли е това?

Винаги преди да кажа моето “Да”, правя своята проверка в списъка с литература, която зебележете, винаги споделям дори пред моите фитнес студенти, на курсовете за персонален фитнес треньор и диетолог.

Аз поне не съм запознат да има диетолог в света, който да не проверява “дебелите книги”. Дори и да има всезнаещ такъв, в което няма нищо лощо, поне аз, споделям пред вас, винаги правя проверка на литературните източници, обмислям, скицирвам и преценявам всяка моя дума, която ще споделя като конкретна насока, препоръка и мнение, което ми се поиска, при заявка за изготвяне на хранителен режим по съответен проблем.

Проблемите, с които аз се занимавам не са само от естетичен характер – клиентите ми да са слаби или със внушителна визия, а и от здравословен характер.

Какво иска моят клиент?

Той иска съпорт, подкрепа и правилни квалифицирани насоки! Сам клиентът ми ме потърси, уведоми, при положение, че до момента той спазваше режим и кръгови фитнес тренировки в залата.

Аз поех случая, защото знам и мога! Искам да помогна, защото желая най-доброто на клиентите си – здраве и самочувствие. Отделно, че опита ми ме научи да вярвам в знанията си и възможностите си (без капка преувеличение, ще кажа, че съм “изкарвал” от инсулинова зависимост болни хора, намалявал съм градуса на изкривяване на сколиозно поразени деца, елиминирвал съм лекарствата за кръвно нялягане на възрастни хора), както и в холистичната медицина и чудесата на позитивното мислене.

Какво е превенция?

Случаят е за повишено внимание. Отстраняването на жлъчка е важен момент от физиологичното развитие на всеки човек. При евентуално обездвижване и нарушен режим на хранене, в жлъчният мехур се получава застой на жлъчен сок. Това повишава концентрацията на течността, което води до образуване на камъни (вижте картинката). Жлъчните камъни дразнят вътрешната повърхност на жлъчния мехур, като предизвикват възпалителен процес, което и става причина за оперативното отделяне на органа.

Според целите на моят фитнес клиент, е напълно възможно структурирането и спазването на диета, хранителен режим при вече отстранена жлъчка. Вижте на база кои моменти аз се спрях, преди да напиша моята чернова на лист хартия – диетата на моя клиент:

  • елиминирах до минимум газираните напитки и тези със прости захари.
  • внимавах в избора на месни продукти – важное да се отбележи това
  • количесвото на яйчен жълтък е в диетата е също индивидуализирано
  • съдържанието на подправки в диетата е не случайно, както и отсъствието на други
  • броя хранения
  • естеството храна преди и след фитнес тренировка

Ползите от спазване на хранителен режим?

Може би сте ги усетили сами в процеса на четене, когато ви споделих преди секунди. Ползата е спокойствие при спазването на насоките ми, както и подкрепата, която клиента ми ще получи в тези 60 дена, които са достатъчни на този етап. След което, нашата работа ще продължи в по-дългосрочен план. Но редом с индивидуализирана фитнес програма, сами разбирате, че има упражнения, с които трябва да се съобразя. Можете да видите набора от варианти, с които аз работя в тази моя електронна книга.

Изводи

Всяка една хирургическа интервенция води след себе си една промяна в тялото на човшекия организъм. Дали говорим за тъкан или орган, или система, тази структура от клетки е изпълнявала определена функция в тялото ни.

След като имаме операция, задължително трябва да се въведат корекции в храненето и в стандарта ни на живот. Защото това, което правя с огромна любов е да бъда консултант по хранене и нов и правилен стандарт на жовот. Аз не деля клиентите ми на пациенти и здрави хора. Защото имам различно виждане за здравеопазването и начина ни на живот. Това виждане е контрапункт на всичко онова, което медиите ни внушават, че болниците са пътя към здравеопазването.

Не! Знанието е пътят към здравеопазване, а лекарските помещения са просто място, където да се извършват тези интервенции. “Здравните заведения” са нашия околен свят – дома в който живеем, хората, с които се събираме, начина на живот, който взъщност водим и който зависи единствено от нас. Това е стандарт на живот и аз ще го дам на моя клиент! Както и ще запознавам всички вас с това, което искам и мога.

Натиснете “Like” бутончето – твърде вероятно е сред вашите приятели във Facebook да има лекари, които да харесат моето виждане. Защото аз търся такива хора, нека протегнат ръка? А ако статията ви е харесала на вас самите, освен да харесате, коментирайте съдържанието – или поне кажете: “Какво ново научихте и какво искате да обсъдим заедно чрез коментар?”. Вижте е резонните въпроси на моя клиент, след като той получи своят план на хранане, както и моя видео коментар, тук.

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Могат ли дамите след 30 годишна възраст да имат плосък корем?

Представям ви Талия Милинкова, която е главна героиня в "ГлупакЪТ" - авторска рубрика на BelchoHristov.Com. Всяка прилика с реални лица...