Верижна реакция – научно доказани ползи от прием на аминокиселини с разклонена верига

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Едва ли има наистина трениращ (фитнес, футбол, ММА, тае-бо и т.н.), който трябва да бъде убеждаван в ползите от прием на BCAA`s!

Често обаче трениращите бъркат, когато считат, че прием на суроватъчен протеин обезпечава достатъчно добре техните мускули от разпад (катаболните процеси)! Наистина грешат!

Суроватъчният проетин е съвсем отделен продукт! Но казах ли изключителен? Така е! Приемът на bcaa`s обаче, преди фитнес тренировка предпазва по много специализиран начин мускулните клетки от разпад, по време на физическите ви занимания със тежести или собствено тегло – стрийт фитнес, кросфит, фитнес, силов многобой и т.н.

Аминокиселините с разклонена верига (bcaa`s) повишават енергията ви на клетъчно ниво (суроватъчния протеин не го прави това!), намаляват разграждането на мускулите (дублират функциите на протеина, но не точно в този вид), топят подкожните мазнини (протеина не върши тази функция!), подпомагат мускулното възстановяване и мускулен растеж и подобряват функциите на мозъка (последното изобщо не се постига от прием на суроватъчен протеин – виж линка по-горе!).

Споделям със всички вас, изследвания, които са правени при колоездачи малко преди Олимпиадата в Лондон. За 23 часов маратон се оказва в изследването, че прием на 1500 мг bcaa`s (общо 6.5 гр доза) и 750 мг (общо 3.2 гр доза) аминокиселини с разклонена верига, в което левцина, изолевцина и валина са в съотношение 2:1:1, подтискат значително кортизола! Дозата от 1500 мг намалява кортизола с повече от 46 %, а доза от 750 мг с около малко над 40%!

Може и да споделите още след малко:

“Ало! Ние не сме колоездачи, какво ни бърка това?”

Подтискането на кортизола е прекрасен начин за мускулен растеж! Ето затова. И още – тренировките ви са около 50 минути за мускулна маса, а изследването за 23 часа. Изводите правете сами!

Приемайте
по една доза преди и след фитнес тренировка (6.5 гр bcaa`s BLAST) и това ви е достатъчно! Излишно е да споделям още биохимични примери, как аминокиселините с разклонена верига, подтискайки кортизола, обвързващ се с андрогенните рецептори, дават превес в производството на тестостерон, нали?

За професионални резултати и реални очаквания от продукта, приемайте и по една доза след сън и преди сън!

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Ако имате нужда от експресна моя намеса, моля вижте как чрез skype връзка, може това да стане още утре. Онлайн програмите за обучение и индивидуално развитие по теми като отслабване и покачване на тегло, развивам и разработвам в продължение на 5 години, всеки ден. В тази война с килограмите, аз нямам загубена битка! Понякога обаче, имам отзовали се войници. Ти ще воюваш ли?

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

ТОП 10 храни, от които може би ще зависят всички ваши успехи и резултати в диетата ви

Понякога, ако се замислете по-внимателно, ще си зададете въпрос: "Има ли разлика между определените плодове и зеленчуци? Всички те са...