Всичко за вашето истинско и трайно отслабване – фитнес тренировки и хранене. Количества въглехидрати, протеин и мазнини. Сплит фитнес програма.

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

rotacia_vuglehidrati

Храня се здравословно, тренирам, но не се получава. Изпробвал/а съм почти всички видове диети … какво да направя Белчо?

Прилагайте “въртенето на въглехидратите” в диетата! Това е най-важният момент и единствен (от хранителна гледната точка) начин за трайно и сигурно отслабване!

Винаги, когато работя с клиенти прилагам този подход, винаги! Той е най-правилният, най-сигурният и единствен начин за отслабване и загуба на излишни килограми – мазнини! Често, когато клиентите ми получат своите диети и фитнес програми, първото впечатление е “много храната”. Но … тя изобщо не е много.

Второто впечатление, което клиентите ми споделят е как ще могат да ядат в някои от дните толкова “много ориз и картофи”. Третото впечатление, което споделям с вас, но е изцяло мое и свързано с точно тази тема е: режимът работи безотказно!

При цикличният прием на въглехидрати има дни, в които се приемат различни количества. Това е съобразено с деня и степента на активност за този ден. Това също прави всеки цикличен въглехидратен прием индивидуален! Зависи основно и от тренировките ви с тежести! Например, ако тренирате много здраво и сериозно долната част на тялото – бедра и прасци, вие определено ще имате нужда от повече въглехидрати, от колкото, ако сте тренирали корема и правили кардио дейност. Нали така?

Това ви е денят с високи въглехидрати. Ако денят ви е просто почивен или както споделих, не толкова изморяващ от към тренировки (просто сте тренирали по план малки мускулни групи), тук въглехидратите ви са ниски. Това е такъв в диетата ви ден. Този начин на манипулиране на въглехидратния прием е ефективен, защото контролира нивата на инсулин. Когато се освобождава, той транспортира глюкозата и аминокиселините в клетката. Инсулинът е високо анаболен хормон. Но … само когато пренася точно тези вещества до клетката. Ако тези правила вие не ги спазвате, ще натрупате мазнини! Вижте сами пътят на инсулина:

Вижте схемата, за да определите сами какви и кога да са ви дните с въглехидратен прием:

Грамажите тук за килограм телесно тегло! Т.е., ако тежите 65 кг, умножавайте индексите по 65! Така ще получите вашите въглехидрати, протеин и мазнини. За сравнение използвайте и калориметричната таблица за да си изградите по-детайлен анализ за всичко по темата въглехидрати.

Тренировъчен график и фитнес програма при ротация на въглехидратите

Чрез тази таблица ви помагам да разберете всичко! Това е седмично разписание (сплит програма) в което виждате как се разпределят първо правилно тренировките ви, след това, как правилно да консумирате въглехидрати. Тук, за да проработи диетата ви, изпълнявайте интервално кардио – HIIT.

Изпълнявайте го в дните понеделник, сряда и петък. До 20 минути след силовата част. Интервалното кардио включва тук редуване на взривни по-дълги интервали на бягащата пътека с къси и кратки интервали. Най-добре, при по-тренираните хора е да включите тичане или спринт за период от около 50 секунди и да изпълните (1 работна серия, като къс интервал) упражнението мъртва тяга с дъмбели – използвайте лека тежест за 15 плавни и бавни повторения. Ако не сте толкова трениран, просто след тичането, намалете скоростта на пътеката. Или ако сте съвсем начинаещ, използвате редуване между бърз и бавен ход.

Във дните вторник и четвъртък ще изпълнявате бавно кардиото, т.е. то да е нормално и завършете тази тренировка с упражнения за корем. Използвайте този трик за следене на пулса ви, за да сте сигурни, че топите мазнини!

FAQ

Ако искам да използвам хранителни добавки, успоредно със диетата и фитнес тренировките за топене на мазнини?

Използвайте л-карнитин. Наичинаещите и тези от вас, които нямат опит с фет-бърнарите, могат да ползват “меки” термогенни бърбъри” в съчетание с течен л-карнитин. Разликата между течната и таблетна не е във ефикасността, а в това, че хора със гастрит или язва е добре да избягват таблетите. Иначе, комбинацията ще стане страхотна и ще имате чудесни впечатления и резултат, ако приложите поне на 70% всичко написано тук.

Ако имам високо кръвно налягане, какво мога да приложа от тук споделеното?

Елиминирате интервалното кардио от фитнес тренировките ви. Задължително! Изпълнявайте по-бавно и с още по-леки тежести фитнес програмата, но запазете кардиото в дните с ниска интензивност. Не употребявайте хранителни добавки, освен л-карнитин. Успоредно с редукцията на килограми, кръвното ви налягане ще се възстанови и изчезне (да, не преувеличавам!) и тогава лека полека може да интегрирате едно след друго тези неща, с които пък не може да започнете програмата.

За кого е насочена тази програма и има ли нещо, с което да се съобразим?

Програмата и съветите тук са приложими за хора (мъже и жени) от 17-18 до 50 годишна възраст! Съветите тук са напълно приложими за клинично здрави хора! Но, не я прилагайте, ако имате някакви заболявания, включително и хормонални – затова следете моите медицински и уелнес услуги тук.

Обратно към “Начална страница”. Обратно към раздел “Хранене”. Обратно към раздел “Фитнес”.

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Какво да направите, ако усетите болки във ставите, но спортувате и посещавате фитнес зала?

Веднага вижте причината за това - за болката! И бъдете сигурни, че не фитнес тренировката е причина за вашата болка...