Възможно ли е да елиминирате целулита?

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Антицелулитни процедури и грижа за отстраняване на целулита

Целулитът е натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и лимфни съдове. Затова се получава и този ефект – наречен “портокалова кожа”!

Как се образува целулит?

Причините за това са заседнал начин на живот и нездравословно хранене. Това води до промяна на състоянието в определените хормонални зони в женския организъм, дори и в мъжкия, където се натрупват подкожни мазнини и се задържа лимфна течност.

Как се третира целулита?

Само с един метод не може да се постигне почти никакъв ефект! Дори и с един мой съвет. Антицелулитната програма (вижте линка) трябва да съчетае няколко направления. На първо място е необходимо задължително да се спазва хранителен режим, да се спортува поне два пъти седмично или да се правят разходки по минимум 20 минути на ден и да се направи програма за прием на хранителни добавки, които да ускорят обмяната на веществата. В няколко насоки! Например:

Какво трябва да знаем за целулита?

Че е упорит проблем и е характерен основни при жените. Проявява се през пубертета, може да се яви през бременностт, при употреба на контрацептивни хапчета или след менопауза. При мъжете – при основно застяол начин на живот. Но тук, не съществува целулит, дори и при тези с наднормено тегло, тъй като той е свързан с женските полови хормони, които определят особеностите в строежа на женската кожа и типичната за нея прекомерна разтегливост, а по-скоро се наблядава подобна структура на кожата и състояние на линфата, което аз обаче отново наричам целулит. Засяга зоните свързани с репродуктивна функция – корем, бедра и ханш, рядко и горната част на ръцете.

Фактори, свързани с разпространението на целулита:

# Наследственото предразположение

# Възрастта

# Неправилното хранене (голямо количество животински мазнини и малко количество растителни, изобилие от въглехидрати, липса на плодове, зеленчуци, витамини), дори и то да е диетично!

# Наднорменото тегло

# Колебанията в телесната маса – чести напълнявания и отслабвания

# Заседналият начин на живот

# Хормоналните нарушения (дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези, понижена функция на щитовидната жлеза)

# Вредните навици – цигари, алкохол

# Твърде тесните дрехи и като следствие – нарушение на кръвообращението

# Замърсена околна среда

# Постоянните стресови ситуации.

За да се справите с целулита, ви препоръчвам тази комбинация от хранителни добавки – нарекох я антицелулитна процедура – фаза I. Процесът на създаване на такъв продукт включва анализи и опит. В случая, препоръчвам този стак да се ползва 2 месеца. През следващите 2 (т.е. общо 4 календарни месеца), може да се приложи фаза 2 (за нея малко по-късно тук, в блога за фитнес – за целта, абонирайте се за е-мейл бюлетина ми, за да не изпуснете предложението!), нещо, което съвпада с моят опит при работа с клиенти и техните казуси – 4 месечна работа върху храненето и тренировъчната им програма/и.

Какви са най-честите грешки, при опит за борба с целулита?

# Ще се подложите рязко на глад, оттам ще дойдат проблеми като нервност, депресия и чувство на остър и стържещ глад;

# Ще се пресилите в началото със свръхнатоварване с фитнес, което ще ви доведе до претрениране и нулев видим резултат;

# Ще издържите точно не повече от 8 дена – защото във въпросния стартов “понеделник” ще сте надъхани, а във “неделя” сте на разходка из града с пакетче пуканки!

Полезни ли ще бъдат и антицелилитните масажи?

Да, ако ви втриват и антицелулитния крем гел! Така че, него можете да го ползвате и свободно. Винаги при подобни процедури.

Възможно ли е да елиминирате целулита? Нека си дойдем на основния въпрос?

Да! До тук, аз ви споделих безценен опит при работа с клиенти. Т.е. отговорът ми е на 100% верен!

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Кои са основните причини за липса на релеф? Част III – недостатъчно големи тежести

Ако до тук сте разбрали всичко, то с точно този материал вярвам, че всичко около пъзела "Защо няма релеф?" е...