"Еднообразието" в диетите

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

еднообразието-на-една-диета

Това ли ще ям през цялото време?

Това е въпросът, с който се събуждам всеки път, когато проверявам редовната си кореспонденция, при работа с клиенти, които са поръчали хранителен режим (диета) за отслабване или хранителен режим (диета) за покачване на тегло – маса.

Тъй като съм в бранша с хранителни програми от много време и имам дори вече и наблюдения върху моите “опоненти” (по-надолу ще обясня защо нямам релна конкуренция в това, което всъщност правя!), мога смело да споделя и заявя, че съм от единиците, които обръщат внимание в кореспонденцията с клиенти по тази тема – еднообразието в диетите.

Знам – скучна е темата “да се обясняваш”, но държа всички мои клиенти да знаят какво правят, аз какво правя и какво ще извлекат само при мен. Нека обясня и разкажа и това на вас.

Как започва всичко с диетите?

Самото начало е трудно – взимането на решение! Имам читатели от 7 години, които едва тази година са “се престрашили” да започнат нов стандарт на живот! Чудесно! Това е вътрешно решение, което е вече взето (повече за психологията за взимане на решение – да започна ли диета) продължава във едно просто нещо – директен контакт с мен. Често, първият въпрос е:

Как процедираме?

Тук внимателно питам, събирам информация за това кой стои от другата страна, каква е целта на клиента ми и мога ли да се справя със задачата (неслучайно използвам тази красноречива дума) – по теми свързани с “бързо”, “драстично” и т.н. сваляне на килограми, лично аз не съм специалист. Ето затова именно обяснявам как се и процедира.

Когато всеки мой клиент е дал заявка през онлайн магазина ми или е дошъл лично във физическия ми магазин, на него му давам анкетна карта. Първата такава по рода си изобщо, за територията на страната (на 100% гарантирано!)! Факт! С нея получавам собсвеноръчно попълнено клиентско досие с информация, която остава разбира се поверителна, но такава, с която аз работя.

В тази бланка, всеки сам описва своите хранителни навици и култура. Привички и виждане. Доста бързо нацелвам досега спазваният ритъм на хранене и живот и тук виждам причината за проблемното тегло. Това е както наднорменото, но и поднорменото. След което започвам работа по сметки с калориите, планирам какъв да е дефицитът от калории, ако насреща ми е казус с цел отслабаване или излишъкът калории, ако това е цел покачване на тегло.

Структурирам хранителната програма (диета) така, че тя да дава резултат!

Колко продължава една диета?

Продължителността на една диета зависи от няколко фактора:

  • изходната форма на клиента ми
  • неговата мотивация
  • неговото свободно време за спазване на тези мои насоки, вплетени в програмите ми

Неслучайно, например в този линк за диета за отслабване, показвам нещо много особено – “Период на обслужване”. Именно защото съм се свързал с клиента ми, съм се запознал с обема работа, който имам насреща.

Във аванс мога да кажа, че човек който спазва моите насоки, за 6 месеца, мога да го преобразя! В тази връзка, за по-леките казуси съм определил един доста резонен период – 2 месеца. За средно обемните казуси, 4 месеца са също достатъчно. А 6 месеца – това прилагам при хора с наистина много килограми – над 40 кг излишни килограми как ви звучат? А 65?

Точно заради тези причини, продължителността на диетата варира! Но все пак тя има и своят край, нали?

Как се процедира след това?

Веднъж, когато клиента ми направи своята форма и стабилизира всички медицински показатели (вече мога да си го позволя!) го “задължавам” да мине и курс на стабилизиране на тези резултати. Защо? Защото диетата е строго специфична. И именно защото през периода време клиентът ми е ограничавал хранителните източници, поради простата причина, че техният избор е тесен спектър от храни (които търговците вече наричат и биохрани!) идва ред на здраволсовното и целесъобразно хранене.

Здравословно, защото увеличавам спектъра храни, внимавайки върху калориите им и целесъобразно, защото целта е клиента ми да запази килограмите си. В противен случай – ами същият, не знае как да се храни и реално, чрез такива примери се роди и термина “Йо-Йо” ефект! Факт.

Т.е. еднообразието на една диета е нож с две остриета. От една страна, нещата просто се случват, а от друга, да, наистина лишаваме тялото от нещо важно!

ИЗВОД

Не достигайте момента, в който не можете да обуете чорапите си! Защото все пак работещият диетичен режим е малко или много еднообразен. На черното, бяло не мога да кажа, а силно вярвам и вие също, особено ако сте разбрали моят модел на работа. Който не се предлага от никой друг! Ето затова в тази среда съм професионалист – на 100% излагам фактите, не крия подорбности и си свършвам работата добре.

Нямам загубена битка в борбата със проблемно тегло! И искам с този материал да благодаря на всеки клиент, който поне веднъж ми е казал:

“Не, не съм доволен от услугата ти Белчо!”

“Еднообразието” в една диета:

  • води до балансиране на нивата на кръвна захар
  • води до насочването на важни минерали и витамини в кръвта, които участват във важни ензимни реакции
  • води до създаване на баланс в хормоналния биоритъм
  • води до закономерност, която се проявява материално със веки изминал ден – вашата морфологична промяна
  • води до създаване на хранителни навици

Човек е такъв, каквато е неговата храна – народна мъдрост!

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Успоредна употреба на анаболни стероиди и хранителни добавки – Част I

Стероидите в нашето тяло са група хормони (сложни химични съединения, произвеждани от жлезите с вътрешна секреция). Хормоните, произвеждани в нашето...