Какво са мазнините и колко килограма сваляме за 1 седмица?

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Трайно-отслабване

Понякога се побърквам, когато чуя:

Искам ударно да сваля 10 кг за няколко седмици. Нека да са 2!

Няма как да стане! Ударните неща не са здравословни и задължително не водят до каквито и да е трайни резултати. Затова, ако позволите, ето ви най-кратката презентация за трайно отслабване:

Цел # 1 e да намалите обема на мастната клетка

Мазнината е съвкупност от мастни клетки, които имат своят обем. Когато сте на диета и фитнес програма за отслабване целта е да намалите този обем да възможно най-малък обем.

Напълно мастните клетки изчезват, когато се изсмучат, чрез липосукция. Лошата новина е, че ако продължавате да ядете свръхкалории, в съседство изникват нови мастни клетки. Диетата и физическите упражнения помагат да се горят калориите на мастните клетки, а не тези, които носят например мускулните клетки. Да припомня, че “бързият ефект” на всички комерсиални диети е точно този. Губят се ужасно много килограми.

Всъщност, обобщено, мога да кажа, че 1 килограм мазнина може да се изгори напълно и завинаги, само ако се спазват ПРАВИЛНИТЕ диета и допълнителни физически занимания. Защото са нужни 9 000 ккал енергоразход. Дали ако стоите на стола ще осигурите това? Дали?

Затова играйте с обема на мастните балони! В рамките на около 1 000 грама е напълно възможно, да изгорите мазнини. Седмично! Което не е никак малко – това са 2 буркана за компот пълно до горе с мазнини! Вашите или моите няма значение – структурата им е еднаква. Обема – също!

Цел # 2 е да поддръжате обема на мастната клетка винаги възможно най-малък

След като сте намалили обема на мастните клетки и свалили чрез тях килограми, поддържайте този обем в тези норми и граници. Както казахме, напълно, мастните клетки не могат да изчезнат! Веднъж появили се, трябва да играем с тяхната форма – в буквалния и преносен смисъл на думата.

Ажте здравословно и диетично и всичко ще е ок!

Цел # 3 е да си създаде такива хранителни (дори и двигателни навици), с които да не допускате подуването и/или образувате на нова мастен балон

Да! След като храната която сте яли ви е докарала до свръхтегло и лоща визия, няма как да си мислим, че веднъж след като сме отслабнали, ще можем да си подновим навиците. Всъщност можете, но пак един ден ще сте едри и дебели. Мастните клетки ще са напълнили своите резервоари (своя обем). Дори и да ползвате най-силните фат-бърнъри за отслабване, нямате ли изградени навици за хранене, никога няма да сте фит.

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Вредна ли е йогата за българите? Мотивите на Петър Дънов

Много мои клиенти практикуват йога! Съветвам, винаги към фитнес тренировката и диетата, да се прилагат и допълващи спортове, занимания, дори...