13 златни причини да правите кардио тренировка

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Основното мое занимание е да тренирам и консултирам хора, които са твърдо решени за радикална промяна в начина си на живот. Това са млади момичета и момчета, представители от средна възраст и забележете – възрастните хора!

Най-възрастните ми клиенти в момента са жени и мъже на близо 70 години! Но защо казвам всичко това? Защото с обслужването, което осъществявам и прилагам като внимание, като знания и подход, считам че помагам много на тези хора. В самата си същност, кардио тренировката заема важна част от фитнеса и програмите на възрастните хора. Факт!

Кардио тренировки може да осъществявате при:

  • домашни условия
  • фитнес зала
  • в паркове, градини или на морето и планината

Кардио тренировката е превъзходно средство срещу стареенето, което можем да приложим, стига да знаем как? Всички ползи, за които винаги пиша са изключително много, повярвайте ми! И вижте от къде ще започна – с кардио тренировка рязко повишаваме дейността на хипофизата си и отделяме в пъти повече от обикновеното растежен хормон! Хормон на младостта, силната имунна система и самочувствие. В този ред на мисли, кой каза, че кардио тренировката не е за възрастни?

С повишеното отделяне и работа на аденохипофизата, ние помагаме за допълнителна загуба на мазнини, имаме повишена жизнена енергия и страхотно самочувствие. Е, това е също факт! Но не искам да приключа само с това до тук, защото, знаете, аз работя с факти – прилагайки кардио тренировка в ежедневието ни и спазвайки хранителен режим ние увеличаваме по естествен път нивото на добрия холестерол, намаляваме кръвното си налягане и излизаме от зоната на хипертонията, подобряваме цялостно имунната ни система, сърдечносъдовата ни система, осъществяваме превенция срещу остеопорозата, намаляваме риска от диабет и т.н. Не е ли страхотно това? Да, по-добре се ощипете, за да повярвате. Направете го, още сега!

Ако случайно съм пропуснал някоя друга полза от кардио тренировката – добавете я! Не заради друго, а за да не бъде числото 13 фатално. Всъщност, фатално е ако спортувате редовно, а не правите кардио тренировка! Нали?

Станах пословичен с цитати от изследвания и проучвания, затова няма да изневеря на традицията си: известно изследване на небезизвестният Харвардския университет показва, как в опита се включват забележете 17 000 мъже между 35 и 74 години. Крайните данни сочат, че колкото физическата кардио активност се увеличава, смъртността намалява. Мъже, които изгарят поне 2 000 калории (това е възможно с правилната кардио програма) на седмица, намаляват смъртността с 25-33 % и намаляват риска от запушване на коронарната артерия с 41 %. Това не са добри новини за сърдечните хирурзи, но са добри за вас. Е? Какво ще кажете – намирате си само оправдания, за да не тренирате, нали така?

Кардио тренировката повлиява всяка възрастова група и именно заради това, всяко упражнение трябва да бъде индивидуално съобразено, със специфичните нужди на всеки човек.

Ето защо винаги моите фитнес клинети попълват анкетна карта и споделят своите медицински изследвания, за да изготвя тяхната кардио-фитнес програма по най-добър начин.

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Lipo Redux – SAN

Lipo Redux - SAN е модерен антицелулитен крем гел, който притежава 3 основни разлики, които го отличават от всички останали...