Кои са основните причини за липса на релеф? Част III – недостатъчно големи тежести

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Тежести и работни повторения

Ако до тук сте разбрали всичко, то с точно този материал вярвам, че всичко около пъзела “Защо няма релеф?” е налице – като причини, основни такива. Затова веднага вижте предходните два материала за:

Сега е ред да разберете още една истина:

По-леките тежести и повече повторения не водят до релеф!

Ако сте отворили горните два линка, сами ще разберете, че кардиото не е начин за изгаряне на мазнини! Между впрочем, още не сме заговорили за диетата, нали? Но ако поне нея оставим настрани, поне видяхте, че е грешно да се залага много на кардиото!

Може да се предложи много по-добър вариант! И това е – увеличете интензивността на вашата тренировка! Увеличете работните тежести в рамките на едно и също време. Т.е. тренировка! Запазете почивките между сериите същите и ще имате най-правилната формула за успех – релеф.

Дали наистина е така обаче, нека видим: изпълняването на голям брой повторения увеличава издържливостта на мускула! Това не е свързано задължително с горене на мазнини. Всъщност, точно моята практика при работа с хора показва, че когато интегрирам 8-ци и 10-ки в тренировката с тежести, спрямо 15-ци, по-добър релеф от този аз поне не съм виждал!

СЪгласен съм, че по-малкото повторения упражняват и тренират вашата сила, но това е свързано с повече разход на калории и по-голям мускулен растеж. Когато провокирате това, ще имате по-бърза обмяна на веществата, повече вода вътре е клетката и по-малко мазнини в подкожието.

Тренировките с повече повторения засяга тренировката за издържлиовост! Такъв тип тренировка засяга червените мускулни влакна. Увеличете тежестта, за да тренирате белите мускулни влакна. Участието на бързо съкращаващи се влакна е важно, защото те притежават потенциала да растат значително повече, от колкото бавно съкращаващите се. Това помага много за ускоряване на метаболизма , тъй като мускулатурата е тъкан с активен метаболизъм!

Извод

Не се страхувайте от по-големите тежести. Това също така ще промени усешането ви след 1 фитнес тренировка. Да, няма да текат реки от пот след тренировка, но не винаги количеството пот е гарант на изгорени калории за сметка на мазнини. Всъщност, горенето на калории продължава през следващите 24 часа, до следващата тренировка.

Тренировката насочена към белите мускулни влакна има следните ползи:

  • ускорява драстично обмяната на веществата – метаболизма ви
  • подобрява хормоналният баланс
  • гори повече калориии
  • изгледжате с по-дълбок релеф – всъщност точно този, който и търсите

Разбира се, по-големият брпй повторения винаги има приложения във една фитнес програма за отслабване. Чрез тях, просто оформяте по-малки детайли в самия мускул. С тях работите за съвършенсто!

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Могат ли наистина гейнърите да ви "омазнят", както се твърди?

Потекоха ли ви лигите, да! И на мен! Това е особено вкусно! Но да се върнем на въпроса? Могат ли...