Колко и какви аминокиселини трябва да приемате преди или след фитнес?

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

nachin-na-priem-na-aminokiselini

Правило номер едно – винаги ползвайте само и единствено BCAA`s за преди и след физическа работа (фитнес тренировка, бягане на открито, кардио и аеробика, силови упражнения и др.)

Б. Христов

Какви аминокиселини трябва да пия за преди и след фитнес или друг вид тренировка?

Отговорът започна с цитат от ежедневните ми общувания с клиенти. Т.е. единствените аминокислеини, които са подходящ и правилен избор (да не казвам задължителни) за непосредствен прием преди и след физическо натоварване са аминокиселините с раклона верига – BCAA`s.

По колко броя/дози аминокиселини трябва да приемате?

Това зависи от вашата цел! Нека разгледаме набързо 3-те основни цели, които принципно съществуват.

  • За здраве и възстановяване – добавяйте дози, които са упоменати на оригиналния етикет на гърба на всяка опаковка аминокиселини с разклонена верига. Търсете продукти аминокиселини с разклонена верига в съотношение 2:1:1.
  • >За отслабване и релеф – добавяйте дози, които са упоменати на оригиналния етикет на гърба на всяка опаковка аминокиселини с разклонена верига. Търсете продукти аминокиселини с разклонена верига в съотношение например 8:1:1 или 10:1:1 или 12:1:1. По-голямото количество на леуцин (левцин) е приоритет.
  • За мускулна маса – добавяйте дози, които са упоменати на оригиналния етикет на гърба на всяка опаковка аминокиселини с разклонена верига. Търсете продукти аминокиселини с разклонена верига в съотношение 4:1:1.

Виждате, че за да съществуват различни съотношения и продукти, съществуват заради разликата в целите на потребителите по света. Да – това е скъп суплемент, но за мен най-важния, дори по-важен от протеина на прах и креатина. Аминокиселините с разклонена верига са продукт, който се усвоява много бързо и почти в нито един случай не се прахосва на вятъра, т.е. отива по точно предназначение. А колкото до обикновените, дори и суроватъчни аминокиселини – за мен е мит да се приемат еднакво като BCAA`s аминокиселините.

Таблетните форми на широкоспектърните аминокиселини са за да се приемат заедно с храната, за да се увеличи избора на аминокиселини изобщо, поради бедна на амини храна или недохранване. Беше коректно да каза защо именно BCAA`s са вашия правилен избор и продукт. Отделно от това как да го ползвате и приемате.

Аминокиселините с разклонена верига на прах съдържат в повечето случаи и микровещества, като например витамин Д и Б6, за максимално усвояване. Успоредно със това, някои брандове добавят и важните соли и минерали като допълнителна полза. Което означава, че е най-добре да ползвате аминокиселини с разклонена верига на прах.

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Как се мерят протеина и въглехидратите за една диета?

Оказва се, че ако не знаете това, диетата ви е обречена на провал! До този извод съм стигнал, след много...