Паласките – атака чрез фитнес тренировки Част II

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Паласките-около-корема-махане2

Паласките и какво представляват те описах в част I. Тук ще разгледам темата фитнес тренировки.

Фитнес тренировки – планът

Вие имате паласки! Имате проблем с визията. Ок, сега спокойно … седнете и на база вашето свободно време изградете вашият план. Краткосрочна и дългосрочна цел. Помагам – краткосрочна цел може да бъде да махнете палските си, а дългосрочната, просто да ги нямате за в бъдеще. Видяхте още в първия материал за паласките, че грижите по отношение на храната и спорта са неизбежни! Просто защото мазнината веднъж създадена като клетъчна структура, може само да променя своят обем.

Ако сте начинаещ, използвайте всички моите фитнес съвети за начинаещи тук.

Сплит система

Направете си добра сплит система. Комбинирайте мускулните групи така, че да има хронология и логика във всички ваши физически усилия! Не ходете в залата, просто заради разнообразието. Няма как да имате упорит проблем и да ви харесват фитнес посещенията. Там сте, за да тренирате.

Сплит системата включва хронологична и закономерна система между тренировъчни и почивни дни. Сплит фитнес програмата, за да елиминирате паласките трябва да се спазва достатъчно дълго! Забравете за прекалено кратките периоди. Но все пак, ако сте мой фитнес клиент, мисля че около 2-3 месеца ви очакват работа.

Видове фитнес упражнения

Изберете енергоемките фитнес движения. Забравете машините. Нужни са ви много кислород и разход на енергия. Дълбоки вдишвания чрез клекове с щанга зад врат, напади, мъртва тяга, избутвания с дъмбели – всичко това трябва да залегне много сериозно във вашата фитнес програма.

Работни серии и повторения

Правете тежки серии – до 8 повторения за малките мускулни групи и 10 за големите. Мит е, че големият брой потворения горят повече мазнини. Една серия в 8 повторения с 100 кг гори повече калории, от колкото 1 серия с 50 килограма и 15 повторения. Изпълнявайте 4-5 работни серии за базовите и многоставни движения. Максимум по 2-3 серии направете за все пак присъстващите, но не основни едноставни движения.

Кардио

Вижте сега следната схема:

Мускулен-гликоген

Със номер 4 в схемата е показано къде се намира мускулният гликоген. Той захранва първите 40-тина минути от вашата фитнес работа. Условието да имате добра плътност на самата фитнес програма. От тук нататък, гликогеновите депа се свиват и намаляват. Енергиен източник едва тогава става подкожната ви мазнина – особено, ако е концентрирана около паласките.

Само ако сте изгорили много добре наличният гликоген, кардиото в края на фитнес тренировката ви ще гарантира топенето на мазнини! Защото за да изпълните интензивно кардио в рамките на 20-30 минути след всяка силова част от фитнес програмата ви, енергия ще идва за сметка на подкожните мазнини. А не от наличният гликоген.

Това са фактите. приложете моите насоки и използвайте допълнителната литература от книгата ми “Фитнес и Хранене”. Очаквайте и следващият материал по темата хранене.

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Паласките – описание Част I

Какво са паласките? Паласките, или т.нар. "любовни дръжки" са сравнително дебел слой подкожна мазнина, който е обхванал поясната зона. Заради...