Паласките – описание Част I

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Паласките-около-корема-махане2

Какво са паласките?

Паласките, или т.нар. “любовни дръжки” са сравнително дебел слой подкожна мазнина, който е обхванал поясната зона. Заради това, че този слой създава един излишен обем в ханша и талията, паласките са дразнещи и смущават много хора, които ги притежават! Паласки имат както мъжете, така и жените. За съжаление паласки имат вече и младите …

Как се стига до положението да имате паласки?

Подкожни-мазнини

Подкожните мазнини са продукт основно на лошото хранене! Една част от причините са от незнание (неволно допускаме грешки в храненето), друга част от знание, но липса на кураж (волно ядем и осъзнаваме колко повече от нужното ядем) и трета част от причините са, че просто съществуват предпоставки за образуване на паласки.

Защо трупаме килограми в зоната на корема и ханша?

Отговорът е прост – защото това е една от най-мъртвите точки за цялото тяло! При жените, там се трупат по-лесно мазнини особено при бременност защото мазнините предпазват бебето, докато е в корема на майката. Но при мъжете, които нямат такава закодирана предразположеност, причината е отново все пак водещата – в тази зона на човешкото тяло, просто най-лесно се качват килограми!

Чисто антропологически, поясната зона трупа първо там ненужни килограми и заради S-извивката на гръбначният ни стълб, заради която имаме изправена стойка и баланс на цялото тяло и в покой и при движение.

Защо качваме ненужни килограми?

Защото имаме неусвояване на калории и макронутриенти. За мен, причините за наднормени килограми или в прекаленото консумиране на въглехидратни храни или в тяхното пълно ограничаване. Или с други думи, поради незнание как да насочим глюкозата към мускулните клетки – където и е мястото. Ако ли не – глюкозата се превръща в “пълнеж” на мастните клетки (виж. схемата).

Ето два много полезни материала за това, кои са пътищата за насочване на глюкозата:

 • Или с още по-прости думички – трупаме килограми в поясната област, просто защото сме предразположени точно там първо да се създават мастните клетки и мастните клетки веднъж образували се, те никога не умират! Можем от тук нататък да контролираме само техният обем, не и брой. С което ще ви запозная в Част II на материала посветен на паласките.

  Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

  E-mail бюлетин?

  Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

  моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

  който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

  Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

  Здравословното вегетарианство – разбиване на мита

  Здравословното вегетарианство за мен не съществува! За мен, основно като човек, това е вид крайност. А крайност е всичко, което...