Пиенето на вода по време на тренировка

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Пиене-на-вода-по-време-на-тренировка

Здрасти,

тази тема е доста погрешно дискутирана. Аз ще изложа фактите, а ти и „съветника” на твоята приятелка сами определете кой е прав – той самия или аз (разбирай и човешката физиология).

Клетката е изградена от до 70-80 % вода! Водата е нужна, за да се осъществяват редица процеси. Както и че тя изпълва органите ни и много други фактори – важни при това. При липса на вода или нейното отсъствие следват едни доста неприятни процеси. Факт е, че без вода, ние хората умираме. Не помня енциклопедични данни, но бърза справка сочи, че 2-3 дена без вода и сме до тук.

Българина няма обаче култура по темата вода. Друг факт! И когато стане въпрос за пиене на вода, особено ако спортуваме, често заблудата е, че тя видите ли „натежавала” и причинявала стомашен дискомфорт! Ще се съглася само, ако изпиете вашите първи 2 литра вода при вместимост на стомаха 450 мл (за женети) 30 минути преди физическо натоварване. Ако това е аеробика – да, ще бъде кофти положение.

Съветвам, същите 2 литра (минимум) да бъдат изпити в рамките на целия ден, равномерно. Винаги преди и след хранене (не по време), преди по време и след тренировка и винаги, когато усетите и най-малката жажда.

Колко вода да приемаме?

Колко ли? Сметнете и умножете килограмите ви по 50 мл вода за всеки килограм телесна маса. Ако тежите 50 кг, изпийте за целия ден 2,5 литра вода. Трапезна, минерална, дестилирана – можете дори да редувате. Сменяйте марките на водата, защото всяка има различен минерален състав и е добре това да бъде редувано, във времето!

Хайде със здраве и ми пишете, дали съм се оказал отново прав, във разбиването на този мит!

Белчо Христов

P.S. И да не забравите да изтеглите моята чисто нова електронна книга за “Фитнес и Хранене”. Надявам се и там, да съм разбил доста митове!

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Прием на трибестан от неспортуващи. Ползи и начин на прием.

Здравейте Радин, за да бъда и интересен в отговора си, ще споделя последни данни за трибестана: клинични изследвания показват, че...