Примерна диета и фитнес програма за вегетарианци. Защо станах вегетарианец?

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Ако живеех в биологично чист хабитат, обграден с натурална храна и месо, щях да продължа да консумирам месо – птиче, говеждо и свинско дори! Уви – живея в индустриална среда, с чийто условия трябва да се съобразя и да бъда екологично пластичен – приспособим, но и физиологически здрав!

Б. Христов – биолог по душа, верую и образование

От малко повече от 90 дена аз съм класически вегетарианец! Започнах вегетариански режим на хранене в началото на месец юни, т.г. Не бих казал, че съм на диета, строга такава, но съм елиминирал месото от менюто си. Подчертавам – запазвам само месото на рибата в диетата ми – т.е. в начина ми на хранене, според целта.

А каква е тя?

Не желая да давам пари и да тровя здравето си със “химикали”, които се съдържат в пилешкото месо, основно! Неслучайно, заглавната картинка на този материал е и на храносмилателната ми/ни система. Направил съм я така (при всички положения давам пример със самия себе си!), за да покажа какво имаме в нас – чисто топографски и информационно – имаме органи!

Аз се занимавам професионално във сферата на диетологията вече 7-ма година подред и мога да кажа, че съм изял тонове месо! Не изпитвам отвращение от него, просто вече не вярвам, че това е месо. Оставям настрани “разхода за храна”, който давам … уплаши ме картинката със цвета на урината ми (извинявам се за примера който давам, но няма нищо по-обективно от истинските думи, нали?). Отделно, имам много познати и клиенти, които работят в банки. Всички те, не се познават един друг, споделят:

“Белчо, фирми, месопроизводители, не искам да ти разказвам какви разходни ордери имат и за какво! За подправки, химикали, оцветители и т.н. Но не и за изкупуване на месо и т.н. Познай сам какво ядем!”

И тъй като не обичам само да се заканвам, да приказвам и философствам, буквално изхвърлих всичко като месни продукти! Освен рибата, която не може да бъде имитирана и химикализирана – т.е. “назобана”. Но дори и нея не си позволявам ежедневно. Защото пък идва от Норвегия замразена, а тази прясната риба от съседна Гърция е много мазна, за да присъства всеки ден в менюто ми.

И тъй като уважавам здравето си – преминах на вегетарианска кухня и хранене!

Вижте в картинки буквално какво ям от 90 дена насам:

Тъй като във момента обръщам и съм се отдал изцяло на работата си, тренирам по следния седмичен сплит, сутрин, на гладно – в противен случай изоставам с професионалните ми ангажименти:

понеделник – бедра и прасци
вторник – гръб и задно рамо
сряда – кардио корем
четвъртък – гърди и бицепс
петък – рамена и трицепс
събота – кардио и корем
неделя – почивка

Тренирам в 7.00 сутринта, на гладно! Тренировката ми продължава не повече от 40 минути и включва само базови фитнес движения и никакви машини. Тренирам на 50-60 % от работната тежест, като удължавам времето на ексцентричната фаза, във всяко движение!

Резултат от всичко написано и споделено до тук:

  • чувствам се отлично
  • изглеждам и съм запазил формата си – мускулен обем
  • по-лек съм на кг, но по-атлетичен и втален!
  • знам, че живея здравословно и правилно – доколкото опита и знанията са ми позволили да се “съобразявам” с обкръжаващата среда!

Тенденцията в световен мащаб е още по-сериозни действия (обърнете внимание над тази дума!) в посока здравословен начин на живот! Да, аз съм 90-дневен вегетарианец, но мен лично не ме интересува какъв съм по класификация, а как изглеждам и колко здрав (клинично) всъщност съм! За това ще работя, за да живея добре! Споделяте ли моето виждане?

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Ако имате нужда от експресна моя намеса, моля вижте как чрез skype връзка, може това да стане още утре. Онлайн програмите за обучение и индивидуално развитие по теми като отслабване и покачване на тегло, развивам и разработвам в продължение на 5 години, всеки ден. В тази война с килограмите, аз нямам загубена битка! Понякога обаче, имам отзовали се войници. Ти ще воюваш ли?

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Телешко месо – диетична рецепта и приложението й в диетите.

Получих си диетата, как да си приготвям сега храната? Има ли някой трик, за по-бързо, но диетично приготовление на храните...