Телешко месо – диетична рецепта и приложението й в диетите.

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

 • Получих си диетата, как да си приготвям сега храната?
 • Има ли някой трик, за по-бързо, но диетично приготовление на храните в диетата ми?

На тези два основни въпроса, често се налага да давам пояснения! Мое задължение е! В тази рубрика, ще ви предоставя повече яснота, относно диетичните храни и рецептите, с които лично аз работя – при работа с клиенти!

Калории на телешкото месо:

Всичко за калориите вижте тук и тук..

Кога се използва телешко – няколко полезни негови ползи и качества?

В диети за:

 • отслабване
 • мускулно тегло
 • здраве и поддържане на килограми

Рецепта са бързо и диетично приготовление

Количествата на диетичните телешки кюфтета са индивидуални. Някои порции могат да са или 170 грама, други 220, трети 300 гр. Всичко зависи от това каква е гарнитурата, защо е такава и т.н. Т.е. водещо тук е целта и индивидуалните особености на организма – този на моят клиент.

Тъй като винаги гледам рецептите да бъдат лесни и вкусни, съм прибегнал до тези мои насоки:

 • смелете телешки шол на кайма
 • нарежете ситно лук
 • сложете към каймата в сурово състояние магданоз

Сместа е готова. Оваляйте телешкото кюфте върху дланите си и го направете плоско! Точно, както е показано от мен на снимката. По този начин ще го изпечете на тиган – тефлонов, без мазнина.

В зависимост от силата на котлона, аз ползвам 9-та степен на моя, за 4 минути от всяка страна моят телешки бъргър (или кюфте) е готов! През останалото време, оформяйте гарнитурата на порцията, според вашата диета и план на хранене.

Време за приготвяне на телешките кюфтета (бъргъри): до 10 минути!

Овкусяване

Тъй като телешкото става малко сухо, аз си позволявам да препоръчвам следните неща:

 • лек сос от зелено чили
 • подправки – сол, семена от чушка, чесън на прах, къри
 • лимонов сок

Диетите са вкусни! Остава само да знаете коя храна кога и със какво да изконсумирате. Не забравяйте и целта си – от това зависи и отговорът на следващият въпрос – колко?

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Ако имате нужда от експресна моя намеса, моля вижте как чрез skype връзка, може това да стане още утре. Онлайн програмите за обучение и индивидуално развитие по теми като отслабване и покачване на тегло, развивам и разработвам в продължение на 5 години, всеки ден. В тази война с килограмите, аз нямам загубена битка! Понякога обаче, имам отзовали се войници. Ти ще воюваш ли?

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Кои храни ще те направят свеж и бодър през деня? Непознатите съставки във обикновените храни – храна за душата и клетката. Диета.

Задават се поредните уморителни дни: всички работещи хора ще се сблъскат с много голям обем работа през есента, отговорни задачи...