Фитнес тренировка за гърди (здраве) – от личния ми опит

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Лични-фитнес-тренировки-за-гърди

Философията ми за гръдната мускулатура

Гръдната мускулатура е голямата мускулна група. Гръдният мускул е съставен от два мускула – голям и малък гръден мускул. Гръдната плоча, тази, която се вижда с просто око, е основната мускулно изграждаща част на гърдите. Характерно за гръдните мускули е техният обем и четири зони:

  • гръден канал
  • горна част на гърдите
  • средна част на гърдите
  • долна част на гърдите

Малкият гръден мускул стои под големия гръден мускул. Но макар и “не на показ”, от него зависи завършения вид на гърдите. При мен, те не са добре развити. Не е причина липсата ми на старание, а гена. В този ред на мисли, фитнес тренировките ми за гърди се различават от базовите програми, по които могат и се развиват другите момчета доста добре. Ето защо, дори и във фаза на поддържане на мускулният тонус на гърдите, аз ги тренирам здраво. Вижте как в следващите редове.

Фитнес тренировки за гърди за здраве

Денят ми за тренировка на гърдите е отделен ден в тренировъчната ми сплит програма. С гърдите тренирам корема. Винаги загрявам на кардио уред, след което правя и ставно загряване, чрез различни усукващи и бързи движения. Мускулното загряване го правя с 1-2 загряващи. Обичам да подготвя добре мускулатурата си – изобщо. Фитнес програмата ми изглежда ето така:

1) Бенч прес с дъмбели от наклон – 4 х 8-10 повторения

Тук спускам и оставям края на дъмбелите да опира предната част на рамото, за да мога да вкарам повече натоварване във средната горна част на гърдите, а не във външната горна.

2) Флайс от хоризонтален лег – 4 х 8-10 повторения

Хубаво и дълбоко разтварям ръцете си, като гледам лаките да падат надолу, дланите да са успоредни и с чудесно съкращаване в гърдите събирам дланите си високо горе и изцеждам гърдите в канала им.

3) Кейбъл крос от обратен лег – 3 х 12-15 повторения

И тук събирам високо горе макарите, за да усетя натоварването в дъгата на долната част на гърдите.

4) Избутване на щанга от тилен лег в суперсерия с кофички на успоредка – 3 х 8 повторения

Тук използвам умерено широк хват. Спускам до зърното на гърдите, като позволявам щангата да докосне кожата и плавно и взривно избутвам, до непълно разгъване в лактите.

5) Избутване на дъмбели от хоризонтален лег – 2 х 50 повторения

Широко и дълбоко избутвам дъмбелите, като правя непрекъснати преси.

Последните 2 серии са за максимално изцеждане. С тях си гарантирам изчерпване на наличния ми гликоген. А и поднасям такъв стрес, че мускулите ми няма как да не реагират на това. Използвам само работна тежест – т.е. никога не съм гледал с колко килограми избутвам или сгъвам. Винаги гледам и се старая да усещам мускулите си и щом започнат те да “парят” – настъпвам здраво газта.

Магазин-Белчо-Христов-Хранителни-добавки-Варна

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Кросоувър (кейбълкрос) с кабели на машина – фитнес упражнения за гърди

Кросоувър машина за гърди: техника на изпълнение Крос-оувър е машина за гръдната мускулатура и не само. Но тук ще се...