Изненадващо гениално решение от природата

Сподели!

Биопродукти

Естествена регенарация на кожата

Научни изследвания, публикувани в списанието на Международната Дерматологична Асоциация, разкриха регенеративния потенциал на охлювния секрет и ефекта му върху човешката кожа (“Skin Pharmacology and Physiology“, January 2008, 21:15-22).

Оказа се, че градинският охлюв (Helix pomatia) притежава невероятни регенериращи свойства и според това изследване, веществото, което охлювите секретират, ги предпазва от свободните радикали, замърсяванията в околната среда и UV лъчите. Ето защо охлювите никога не страдат от кожни инфекции, дори когато пълзят по груба и замърсена повърхност.

Как работи секретът от охлюви?

Когато охлювният серум се допира към фибробластите, той повишава пролиферацията (размножаването) и функционалния капацитет на тези клетки. Фибробластите са отговорни за производството на всички елементи на кожния матрикс, включително колагена, еластиновите влакна, глюкозаминогликаните и протеогликаните. Последните две осигуряват здравината, гъвкавостта и еластичността на кожата, като задържат водата в нея.

Как действа секретът на охлюви върху човешката кожа?

  • Поддържа кожата здрава и подобрява нейната функция, поради антиоксидантите, които съдържа
  • Действа превантивно и заличава белези, включително от тежко акне
  • Облекчава слънчеви изгаряния, предотвратява на фото стареенето и образуването на бръчки
  • Ускорява обновяването на увредените тъкани
  • Отваря запушените пори
  • Ускорява регенерацията на кожата
  • Възстановява кожата пластичност
  • Предпазва и заличава стрии
  • Подпомага кожата да се справи с акнето


Секретът на охлюви
– този естествен балсам, богат на алантоин, естествени протеини, витамини, колаген, еластин и гликолова киселина, може да се счита за хипоалергичен, недразнещ кожата и подходящ за хора с чувствителна кожа, реагираща със зачервяване при контакт с ретиноиди или алфахидрокси киселини.

Освен всичко, секретът от охлюви е не само ефективно, но и безопасно козметично средство, поради пълната си съвместимост с живите клетки.

Продуктите със секрет от сухоземни охлюви предлагат изцяло нов подход при грижа за кожата. Сега вече е възможно използването на тези висококачествени лечебни кремове, които бързо проникват в кожата и активират стопяването на травмираните тъкани (белезите), като същевременно подобряват естествената регенерация на кожата и клетъчния оборот, по един един балансиран и цялостен начин.

Защо ще работя с такъв вид продукти и козметика?

Защото съм завършил магистърска програма “Зоология” към СУ “Св. Кл. Охридски” и съм много добре запознат с анатомията и морфологията на сухоземните молюски (охлюви). Биологическите и зоологическите ми познания и добро приятелство с най-големите специалисти по молюски за Европа и света: г-н Запрянов и г-н Дедов, ми дават самочувствието и непоклатимото желание да се развивам и в тази сфера – козметиката от биологични животиснки видове.

Самият Хипократ – “Бащата на медицината”, открива приложение на охлювите, освен лечението на проблеми по стомашно-чревния тракт. Експериментирайки с охлювен секрет, Хипократ забелязва, че при възпалителни процеси по кожата, секретът има изразени лечебни свойства, а при продължителна употреба бръчките на лицето намаляват, а повърхността на кожата става чиста и блестяща.

Днес се знае, че екстрактът от охлюви притежава изключителни регенериращи свойства, има изразено противовъзпалителното действие, активира клетъчната обмяна, овлажнява, омекотява и успокоява кожата, повишавайки съпротивителните й функции, подобрява нейната еластичност, премахва бръчки и белези, помага при изгаряния, акне и стрии, като действа епителотонично – стимулира образуването на нови клетки, засилва лимфния поток, облекчава и стимулира зарастването на гнойни рани и костни счупвания, действа като мощен антибиотик срещу причинителите на кожни инфекции. В крайна сметка, можем да обобщим, че това е перфектният антиоксидант, който поддържа кожата красива и млада! Направо впечетляващо!

На какво, все пак, се дължат тези свойства?

Какво толкова съдържат охлювите? На пръв поглед формулата е разгадана – алантоин, колаген, гликолова киселина, аминокиселини, минерални вещества, витамини – А,С и Е, коензими, протеинов комплекс – набор от антиоксиданти, естествени антибиотици и имуно-модулатори. Цяла малка природна аптечка! Всичко уж е известно, но опитите да се копира и създаде изкуствен екстракт, изкуствен козметичен продукт са пълен провал.

Тези кремове не действат! Очевидно нещо липсва! Липсва онази невидима и непозната сила, онази виталност на естествените природни продукти, която вплита познатото и непознатото, като създава хармонично и мощно козметично и лечебно средство. Сухоземните охлюви продуцират големи количества секрет, с който улесняват и омекотяват движенията си. Сигурно сте забелязали, че охлювите пълзят върху кожата на мускулестия си крак през всякакви препятствия – камъни, трънаци, дори и натрошени стъкла?

А да сте виждали охлюв с рани по кожата? Не сте, и няма да видите! Как обаче екстрактът от охлюви и охлювният секрет могат да повлияят и разкрасят човешката кожа? Факт е, че охлювният секрет и човешката слюнка имат сходна основа – муцин. Богатият и балансиран набор от природни вещества в охлювите и сходството в белтъчната структура на кожата, правят охлювният секрет и екстрактът от охлюви да действат така добре на хората, както и на самите охлюви. Ето това е и радостното!

А добрата новина е, че такива висококачествени и естестнвени продукти вече достигат и българския пазар. Иновативната компания „КРИСТЕРИАС“ се е заела да издири и представи най-добрите природни и новаторски продукти, на основата на сухоземни охлюви. Вие ще можете да се докоснете до най-добрата грижа за кожата – пълна гама от продукти: дневни и нощни кремове, почистващи лосиони, тоалетни млека, околоочен контур и т.н. Охлювчетата, познати под търговските имена Helix Aspersa Muller и Helix Aspersa Maxima, вече са тук, уверени в силата на продуктите, произведени от тях и нетърпеливи да се запознаят с хората, ценящи високия стил и добрата грижа. Приятни срещи!

Цялата продуктова линия с която започвам работа и през онлайн каталога ми, ще стане факт до дни! Имам пълното удоволствие да ви запозная, че правата за дистрибуция и разпространение са в ръцете на “Фитнес Консулт” ЕООД.

Продуктовата линия козметика намира много тясно приложение за моите фитнес клиенти, читатели на медията BelchoHristov.Com, клиенти на онлайн каталог BelchoHristov.Com и допълва фитнес продуктите ми, които създавам.

Екипът, с който ще работя ми се довери, заради последователността ми, знанията ми, маркетинг уменията ми, научните статии, които пиша и не на последно място – търговският ми усет. Именно затова, аз се заемам с рекламата и продажбите на този иновативен вид козметика, започвам писане на уникални статии и подробни материали за продуктите, такива, каквито ви харесват и ви накараха да ми се доверите! Можете да го направите отново!

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

Биопродукти-козметика

belchohristovcom_969Природата е богата на дарове. Творецът всичко е създал разумно, с мисъл и грижа за нашите потребности и с надеждата, че ние ще се докосваме до Неговите дарове внимателно – с грижа за бъдещето и благодарност. Безкраен е списъкът на растения с чудодейни свойства, на полезни и необикновени животни, допринасящи за нашето здраве, но стане ли дума за охлюви, хората най-често се сещат за „неща, които пълзят и ни изяждат марулите, а екстравагантни типове ги лапат поради непозната хранителна патология“. Може би, все пак, сте дочули, че тези животинчета помагат и лекуват гастрит и язва? Нека Ви разкажа повече! Нека Ви въведа в чудния свят на това малко създание – истински извор на блага за нас хората! Така както ви отворих очите и за л-карнитина, за афродизиаците, за целулита и още много, много неща – защото знам, мога и искам!

Повече за мен и дейността ми:
Белчо Христов Здравейте, от 10 години аз съм персонален фитнес треньор, диетолог и суплементарист. Първи за страната създадох онлайн платформа за самообучение, а след това и онлайн магазин на моята компания. Занимавам се изцяло с авторски проекти и обичам да налагам най-новите виждания и схващания във сферата на фитнес тренировките, храненето и хранителните добавки в програми за отслабване, покачване на мускулна маса или просто за здраве, тонус и по-добър стандарт на живот. Моят блог е на 100% безплатна онлайн платформа за самообучение и ще съм ви благодарен, ако споделяте в социалните мрежи моите материали с ваши познати и приятели. Благодаря ви и приятно четене.
Syntha 6 – BSN

Вкусен гъст протеинов шейк с добавени микроелементи и хранителни съставки подпомагащи храносмилането и усвояването - без аспартам! Лично аз ви предлагам да закупувате и този протеин, в допълнение към моят арсенал от спортни храни, описани в моя онлайн каталог.