Неподходящите храни при диети за релеф

Сподели!

belchohristovcom_9921

Ежедневно чувам по улиците, по заведения за хранене и кафенета кой на каква диета бил, колко и какви очаквания имал и т.н. Е, крайно време да видите, точно кои “диетични” храни са крайно нежелани! Някой да е казвал, че ще ви е лесно? Ако да, то нека аз да съм ви новият консултант от тук нататък.

Не виждам нищо срамно вече, след като чуя поредният разговор между хората за диети, да извадя визитка и да си предложа услугите. Защо? Защото аз ще спестя на хората много голямо време и нерви, финанси и т.н. С други думи, спрете да четете псевдо диетичните форуми и списания за 3 лв, които заливат бутките за вестници! Тези издания се “хранят” с вашето незнание, а не с вашите пари! Истината е в следващите редове.

Плодове

Въпреки,че плодовете съдържат въглехидрати, които са важни за балансираната диета, препоръчително е те да бъдат ограничени или изключени от програмата.Тези прости въглехидрати са богати на калории и биват лесно усвоени.Тези храни стимулират незначително метаболизма и могат лесно да бъдат складирани като мазнини.

Зърнени продукти

Хляб, житни растения и макарони (паста), направени от обработена пшеница са също добър източник на въглехидрати, но не са включени в диети за релеф, защото могат да бъдат обработени като прости въглехидрати. Поради тази причина, препоръчвам консумацията на сложни въглехидрати от източници като картофи, кафяв ориз, овесения ядки. Като източници на фибри препоръчвам предимно листните зеленчуци.

Млечни продукти

Те също следва да бъдат напълно изключени от диетата ви за релеф, тъй като са богати на мазнини, прости захари и натрий. Това води до задържане на вода, което ви кара да изглеждате подпухнали.

Джънк фууд

Салами, колбаси, дробчета, суджуци, наденици, кремвирши и т.н. са абсолютно забранени за тези, които търсят истинските резултати!

Защо диетичната храна е толкова еднообразна?

Ами защото именно разнообразието от храна под формата на калорийни бомби ни доведе до втората страна в света по затлъстяване на подрастващото население. Да сте видели реставрация на дебел Хайделбергски човек (живял преди хиляди години, още преди появата на Homo sapiens recens)? Не, нали? Ами няма и как да сте виждали, защото той тогава не е имал залежал начин на живот и не си е купувал зелен Pombair и Milka с ягоди. Народната ни кухня, която реално не съществува като идентичност, не е изобщо диетична храна!

belchohristovcom_993

Моята диета за релеф

В моята диета, въглехидратите са разделени на две категории:

  • сложни (овесени ядки, картофи, кафяв ориз)
  • фиброносни (зеленолисти зеленчуци като броколи, маруля, карфиол, зелен боб, спанак, лук, аспержи, тиквички);

Сложните въглехидрати ги консумирани в ранната част на деня (в хранене първо,второ и трето, от общо 6 за деня). Фиброносните зеленчуци ще са основния ми източник на въглехидрати, тъй като са богати на фибри и витамини и бедни на калории.

За разлика от протеина, който е разпределен на равни количества – 6 хранения дневно, приемът на количеството въглехидрати ми се понижава с всяко ядене. С други думи, започнете с най-много въглехидрати на закуска и консумирайте все по малко с напредването на деня.

Консумация на плодове

Изводи

Тях ще оставя на вас, за полето коментари. Въпреки всичко – яж различната храна, за да си различен! Когато днес застанах на центъра на Варна, не се поколебах и си седнах да си ям храната на една пейка кротко, тихо и с наслада … е, минувачите гледаха странно, незнам дали защото бях леко разгърден или защото едната ми ръка държеше краставица, другата пилешко филе. И двете причини са налице. A защо вече не виждам “падналите талии”? Истината e – нямат какво хората да покажат, твърде добра е кожната мека обвивка, която неприятно се поклаща и дундурка, когато младата дама върви на висок ток! Тази дама определено не яде каквото трябва. Ще и дам ли и на нея визитка?

Повече за мен и дейността ми:
Белчо Христов Здравейте, от 10 години аз съм персонален фитнес треньор, диетолог и суплементарист. Първи за страната създадох онлайн платформа за самообучение, а след това и онлайн магазин на моята компания. Занимавам се изцяло с авторски проекти и обичам да налагам най-новите виждания и схващания във сферата на фитнес тренировките, храненето и хранителните добавки в програми за отслабване, покачване на мускулна маса или просто за здраве, тонус и по-добър стандарт на живот. Моят блог е на 100% безплатна онлайн платформа за самообучение и ще съм ви благодарен, ако споделяте в социалните мрежи моите материали с ваши познати и приятели. Благодаря ви и приятно четене.
Кардио фитнес тренировка

Наскоро завърших работата си по визуализиране на авторският ми продукт “Кардио-Атака с BelchoHristov.Com”. Проекта ми имаше една основна цел - да изготвя подробен фитнес наръчник, илюстриран със снимки, картинки и видео, за да бъде в полза на всеки, който тренира фитнес индивидуално в моето фитнес студио. Какво означава индивидуално? Буквално …