"Работата си с Белчо определям с 2 думи: професионализъм и премереност!"

Невероятно е какво може да се постигне с много желание и професионално изготвена програма! Чудото на добрата форма, което търсим, зависи изцяло от нас самите и е подплатено с амбиция, воля и оптимизъм! Убедена съм в това, защото сама го изпитах. Открих разбиране, позитивизъм, кураж, професионализъм, доверие и умереност… у един човек-Белчо Христов. За краткото ни познанство и съвместна работа той ми доказа, че наистина мислите стават реалност – това е неговото мото и стил на работа! В следващите редове споделям впечатленията си.

Винаги съм била слаба: бивша балерина и човек, тясно свързан с модата, красотата и добрата форма. Никога не съм имала проблеми с килограмите и никога не съм спазвала диети. Докато изведнъж не качих почти 5 килограма! Не разбрах как стана това: животът ми е интензивен, пътувах доста, хранех се нередовно до такава степен, че престанах да изпитвам глад. Боледувах често. Започнах да задържам вода, основно в коремната област и около ханша и бедрата. Имах проблеми с бъбреците.

Тренирах усилено във фитнес залата повече от година с фитнес програма,треньори и т.н. Бях започнала разделно хранене: опитах и гладуване-стана oще по-зле. За мен това беше шок, тялото ми бе пред пълно изтощение заради усилените фитнес тренировки и липсата на храна, не можех да спя, започнаха здравословни проблеми, чувствах се подпухнала, изобщо като цяло много извън обичайната си форма. Не постигнах резултати дори след като смених фитнес програмата си 3 пъти с все по-натоварваща.

Който го е изпитал знае, че да усещаш нещата да излизат от контрол е стряскащо. А за дисциплиниран човек като мен, който е свикнал да изглежда добре – това е ужасно. Още повече, че зачестиха проблемите и на ниво „здраве”. Реших да потърся специализирана помощ. Ходих при трима диетолози, които буквално ми се изсмяха на „проблемите” от „има-няма 4-5 кг”. Други двама ме обявиха едва ли не за „глезла”, която им губи времето.

Попаднах на блога на Белчо Христов случайно, докато бях решена да взема проблема в свои ръце и се ровех във форумите. Видя ми се различен. Усещаше се едно особено човешко присъствие. Четох доста преди да се обадя на посочения телефон. Насрочих си час за среща. Бях решила, че ако е поредния, който се отнесе с неразбиране ще бъда абсолютно нетърпима! Но … останах приятно изненадана.

Първите ми впечатления от Белчо бяха: човек със самочувствие и интелигентен мъж. Още от първият миг чувстваш, че ти е приятел – усещането е като за някого, когото познаваш отдавна и можеш да му се довериш. Изслуша ме внимателно, след това ми зададе въпроси за начина ми на живот, тренировките и храненето ми, а думите му след това бяха:

„Мога да помогна!”

Изготви ми хранителен режим и фитнес програма, които бяха готови още на следващия ден. Всичко беше професионално подредено, комплектовано и онагледено – с обяснения и достъпна информация. Така започнах режима си. Имах по 6 хранения дневно (никога не съм яла толкова през живота си), които бяха различни в тренировъчните и в нетренировъчните ми дни, а фитнес програмата ми беше, държа да го отбележа, коренно различна от досегашните – 4 пъти седмично.

Препоръча ми хранителни добавки: Atro Phex по схема, а след него Mitotropin & Cytolean V2. Не настояваше, а просто предлагаше своите решения за мен. На въпросите ми отговаряше търпеливо и учтиво. Не говореше против колегите си. Просто беше сигурен в себе си и в моите резултати. Трябваше да правя замервания на обиколки на 2 седмици. В началото ми беше много трудно да се храня на всеки 2-3 часа и си навивах аларма, за да не забравя, защото никога не бях огладнявала. Приготвях храната си от сутринта за деня, защото се хранех основно по път и в колата. След третия ден започнах да огладнявам като по часовник! Спазвах предписаната програма на 100% още от първия ден и като хранене и като тренировка.Тренирах без чужда помощ.

Резултатите бяха очевидни! За 2 седмици по програмата на Белчо постигнах много повече от година изтощителни тренировки: близо 2,5 кг свалени

  • -2 см талия и ханш
  • – 5 см бедра

Само 2 седмици и вече не бях подпухнала, промених се и в лице: станах по-свежа, дори и околните бяха впечатлени! И продължавам да се променям всеки ден! Равносметката ми дотук – след 2 месеца и половина от началото на програмата:

  • -7.5 см бедра
  • -4 см ханш и талия
  • -2,5 мишница и предмишница
  • -1,5 см прасец и шия

Освен намалените обиколки се чувствам прекрасно, с оформено тяло и с подобрено самочувствие, здрава и жизнена! Отшумяха здравословните ми проблеми и проблемите със съня. Постоянното ми главоболие изчезна, не се чувствам подпухнала, кръвното ми налягане и кръвната ми захар се нормализираха заради диетата. Безпричинното безпокойство, нервност, болки в областта на гърдите и сърцебиене – също! Няма да ви занимавам с останалите ползи от този начин на живот, ще кажа само, че се чувствам обновена!

В средата на втория месец от започването на програмата имах проблеми с ноктите. Консултирах се с Белчо. Мнението му беше, че това е вследствие на режима (той ме предупреди, че диетата ще е кажи-речи като за подготовка за състезание). Погледна и направи справка в книгите си и ми предписа витамини, като избра за мен индивидуално измежду няколко вида. Подобрението настъпи почти моментално!

Работата си с Белчо определям с 2 думи: професионализъм и премереност. За времето, в което следвам напътствията му за миг не си е позволил да реагира по начин, различен от „добрия тон”. Винаги е готов да даде професионален съвет, да каже добра дума, да окуражи. И нито веднъж не си е позволил с „лека ръка” да подмине притесненията ми, дори да са били напълно безпочвени. Той е уверен в това, което прави. Поведението му е заредено с позитивно излъчване, премерен е във всичко, дори в шегите си.

Тук подминавам малкото злостни коментари, някои от тях преки, а други – завоалирани и от познати, и от напълно непознати, на които съм била свидетел. Отчетох присъствието им, но не им обръщам внимание. За мен е достатъчно, че резултатите са налице и продължават! Аз се чувствам прекрасно! Че не само аз, но и моето семейство и хората около мен забелязват промяната и споделят, че буквално „грея”. Доверих се напълно на този човек и не съжалявам! За мен фитнесът не е просто хоби, а начин на живот. Радвам, че имаше кой да ми покаже правилния път!

Благодаря ти,Белчо!

Милена

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив