Участвам в "Най-добрите корпоративни блогове в България 2009"

Медията за мениджмънт, бизнес и развитие NovaVizia.com стартира уникална надпревара между корпоративни блогове и представи най-добре поддържаните български корпоративни блогове (които отговарят на критерии за включване в общата инициативата).

Ще се организира гласуване сред читателите на NovaVizia.com, които ще определят Топ 5 на корпоративните блогове за 2009г. „Глас народен – глас Божи“, така че пригответе се още отсега да дадете вашия глас за корпоративните блогове, които най-много ви харесват – така приветства всеки участник г-н Тодор Христов.

Независимо жури от трима съдии ще гласува (индивидуално) за всеки един от корпоративните блогове, попаднали в Топ 5 на блоговете според читателите на NovaVizia.com, за да определи призовата тройка и отличи най-добрите корпоративни блогове в България към настоящия момент.

Ще има страхотни награди – на стойност 6700лв., осигурени за призьорите-блогове от екслузивния ни спонсор ITD Network , както и още награди на стойност 600лв., осигурени за част от читателите на NovaVizia.com от фирмата “Сита Мениджмънт Консулт”.

Корпоративен блог

Ето какво казаха за мен организаторите на конкурса „Най-добрите корпоративни блогове в България 2009“:

“Фитнес Консулт” ЕООД може би не ви звучи познато, но това е блогът на моя брат – персоналният фитнес треньор и диетолог Белчо Христов, който развива и налага не толкова името на фирмата си, колкото своята собствена персонална марка “Белчо Христов” с помощта на блога BelchoHristov.com. Блогът съществува от Август 2007 и публикува с честота 15-20 блог-поста месечно, като често блог-постовете са придружени от снимки и видео.

Предполагам, че ще има хора, които ще подложат на съмнение коректността и етичността от включването на този блог в селекцията на “Най-добрите корпоративни блогове в България 2009?, предвид на пряката ни роднинска връзка с автора на блога и собственик на “Фитнес Консулт” ЕООД. Освен това трябва да е ясно, че лично аз подпомогнах технически блога в миналото (когато трябваше да се закупи домейн, да се избере хостинг, да се инсталира WordPress…)

Мога да разбера една евентуална скептична първоначална реакция и предвид на това ще отбележа, че блогът BelchoHristov.com отговаря на всички критерии за включване в инициативата – това е фирменият блог на Белчо Христов, с помощта на който той развива фирмената си дейност чрез фирмата си “Фитнес Консулт” ЕООД, изразява лично мнение по редица фитнес и диетични въпроси чрез авторски блог-постове, общува с реалните си и потенциални клиенти, продава продукти (хранителни режими, тренировъчни програми, спортни храни, консултации, семинари), публикува новини от ежедневието си, брандира (налага различни собствени марки) и т.н.

Тоест, блогът на Фитнес Консулт и Белчо Христов (във фирмата си той работи сам) отговаря на всички критерии и по подобие на всички останали анонсирани до този момент над 20 фирмени блога няма обективна причина да не бъде включен в инициативата “Най-добрите корпоративни блогове в България 2009?, напротив – заслужава да бъде включен наред с всички останали.

Длъжен съм да направя и още една уговорка, за да е всичко ясно и точно. Ако евентуално блогът на моя брат попадне в Топ 5 след приключване на гласуването на читателите на NovaVizia.com (нямам никаква идея дали това ще стане, конкуренцията не е малка, затова говоря условно), за да не се поставя под съмнение безпристрасността ми като съдия, ще се откажа да присъждам оценки на този блог и ще помоля останалите двама съдии (Огнян Младенов и Боряна Бонева) да гласуват за него, за да формират само те двамата (без мое участие или намеса) общата оценка на този блог. Ако се стигне до това, бъдете спокойни, че нито имам намерение да влияя на останалите двама съдии, нито нищо. Каквото отсъдят – това ще бъде (ако изобщо се стигне дотам).

Просто разяснявам всичко това предварително и публично, за да няма скрито-покрито, съмнения, подозрения и т.н.

Кои са съдиите?

Ето кратка информация за тримата съдии в “Най-добрите корпоративни блогове в България 2009?:

Боряна Бонева

Боряна Бонева

Боряна Бонева е Маркетинг Мениджър на екслузивния спонсор на „Най-добрите корпоративни блогове в България 2009“ – телекомът ITD Network. Боряна Бонева има над 3 годишен опит в областта на маркетингa в сферата на телекомуникациите. От средата на 2008г. работи за ITD Network. Боряна казва за себе си, че е голям уеб ентусиаст и любител на блоговете.

Представител на спонсора ITD Network да бъде част от тричленното жури по две причини – първо, от уважение към съпричастността му към инициативата, и второ – за да е налице независим човек, който със своята оценка наравно с останалите двама члена на журито да оформи възможно по-обективен облик на призовата тройка от корпоративни блогове.

Освен това, Боряна Бонева ще има грижата корпоративните блогове-призьори да получат своите награди от името на ITD Network.

Огнян Младенов

Огнян Младенов

Огнян Младенов е един от най-популярните български блогъри и известен SEO експерт. Фирменият сайт на Огнян Младенов е Seom.bg, а личният му блог е Oggin.net.

Сред професионалните интереси на Огнян Младенов са оптимизацията за търсачки, интернет рекламата, присъствието в социални мрежи, управление на онлайн репутацията. Огнян Младенов е инициаторът на първата българска SEO конференция, лектор на Webit 2009, победител в оспорваното състезание за оптимизация “авторентакар”.

Тодор Христов

Тодор Христов

Съосновател на NovaVizia.com и Управител на “Сита Мениджмънт Консулт” ООД.

Професионалните му интереси са свързани с управлението, човешките ресурси, продажбите, интернет маркетинга и брандинга. Инициатор е на различни блог-инициативи, сред които “Топ 100 на българските блогове“ през 2007, БГ Линк 2008, Карта на Българските блогове 2009. Част от съдиите на БГ Сайт 2009.

Наградите


“Най-добрите корпоративни блогове в България 2009?
се провежда с екслузивното спонсорство от телекома ITD Network. От фирмата са приготвили страхотни награди за първите три блога в крайното класиране, които са както следва:

Първо място - златен медал

1-ва награда

Фирмата на корпоративния блог, който получи най-висока обща оценка от тримата съдии, ще получи от ITD Network за период от 1 година чудесен бизнес пакет високотехнологични комуникационни услуги, който покрива съвременните изисквания на един корпоративен офис и включва:

  • Оптична свързаност – капацитет до 100 Mbps.
  • Интернет с неограничен трафик и капацитет 50 Mbps, симетрични скорости на upload и download.
  • 1000 безплатни минути (за всеки един от 12-те месеца) за телефонни разговори към фиксирани мрежи в България, ЕС, САЩ и Канада.
  • 2 бр. устройства за ползване на телефонните услуги (АТА или IP телефони) – за 12-те месеца.

Второ място - сребърен медал

2-ра награда

Фирмата на корпоративния блог, който получи второ място съгласно обща оценка от тримата съдии, ще получи от ITD Network за период от 1 година бизнес пакет високотехнологични комуникационни услуги със следните параметри:

  • Оптична свързаност.
  • Интернет с неограничен трафик и капацитет 10 Mbps, симетрични скорости на upload и download.
  • 500 безплатни минути (за всеки един от 12-те месеца) за телефонни разговори към фиксирани мрежи в България, ЕС, САЩ и Канада.
  • Предоставяне на безжичен рутер – за 12-те месеца.

Трето място - бронзов медал

3-ра награда

Фирмата на корпоративния блог, който получи трето място съгласно обща оценка от тримата съдии, ще получи безплатно от ITD Network за период от 1 година следното:

  • Корпоративна телефонна услуга с безплатен абонамент и 1000 безплатни минути (за всеки един от 12-те месеца) към фиксирани мрежи в България, ЕС, САЩ и Канада, заедно с 2 бр. IP телефони (за 12-те месеца) за използване на богатата функционалност на IP базираните телефонни услуги.
  • Както виждате, наградите са наистина сериозни (общата им стойност е 6700лв.) и благодарение на ITD Network три фирми, собственици на трите корпоративни блога в Топ 3 могат да обезпечат добре своите бизнес потребности от офис комуникации, стига да пожелаят това.

    Отделно от това, NovaVizia.com и “Сита Мениджмънт Консулт” ООД ще насърчи с награди на обща стойност 600лв. десет души измежду вас – хората, които ще участвате с гласуване и/или коментари за различните корпоративни блогове, със следните награди:

    • 3 безплатни ревюта на фирмени сайтове, иначе на стойност общо 300лв. съгласно официалната ни рекламна тарифа.
    • 1 месец безплатна реклама в NovaVizia.com с текстов линк в синьо каре (под всяка статия) – на стойност 100лв.
    • 1 месец безплатна реклама в RSS емисията на NovaVizia.com, на стойност 125лв.
    • 5 броя книги на разнообразна бизнес тематика, с напълно поети пощенски разходи за получаването им от “Сита Мениджмънт Консулт” ООД.

    belchohristovcom_969Приех да участвам в тази инициатива и се надявам и аз, че участието ми в “Най-добрите корпоративни блогове в България 2009″ ще бъде съобразено с позитивен дух, приятелска и конструктивна атмосфера. Можете да следите за повече информация както тук, така и в блога за мениджмънт NovaVizia.com развитието на цялата надпревара.

    Публикувано от
    Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

    Оставете коментар или задайте въпрос тук:

    Архив