Какво е затлъстяването?

belchohristovcom57.jpg

Ако повечето от анонимните ми читатели, се себеопределят като тази дама от снимката, нека прочетат поредицата мои статии от тук нататък, свързана със затлъстяването и как да се борим срещу натрупването на излишни килограми!

Затлъстяването се нарича състояние, при което в организма се натрупва излишък от мастна тъкан, непотребна за тялото. Това е вече едно болестно състояние на конкретния индивид. От 5% до 20% от младите хора до 30-годишна възраст страдат от затлъстяване, а на 40-60 години вече всеки втори има наднормено тегло или затлъстяване изразено в различна степен. При жените затлъстяването се среща три пъти по-често, отколкото при мъжете. През последните години броят на хората тук в България, не само че не намалява, а се увеличава.И това е със средно 10-12% на година, едно закономерно нарастване. И ако не започнам решителна борба с него, по мои доста дълги сметки, отнели ми поне 4 часа :), сле около 20 години стройни хора няма да има. В това число и аз съм потенциален кандидат, вие, хората около вас, изобщо хората, които не се замислят какво слагат в устата си като храна и калории.

* Плашещ извод, но едно солидно начало за поредицата статии свързани с борба срещу затлъстяването.

Б.Христов – Лицензиран Диетолог по системата на C.O.R.F.I.T.

Повече за мен и дейността ми:
Белчо Христов Здравейте, от 10 години аз съм персонален фитнес треньор, диетолог и суплементарист. Първи за страната създадох онлайн платформа за самообучение, а след това и онлайн магазин на моята компания. Занимавам се изцяло с авторски проекти и обичам да налагам най-новите виждания и схващания във сферата на фитнес тренировките, храненето и хранителните добавки в програми за отслабване, покачване на мускулна маса или просто за здраве, тонус и по-добър стандарт на живот. Моят блог е на 100% безплатна онлайн платформа за самообучение и ще съм ви благодарен, ако споделяте в социалните мрежи моите материали с ваши познати и приятели. Благодаря ви и приятно четене.

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Точкова редукция на мазнините – хранене и фитнес тренировки

Точковата редукция - описание Искам да предложа на вниманието на читателите една спорна тема: това е темата “Възможна ли е...