Какво е затлъстяването?

FacebookGoogle+TwitterСподели!

belchohristovcom57.jpg

Ако повечето от анонимните ми читатели, се себеопределят като тази дама от снимката, нека прочетат поредицата мои статии от тук нататък, свързана със затлъстяването и как да се борим срещу натрупването на излишни килограми!

Затлъстяването се нарича състояние, при което в организма се натрупва излишък от мастна тъкан, непотребна за тялото. Това е вече едно болестно състояние на конкретния индивид. От 5% до 20% от младите хора до 30-годишна възраст страдат от затлъстяване, а на 40-60 години вече всеки втори има наднормено тегло или затлъстяване изразено в различна степен. При жените затлъстяването се среща три пъти по-често, отколкото при мъжете. През последните години броят на хората тук в България, не само че не намалява, а се увеличава.И това е със средно 10-12% на година, едно закономерно нарастване. И ако не започнам решителна борба с него, по мои доста дълги сметки, отнели ми поне 4 часа :), сле около 20 години стройни хора няма да има. В това число и аз съм потенциален кандидат, вие, хората около вас, изобщо хората, които не се замислят какво слагат в устата си като храна и калории.

* Плашещ извод, но едно солидно начало за поредицата статии свързани с борба срещу затлъстяването.

Б.Христов – Лицензиран Диетолог по системата на C.O.R.F.I.T.

Точкова редукция на мазнините – хранене и фитнес тренировки

Точковата редукция - описание Искам да предложа на вниманието на читателите една спорна тема: това е темата “Възможна ли е т.нар. точкова редукция” или, с други думи, може ли да сваляме мазнините от определена област на тялото? И тъй като темата е спорна, намирам за удачно да ви я представя …