Какви аминокиселини трябва да приемате преди или след фитнес?

Какви аминокиселини трябва да приемате преди или след фитнес?

Какви аминокиселини трябва да пия за преди и след фитнес или друг вид тренировка?

Eдинствените аминокислеини, които са подходящ и правилен избор (да не казвам задължителни) за непосредствен прием преди и след физическо натоварване са аминокиселините с раклона верига – BCAA`s.

Причината е: вие посещавате фитнес център или ще осъществите тренировка на открито, за да натоварите мускулите си, за да не ги затормозите и за да ги възстановите, са ви необходими аминокиселини!

По колко броя/дози аминокиселини трябва да приемате?

Това зависи от вашата цел! Нека разгледаме набързо 3-те основни цели, които принципно съществуват.

  • За здраве и възстановяване – добавяйте дози, които са упоменати на оригиналния етикет на гърба на всяка опаковка аминокиселини с разклонена верига. Търсете продукти аминокиселини с разклонена верига в съотношение 2:1:1.
  • За отслабване и релеф – добавяйте дози, които са упоменати на оригиналния етикет на гърба на всяка опаковка аминокиселини с разклонена верига. Търсете продукти аминокиселини с разклонена верига в съотношение например 8:1:1 или 10:1:1 или 12:1:1. По-голямото количество на леуцин (левцин) е приоритет. Причината – за отслабване и релеф програмата ви ще съдържа повече работа. Затова ви трябва по-добро възстановяване.
  • За мускулна маса – добавяйте дози, които са упоменати на оригиналния етикет на гърба на всяка опаковка аминокиселини с разклонена верига. Търсете продукти аминокиселини с разклонена верига в съотношение 4:1:1 или споменатите вече 8:1:1.

Виждате, че за да съществуват различни съотношения и продукти, съществуват заради разликата в целите на потребителите по света. Да – това е скъп суплемент, но за мен най-важния, дори по-важен от протеина на прах, глутамина и креатина.

Аминокиселините с разклонена верига са продукт, който се усвоява много бързо и почти в нито един случай не се прахосва на вятъра, т.е. отива по точно предназначение.

Съществуат ли иновативни аминокиселини? Да, в лицето на два продулта: Pure Isolate (Probor) и Essential Amino Energy.

Кое преди и кое след тренировка?

Ще дам обобщен пример, който да визуализира нещата. Представете си, че се храните добре, но търсите резултати:

  • промяната във визията
  • промяна в теглото

Трябва ви енергоразходна тренировка, такава, която да стопи мазнините и да оформи, възстановените вече мускули. Двата продукта, които се окажат задължителни, дори и да сте заклети противници на хранителните добавки са пред и следтренировъчните амоникиселини. Индустрията вече е в своя апогей и създаде, в лицето на Probor и Esseintial Amino Energy нужните продукти.

Какво е Essential Amino Energy?

Това е унисекс и балансиран аминокиселинен тоник, със добавена кокосова вода, е подходящ за всички млади и възрастни хора, желаещи да повишат качеството на своята тренировка. Приет преди занимания, продукта ще ви освежи, хидратира и обезпечи на аминокиселини, но не само чрез BCAA`s, в състава влизат и есенциални аминокислини. Защо? Защото просто заслужаване повече! Изпийте една доза 30 мин преди тренировка и вижте сами колко по-различна ще е вашата тренировка.

Какво е Probor?

Това е най-иновативният протеиново-аминокиселинен продукт, който е създаван някога! Всяка доза съдържа почти 50% суроватъчен протеин изолат, а останалите 50% са глутамин, BCAA`s и есенциални аминокиселини. Вие сте тренирали много, доволни сте, осмислете тренировката си със ултра възстановяващите съставки на Pure Isolate! И ще видите, че мускулните трески могат и да са по-леки, споделете след това това ваше впечатление със мен. Моля ви, направете го!

В този материал бяха разгледани продуктите:

Приамет ли се аминокиселини по време на тренировка? Ако диета ви и самата тренировка, вървят наистина ръка за ръка, има само едно условие, при което трябва (дори е задължително) да се приемат аминокиселини по време на тренировка: самата тренировка да е с обем над 90 минути.

И тъй като това обикновено е факт за аеробните спортове, като загряване за дълъг маратон и прочие, виждате, че реално нямаме смисъл от оформяща или отслабваща тренировка с прием на аминокиселини. Да обобщим защо: защото времето в залата, което трябва да инвестирате за такъв тип дейност е около 60 минути. Ако вие правилно сте приели пред и следтренировъчни аминокиселини, вие сте отличници и от друго вашите клетки нямат нужда. Но ако наистина сте маратонец, запомнете едно от мен:

По време на тренировка приемайте само аминикисeлини, които в състава си имат кокосова вода (както е при Esseintail Amino Energy). Докато кръвта в е мускулите, а стомаха усвоява течността, кокосовата вода е съставката, която „дърпа“ амини към „жадните“ ви мускули. Нищо друго. Ако някой твърди друго – лъже ви!

Обратно към раздел „Добавки“.

Публикувано от
Магистър биолог и специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.Създател на индивидуалните услуги "Клубно членство", с които е помогнал на над 19 000 казуса. Повече за услугите на Белчо Христов, следете тук.

Оставете коментар или задайте въпрос тук:

Архив