Повлиява ли се сексуалността ни от билката Трибестан?

Сподели!

Трибестан

С какво можем да повишим сексуалността си? Има ли такава хранителна добавка само за това?
Отговор също има! И това е … трибестан. Основната причина за липса на либидо и проявена еректилна дисфункция, са грешките, които се допускат в храненето на мъжа. Храните пряко отговорни за липса на сексуално желание са няколко. Сами по себе си, това са най-обикновени храни, които основни ни засищат, но “засищат” ли рецепторите ни на възбуда?

Това е вече нашумялата по една от националните ни телевизии реклама “За да вдигнем самолета”. Не знам за какъв самолет ни говори от екрана, какво ще му вдига и т.н. Затова заемете хубаво място на стола си точно сега и прочетете истината за трибестана.

Трибестан е търговското наименование на българската билка Tribullus Terrestis. В нея, основният “движещ” компонент са растителните сапонините идващи от самото растение. Активните субстанции имат стимулиращ ефект върху имунната, сексуалната и половата системи, подобрявайки в същото време производителността на мускулната маса и увеличавайки енергийното ниво. Пречиства черния дроб и повлиява в намаляване на теглото.

Всичко за трибестана, либидото и сексуалната мощ

Действието на трибестана е подчинено на храната ни. Наскоро се убедих в правотата на моите знания, защото по стечение на обстоятелствата, проведох в рамките на половин месец десетина разговора, с мои фитнес клиенти страдащи от липса на ерекция и желание за секс. Те ми споделиха, че спазват насоките, описани в електронната ми книга “Афродизиаци” и ми казаха, че те дават резултат и самите те виждат напредък. Статията я посвещавам на тях, както и на доверието, което ми гласуваха. Ето защо и вие можете да ми се доверите.

В електронната ми книга аз съм разгърнал моите виждания за сексуална мощ и потентност, в качеството ми на биолог, които се гарантират при употреба на трибестан. Знаете, това не са магически и вълшебни хапчета, но такива се оказаха насоките ми. В този материал, ще ви запозная с основните неща, които са пряко свързани с трибестановите продукти, както и до самата физиология на кръвта в малкия таз – мястото, от където ние мъжете получаваме ерекция.

Мъжка полова система

Трибестан и либидо

Тестисите – мъжките полови жлези, имат овална форма и са с размери 4 х 2,5 см. Всеки тестис се състои от 180-200 делчета. Във всяко делче са разположени 5-7 силно нагънати тънки семенни каналчета. Общо за единия тестис тяхната дължина достига до 30 км.

По вътрешната повърхност на семенните каналчета са разположени специални клетки, от които се образуват мъжките полови клетки – сперматозоидите. Всеки сперматозоид изминава дългия път до своето узряване за около 3 седмици, след което се натрупва заедно с останалите зрели сперматозоиди в придатъците на тестисите. Способността да се създават зрели сперматозоиди се придобива под влияние на мъжките полови хормони от началото на пубертета (12-14 г.) до дълбока старост.

Семенните мехурчета са две симетрично разположени между пикочния мехур и правото черво гроздовидни образувания с дъл жина около 5 см. Те отделят специфичен секрет, който осигурява с енергия сперматозоидите.

Под пикочния мехур, обхващайки от три страни началото на уретрата, е разположена простатната жлеза. Тя отделя третата съставна част на спермата – специфичен секрет, който неутрализира киселата среда на влагалището.
Скротумът представлява тънкостенно кожно-мускулно чувалче, в което са разположени тестисите.
Мъжкият полов член е съставен от три пещеристи тела и главичка, покрита с тънка подвижна кожа. Кожата, която покрива главичката, се нарича препуциум и нормално може да се придърпва към ствола на члена и да оголва главичката му.

Пещеристите тела имат гъбеста структура и специфично кръвоснабдяване. Постъпващата по артериите кръв изпълва пещеристите тела, които притискат разположените между тях венозни съдове и пречат на оттичането на кръвта. Половият член се уголемява и изправя – получава се ерекция.

Тестиси, трибестан, либидо

Нормалните размери на мъжкия полов член в състояние на ерекция се движат между 11 и 15 см. Главичката на половия член е богато снабдена с нервни окончания, които при ритмично триене се възбуждат и предизвикват еякулация (семеизпразване).

В процеса на индивидуалното развитие са възможни някои отклонения – тесен препуциум (фимоза) или или срастнал с главичката на половия член препуциум. Тези отклонения лесно се коригират и отстраняват по оперативен път още в детска възраст със съдействието на родителите.

Физиологични полови реакции у мъжа

Първата реакция на сексуален стимул у мъжа е ерекцията на мъжкия полов член, при това без да има значение директното действие на дразнителя или възприемането му чрез сетивата. Ерекцията е характерна за първата фаза на копулативния цикъл и нейното ниво зависи от интензивността (изразителността) на сексуалния дразнител.

Ерекцията на половия член във влагалището по време на половия акт се регулира от бързината, степента на проникване на члена във влагалището и честотата на фрикционните движения. Във втората фаза на копулативния цикъл (фазата на плато) и във фазата на оргазъм половият член е в максимална ерекция. По време на оргазма с участието на мускулатурата на половия член започва ритмично присвиване и семенната течност се изтласква под налягане с няколко оргазмени контракции.

Анатомия на пенис

У по-възрастните мъже до максимална ерекция се достига непосредствено преди еякулация, а броят и силата на оргазмените контракции намаляват. Във фазата на успокояване ерекцията отслабва и половият член придобива нормалните си размери. Ерекцията у здравия мъж настъпва не само в резултат на сексуална възбуда добре познати са сутрешните ерекции, ерекция при агресивност.

Здравият мъж има 58 ерекции по време на сън! С възрастта честотата и интензивността на нощните ерекции намаляват. При нарастваща сексуална стимулащия скротумът се свива, намалява обема си и придърпва тестисите към основата на половия член. След оргазъм тестисите отново заемат предишното си нормално положение в отпуснатия скротум.

Еякулацията протича в два стадия

В първия стадий се отделят съставните части на спермата – от простатата, булбоуретралните жлези и семепроводните канали в задната част на уретрата. Този процес не може да бъде задържан волево. Във втория стадий под влияние на оргазма спермата се изтласква под голямо налягане към изхода на уретрата. У възрастните мъже това налягане е ниско, семенната течност просто изтича, а еякулацията почти не доставя удоволствие.

Сексуалната възбуда предизвиква и някои по-общи реакции на мъжкия организъм. С усилване на половата раздразнимост се наблюдава нахлуване на кръв в кожата, зачервяване на кожата на лицето, врата, шията и гърдите. Засилва се общият мускулен тонус и е възможна появата на спазъм на отделни мускулни групи.

По време на оргазъм сърдечната честота може да достигне до 180 удара/минута, дихателната честота – до 40 вдишвания в минута, а артериалното налягане да достигне стойности далече над нормалните (до и над 240/140 мм). В последната фаза на успокояване нерядко се наблюдава обилно изпотяване.

Семенникът (тестис) е чифтен орган – произвежда мъжките полови клетки (сперматозоиди) и мъжкия полов хормон – тестостерон. Тестисът е овално тяло, леко удължено и приплеснато встрани. Левият тестис обикновено малко по-голям от десния и стои по-ниско от него. Дължината на тестиса е около 40-45 мм. Върху него е разположен надсеменникът.

Влияние на Л-карнитина върху сперматозоидите

  • Вижте статията ми за Л-карнитин (добавка пряко свързана с либидото на мъжа) и подвижността на сперматозоидите тук.

В кафяво са данните в началото на изследването, а в синьо – резултати след третия месец.

Серия 1: Отбелязва броя на сперматозоидите;

Серия 2: Отбелязва подвижността на сперматозоидите в (%);

Серия 3: Отбелязва по-високата подвижност на сперматозоидите, също в (%)

Семенниците се разполагат в кожна гънка наречена скротум извън тялото. Това разположение е свързано с обстоятелството че за нормалната сперматогенеза (образуване на сперматозоиди) оптималната температура е по-ниска от тази в коремната кухина.

Семенникът е покрит от плътна обвивка. Структурата му е делчеста, като всяко делче съдържа 1-3 извити семенни каналчета, които се свързват помежду си и образуват лабиринт. От тях започват 12-18 изнасящи каналчета, които се насочват към надсеменника.

Хормоналносекреторната функция на тестиса се осъществява от т.н. Лайдигови клетки, които произвеждат тестостерон. Под влиянието на този хормон се развиват вторичните полови белези на мъжа.

Трибестан е пряко отговорен към продукция на собствен тестостерон

Blue Up - трибестан и либидо

Това е факт! Виждате хронологията, как нещата са “навързани” и всичко си има обяснение. Сега се убедихте, че трибестана работи. Ще ви споделя с кой конкретен продукт работя. Това е трибестан на американската фирма за спортни храни Controlled Labs – >Blue Up, марка, известна със своята фармацевтична чистота и порядъчност!

Ето някои факти за Blue Up и защо работи безотказно?

  • Повишава свободния тестостерон
  • Повишава мускулната маса
  • Повишава либидото
  • Стимулира производството на тестостерон
  • Съдържа натурални и безвредни съставки

Тестостеронът е хормон който оказва влияние на силата и мускулната маса при хората. Има две състояния свързано и свободно, двете образуват общия тестостерон в организма. Отделен от жлезите 97% от него се свързват с вид протеин произведен от черния дроб наречен сексхормон свързващ глуболин SHBG и става безполезен. Нивата на общия и свързания тестостерон нямат значение за силовите атлети.

По-важно е нивото на свободен тестостерон, защото той е главния фактор за повишаване на силата и чистата мускулна маса. Проблемa при повечето хора е недостатъчното количество свободен тестосерон. Blue Up™ използва мощни растителни екстракти стимулиращи тялото да произвежда голямо количество тестостерон и едновремено с това блокира SHBG. С тези натурални съставки се избягват страничните ефекти на синтетичните и хормоналните стероиди. Tribulus Terestris с 80% стероидни сапонини и 40% протодиосцин засилва производството на лутеинизиращ хормон (LH) в тялото, което пък повишава продукцията на тестостерон и от тук либидо и сексуална мощ!.

Новопроизведеният се влива в общия тестостерон, върху който действат другите две съставки Avena Sativa и Long Jack за да го преобразуват в свободен и годен за повишаване на масата и силата. Avena Sativa с 15% стероидни авенакосиди А и В в най-чиста форма разбива връзката между тестостерона и SHBG и го прави годен за употреба. Eurycoma Longofolia (Long Jack) с 40% гликосапонини и 30% полизахариди повишава нивото на IGF-1 и модулира нивото на кортизола. Този екстракт повишава количеството общ тестостерон и блокира SHBG по този начин в кръвта циркулира повече свободен тестостерон без да ароматизира в естроген. Изследванията показват повишение на нивата на тестостерон при средностатистически мъж със 100% само за 2 седмици употреба.

Повече за мен и дейността ми:
Белчо Христов Здравейте, от 10 години аз съм персонален фитнес треньор, диетолог и суплементарист. Първи за страната създадох онлайн платформа за самообучение, а след това и онлайн магазин на моята компания. Занимавам се изцяло с авторски проекти и обичам да налагам най-новите виждания и схващания във сферата на фитнес тренировките, храненето и хранителните добавки в програми за отслабване, покачване на мускулна маса или просто за здраве, тонус и по-добър стандарт на живот. Моят блог е на 100% безплатна онлайн платформа за самообучение и ще съм ви благодарен, ако споделяте в социалните мрежи моите материали с ваши познати и приятели. Благодаря ви и приятно четене.
Ванадил сулфат

Ефективното действие на инсулина в организма зависи от редица външни фактори. В тази група се включват елемента магнезий и микроелементите цинк и хром. Ванадилът е специална форма на ванадия, чието откритие има огромно значение, тъй като много наподобява анаболното действие на инсулина. Ванадил сулфатът се получава от микроелемента ванадий и …