Креатин за мускулна маса – начин на прием и дози

creatine

Креатинът, особено в комбинация с глутамин, е единствената добавка, която взета дори за първи път от сериозно трениращи действа осезаемо. Човек, който познава добре възможностите на организма си в момента, няма начин да не забележи нейния ефект, който се изразява в:

  • повишаване на енергията и силата ви

  • по–бързо възстановяване след работната серия

  • повишено желание за интензивна тренировка

 • Моите впечатления и опит с креатин показват, че при еднократно големи дози се достига и до голяма еуфория. Намаляват обаче драстично болките на местата с контузии и травми. Препоръчвал съм на мои клиенти, както и на сериозно трениращите да използват зареждаща доза от 20-30 грама дневно за 5, дори 7-10 дена, като я разделят на 4 до 5 приема, включително 1-2 приема по време на самата тренировка, особено ако е по-дълга, например 2 часа. Обикновено съм разтварял в шишето около 10 грама креатин със инозитол и аминокиселини с раклонена верига, по рецепта на Милош Шарчев. Креатинът тук може и да е креатин-рибоза, но визирам монохидрата.

  След зареждащата доза се продължава с 10-15 грама на ден, разделени на 2-3 приема. Но дори и 20 грама за около 1 месец не е проблем, разделени на 4 приема, ако атлета е с тегло над 90 кг: по 5 г преди и след тренировка и още два пъти по 5 през деня. Най-добре е да се приема с въглехидратни напитки и да не се допуска обезводняване по време на тренировка – около един литър на всеки тренировъчен час. В компанията с глутамин в същото количество (т.е.1:1) се получава т.нар. анаболен коктейл, не защото има нещо общо с анаболните стероиди (и допинга), а защото действието му се доближава до тяхното, но е абсолютно безвреден.

  Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net, в който предлагам само най-работещите продукти, събрани на едно място от цял свят:

  Използвал съм лично аз креатин и в режими за изчистване от мазнините (на снимката в дясно горе). Но там съм добавял по 2-3 грама само след тренировки. Описвам всичко това, за да разсея едно всеобщо твърдение, че креатина е само за мускулна маса. Виждате, че дозата прави крайния резултат, разбира се, не и без участието на диетата и фитнес стратегията ви.

  Също така вече се доказа и друг факт: че продължителна употреба на креатин, не води до странични ефекти, особено за бъбреците. Креатининът, веществотото, което се образува от необратимото разграждане на креатин-монофосфата и се отделя чрез урината, е продукт а неправилна обмяна изобщо – не само заради приема на кретин. А заради неправилното манипулиране на солите и водата, процеси, в които участват и бъбреците. Количеството му в урината (на креатинина) е сравнително постоянно и е пропорционално на количеството мускулна тъкан в тялото.

  Обратно към раздел “Добавки”.

  Белчо Христов

  Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

  Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

  Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

  И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
  BelchoHristov.Net

  E-mail бюлетин?

  Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

  моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

  който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

  Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

  Уелнес и лечение: фригидност

  Описание на състояниянието фригидност Фригидността представлява понижаване на половото влечение до пълно безразличие и дори отвращение от полова близост и...