Протеин или гейнър? Кой е правилният избор?

Протеин на прах

Протеинът е продукт, който се съдържа във всички живи същества и е основен градивен материал на мускулатурата. Той е изклучително важен за всички билдери, а не само за тях. Подходящ е и за жени търсещи релеф, търсещи здравословно хранене и балансирана храна.

Коефициентът на усвояемост при високопрецентните протеини, които аз предлагам в магазинът ми с адрес www.belchohristov.net, са на почти 100%, което доказва, че няма да има по-добри на българския пазар до този момент. Новите инстантизирани йонно-обмененни протеини са с подобрена формула и пептидни структури са вече на пазара. Те са добити при ниска температура и допълнителна филтрация за повишаване нивото на гликомакропептиди /ГМП/ и биоактивни пептиди. Тези пептиди са свързани с подобряване на чревната дейност и имунната система. ГПМ се явяват свързващи депа за различните токсини и вируси, като по този начин ги изхвърлят от тялото.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

До минимум са намалени наличието на нежеланите мазнини и въглехидрати и се повишава добрата усвояемост. Вкусовите качества са подобрени, а новите формули позволяват да се разтворят до желаната консистенция вече дори и без бързи и резки “шейквания” с шейкъра, а само с лъжица! И като бонус, от лачествената филтрация на протеина, получавате и глутамин и аминокиселини с разклонена верига, във всяка доза! Една доза протеин на прах ви осигурява около 150 kcal. Вижте тук всички протеини на прах.

Гейнъри на прах

Гейнър формулите са микс от няколко продукта: задължително в състава на гейнърите се причисляват протеина и въглехидратите. Протеина тук обаче е микс от няколко висококачествени бленди: суроватъчен, млечен и яйчен. Няколко формули хейнъри вече правят гейнър формули и от телешки протеин. Въглехидратите, основно комплексни (затова тези формули са по-скъпи, но ефективни) са с първоизточник кафяв ориз, овесени ядки и сладък картоф. Това ознчава, че въглехидратите в гейнър формулата са със среден ГИ (гликемичен индекс).

Много малко са простите въглехидрати в модерните гейнър формули. Отделно, работещите формули гейнър продукти съдържат в състава си и фибри, омега-3 мазнини, семена от лен, MCT масла и т.н. Една доза гейнър на прах ви осигурява около 1 300 kcal. Вижте тук всички гейнър формули на прах.

Кое е по-добро?

По-добрият продукт е индивидуално избраният за (или от вас) продукт! Продуктът, спрямо неговите ползи, калории и състав определят накъде ще продължи развитието на вашето тяло и мускули. Ако търсите възстановяващ ефект, покачване на тегло или дори изчистване от мазнини, и протеина и гейнъра ще ви свършат чудесна работа. Напаснетете останалото от калориите в диетата и нагласете всички фитнес методики в полза на поставената цел.

Всички останали евтини формули на пазара в България, а и по света, не съдържат онези важни специфики, за които ви писах до тук. Основно тези формули съдържат прости въглехидрати и овкусители, които освен да повишат нивата ви на инсулин и да ви “омазнят”, за друго не се сещам в момента. Т.е., избора между 2 продукта (протеин или гейнър) не е всичко. Изберете и марката производител. За мен, най-добрите спортни компании в света са:

 • Обратно към раздел “Добавки”.

  Белчо Христов

  Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

  Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

  Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

  И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
  BelchoHristov.Net

  E-mail бюлетин?

  Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

  моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

  който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

  Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

  Уелнес и лечение: травми в поясната област

  Напоследък болките в поясната област се разпространяват като епидемия. Това, разбира се, се дължи отчасти на повишения интерес към спорта...