Уелнес и клиенти: епизод # 1

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Izgotvqne-na-fitnes-programa-i-dieta

Диетата и фитнес програмата за отслабване за една работеща дама, трябва да бъдат правилно приложени от самото начало. Не форсирайте обстоятелствата, особено ако искате бързи резултати. Да – първите промени ще са осезаеми, но за да изгорите ненужните килограми трайно и оформите вашето тяло точно така, както ви се иска, следете моите насоки тук.

Белчо Христов

Представям ви един виртуален казус в рубриката ми “Уелнес и клиенти” – дама, която има 5-дневен работен седмичен режим. Стрес, ангажименти, срещи, пътувания – всичко това оказва влияние върху метаболизма на дамите. В казуса ще опиша с какво и как ще съм полезен. Но преди това:

Izgotvqne-na-fitnes-programa-i-dieta-za-otslabvane

От попълнената анкетна карта, с която съставям менюто на хранене и тренировъчната фитнес програма, разбирам за следните важни детайли, около индивидуализирането на програмите ми:

 • тя е работещ човек на средна възраст;
 • разполага с малко време за спорт;
 • храни се максимум 2 пъти дневно;
 • води средно-заседнал начин на живот;
 • въпреки, че се храни здравословно, пълнее (и задържа вода) и иска стягане и оформяне на тялото;

С други думи, целта на тази дама е да свали около 4-5 килограма. Видимо е, че проблемната зона за такъв тип казуси са талията, ханша, бедрата, седалището. Коремната област ще изисква дефиниция (клиентката ми гони фитнес визия), а торса и гърба – оформяне и укрепване (заради многото работа зад компютър). Да приемем нещата като цел до тук така – какво бих нанесъл като корекции и как бих я консултирал?

Изготвяне на тренировъчна фитнес програма

Започвам да мисля, как да интегрирам в нейния натоварен график 2 тренировъчни дена. като и уточнявам – клиентката ми до сега е посещавала йога и аеробик занимния. Задължително от тук нататък ще има минимум 2 посещения във фитнес зала – за да мога чрез фитнес тренировките, които са анаеробни да скуплтурирам мускулатурата, успоредно с отслабването. По-малък брой посещения във зала – от това няма смисъл. Ако вашият казус е подобен – наистина не хабете нерви. А заложете на предвижването пеш. 2 тренировки в седмицата – това е допустимият минимум. Преди или след работа, спокойно дамата може да отдели точно 60 минути за себе си. Първата тренировка и ще я назнача за ден вторник, а втората за ден петък. За да има и почивки между двата тренировъчни дена и да избегна понеделника – като най-натоварения ден за всеки работещ човек.

Фитнес тренировките за отслабване ще включват силова и кардио част. Силовите тренировки имат страшно много ползи. Работните повторения ще са в рамките на 8-10 повторения за малките мускулни групи. А 10-12 за големите мускулни групи. Задължително, именно защото този мой клиент ще е пълен начинаещ, ще се придържам към кръговите фитнес треноровки. За първите 2-3 месеца взаимна работа. Този брой фитнес тренировки е и напълно достатъчен за поставената ми цел. Не забравяйте, че диетата има огромна тежест. Тренировките е добре да са просто редовни.

Изборът на фитнес упражнения ще бъде на база снимковия материал в анкетната карта, която съм получил (клиентката ми има подобна на снимката визия). Ще огледам още по-добре визията на дамата и ще преценя коя зона е проблемна и коя ще изисква просто повече работа. Защото едно е какво дамата ми е споделила вече, друго е какво вижда професионалния ми поглед! За разлика от други, аз прилагам по-тежките фитнес тренировки за жените. И това ме прави добър, в това, което правя – намалявам в пъти повече количеството на подкожните мазнини и запазвам и оформям мускулатурата. Жените не трябва да правят повторения над 12-15 за отслабване. В противен случай, мускулите им ще се издължат, а мазнината ще стои над тях! Точно за това и проведох разговор с дамата, за да предупредя, че моята фитнес програма винаги е и ще се отличава от стандартните програми, с които работят фитнес инструкторите в залата: а именно – работни повторения от над 15 и нагоре … което за мен е неработещо. Мазнините ще останат под кожата, мускула ще се свие и дамата привидно ще се зарадва на “стягането” … което е псевдо ефект с кратка продължителност.

На кардиото в края на фитнес тренировката, слагам лек наклон на пътеката (около 5 градуса) и скорост на пътеката около 5.5 км/ч. В началото е хубаво да издържи на натоварването 30 мин, като целта е 45 мин. Защото топенето на мазнините започва едва след около 15-тата минута от встъпването на кардио уреда, като за целта, силовата част има за цел да изразходи наличният мускулен гликоген. В противен случай – ще гарантирам пълна загуба на време.

Изготвяне на хранителна програма

Върху хранителните навици и диетата ще работя от тук нататък. Първо, за да не изпадне тялото й в шок от рязката смяна на хранене и второ – за да се захрани тялото със всички полезни мазнини, белтъчини и въглехидрати. Диетата на тази дама ще включва хранене за тренировъчен и почивен ден. Т.е. този двуфазен модул ще е разковничето в промяната. Малкото повечето калории ще се консумират в тренировъчния ден, като задължително спазим две неща:

За да се ускори метаболизма и той да започне да “пипа” енергия от мазнините, ще увелича порциите храна за деня. Не калориите, а порциите. Когато ангажирам стомаха на всеки мой клиент да смила храна, първо така се горят повече калории, второ – така “събуждам” от зимен сън обмяната на веществата. Именно защото няма да лиша дамата от мазнини, протеини и въглехидрати, всичко много бързо ще влезе в синхрон.

Като хранителни добавки за отслабване, изрично упоменати в анкетната карта, че дамата желае, ще й препоръчам страхотните продукти от специализираната женска линия на Allmax Nutrition. A именно:

Обратна връзка с фитнес клиентите ми

Чрез одита към фитнес услугите ми, и по точно: чрез телефонни разговори и постоянно обсъждане на всякакви въпроси, ще следя развитието на тази работеща дама. В движение ще й давам насоки кога може да си позволи нещо по сладко и калорично и т.н. Антропометричната таблица след 14-тия ден ще ме насочи от тук накъде … Дали да ротирам нейните въглехидрати или да я поддържам на среден въглехидратен режим, като се спра на източници с нисък гликемичен индекс.

Ето така подходих в тази конкретна ситуация. Давам едно ново начало, което не е нито крайно, като мои изисквания, да го нарека, нито и непосилно за приложение от страна на дамата. Всичко е въпрос на старание и желание за постигане на резултати. Винаги мога да изкажа виждането ми за резултат и да вмъкна корекциите си на база възможности на клиента – и финансови и физически, разбира се. Нужно е да се обърне внимание на фитнес сред работещите хора, защото най-малкото това ще им се отрази само и единствено благоприятно върху тях самите. Ще рефлектира върху самочувствието им, върху работоспособността им и не на последно място върху поставената цел – отслабването!

Краен резултат

Като краен ефект от моята работа, успях в срок от 45 дена да сваля желаните килограми на моята клиентка. Тъй като тя остана много доволна основно от работата с мен и след това от постигнатите резултати, дамата продължи работа с мен. Тя поръча нов абонаментен план и работа с мен (одит) избирайки си и фитнес програма и диета.

Новата цел вече е поддържане на постигнатото и създаването на навици за редовни фитнес посещения. След разговори с моят клиент, успях да интегрирам вече 3 тренировки седмично, но в дните вторник, четвъртък и събота. Увеличих калориите на моята клиента и и елиминирах хранителните добавки от менюто. Успех да:

 • елиминирам трайно отоците в крайниците
 • подобрих хемоглобина
 • нормализирах месечния цикъл на клиентката ми
 • подобрих общия тонус
 • елиминирах трайно 3 килограма мазнини
 • справих се с борбата с задържане на вода

Ако и вие желаете да работим заедно и ви допада моята методика на консултиране, която първи за страната предложих и през годините само и единствено усъвършенствах, веднага ми пишете през формата за контакт на моя онлайн магазин за фитнес програми, диети и хранителни добавки. В полето прикачете Ваша снимка в цял ръст и БЕЗПЛАТНО ще Ви предложа решение за Вашия казус! Очаквам Ви!

Магазин-Белчо-Христов-Хранителни-добавки-Варна

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Tropical Thin – 60 капсули Natrol

Какво е действието на Natrol Tropical Thin? Tropical Thin на Natrol Ви предлага иновативно решение за постигане на желаната фигура....