Уелнес и клиенти: епизод # 2

Бладаря Ви, за всяко едно Ваше споделяне:

Izgotvqne-na-fitnes-programa-i-dieta

В живота понякога често се отпускаме и се отдаваме, като че ли само на “забранените” неща – алкохол, тютюнопушене, консумиране на калорични и мазни храни. О, да! Не пропускаме и излежаването и много други неща. Но идва един момент обаче, в който нещо в нас се пробужда и ни кара да се стреснем. И това са моменти, които се случиха при моя клиент.

Надномерно тегло, липса на всякакво самочувствие. Както и друг момент – да пожелаеш да си имаш дете! Негативните последствия в резултат на безразборен начин на живот често са скрити и невидими за нашето око. Стават ясни, едва когато собствените ни желания започват да не се случват … за което си има и причина.

Белчо Христов

Представям ви един виртуален казус в рубриката ми “Уелнес и клиенти” – мъж, който има разработен бизнес, средства с които да се отдаде на охолен начин на живот и възможността да се радва през последните си години на огромен разкош … В казуса ми ще ви запозная с моя клиент, но преди това:

Izgotvqne-na-fitnes-programa-i-dieta-za-otslabvane2

Моят клиент беше разбрал за мен чрез свой познат, който следи блога и дейността ми от 2009-та година. Бях потърсен миналата година, помня беше спокоен пролетен ден и телефона ми прозвъня. След като разбрах за какво става дума (всички описани в таблото симптоми бяха споделени), помолих мъжа да изчака моя отговор. Причината беше, че в телефонен разговор не мога веднага да бъда адекватен и акуратен.

След няколко часа, след като бях останал сам със себе си в моят магазин, върнах обаждането с готов предложение. Виждате, целият обем работа не е никак малък. Затова подредих моите виждания в смело и дръжко решение за помощ, по всички споменати проблеми. Но и заявих, че ми е необходимо време. В тази връзка аз предложих на моя клиент 180-дневния Advanced пакет за “Фитнес и диета при безплодие”.

Помолих господина за 1 ден размисъл, в който да си прецени дали е готов за този дълъг път. Отговорът му не закъсня – бях прекъснат от него, с въпрос кога и къде да преведе сумата пари по услугата и да започваме.

Изготвяне на тренировъчна фитнес програма

След изрядно попълнена анкетна карта и яснотата, че разполагам с 6 месеца работа, аз реших следното:

  • през първите два месеца да интегрирам 3 фитнес тренировки седмично
  • през вторите два месеца да увелича фитнес заниманията ни на 4 пъти седмично
  • през последните два месеца, да се спра над 5 фитнес занимания седмично

Макар и с много килограми, но и с физиологически вече проблеми, освен фитнес тренировки за начинаещи аз приложих и някои неща в цялата програма на господина. ВНедрих похвати в програмата за повече натурално увеличаване нивата на тестостерон в тялото му.

Изобщо цялата програма беше базирана на това, през всичките 180 дена. Неговата спермограма беше стигнала дъното и буквално, трябваше да върна живота на този човек, защото той и съпругата му желаеха дете. Безплодието и причините при мъжа, при моя клиент бяха налице! Освен че ги отстраних в процеса на цялата ни работа, посочих и пътя, по който да се подобрят всички негови показатели. Двигателната активност беше най-малкото.

Във фитнес програмата му по месеци интегрирах редица специфични техники от стандартните фитнес упражнения, специфични работни повторения и почивки между сериите. Знам, че човека е със свръхнаднормено тегло, но и рискувах. Признавам си … Този риск обаче, беше премерен и добре възприет от тялото на моя клиент.

За първите 2 месеца свалихме над 20 килограма от тялото му. Когато казвам и рискувам, това означава, че не исках да свалям килограми само от мазнини, а изобщо. Причината – докато беше в калориен дефицит в диетата, не очаквах да повишавам тестостерона му, което беше мой приоритет. Затова предприех тази стъпка, за мен правилна, с която да мотивирам клиента си, че килограмите ще паднат. Моят проблем бе, да не падне мъжкото му самочувствие още повече … само ако сте истински мъже, ще разберете за какво става дума.

През вторите 2 месеца свалихме с фитнес програма за средно-напреднали следващите 10 килограма от теглото му. Но вече ясно си личеше, че губим килограми за сметка на мазнините.

През последните 3 месеца, задържах фитнес стратегиите, които споделям в програми и работа със средно-напреднали, но заложих основно и единствено на свободните тежести. Тези, които и активизират цялото тяло и неговата обмяна. Свалени килограми за тези дни – 8.

Изготвяне на хранителна програма

Диетата при установено безплодие е специфична! Изисква се много мислене, стратегия и смелост. Като цяло, скицирах плана и виждането на промяна в моя клиент по следния начин:

  • през първите два месеца да работя с калориен дефицит от над 40%! Причината беше, че целях и загуба на маса изобощо! Така или иначе, диетичните калории за този човек в количества храна са невъзможни за консумиране. Едно да хапнеш пица с 800 ккал, друго е да хапнеш 400 грама пилешки гърди, с 300 грама фасул и други гарнитури за скромните 550 ккал на порция, нали?
  • през вторите два месеца, увеличих калориите на клиента ми с над 20% излишък! Причината – ускорих неговия метаболизъм, внедрих още едно фитнес занимание седмично, а и повече тестостерон, означава повече синтез. При диети с установено безплодие (разбирайте освен нисък тестостерон и некачествени полови клетки) разпределението на тези калории от съответните макронутриенти е от изключително голямо значение!
  • през последните два месеца, след като клиента ми пускаше вече медицински изследвания (изрично му забраних такива да бъдат пускани във аванс, заради концепцията на хранене и тренировки) се видя, че тестостерона му се покачва до 18 единици и сам сподели, че либидото и проблемите с ерекцията вече не са тревога за него. Освен това, много елиминирани килограми са накарали клиенти ми да се чувства и по-добре в зоната на шията, където често е получавал спазми. Тук вече калориите му бяха равни (толкова колко гори, толкова да консумира), като акцент дадох вече и на въглехидратите. От една страна хем да не пада на мускул, който вече си личеше, хем да пести протеина, който както казах е необходим и за половите клетки!!!

Обратна връзка с фитнес клиентите ми

Абонаментната програма с одит включваше и обратна връзка с мен. По всяко време знаех какво клиента ми прави, прилага и жъне като успехи. Затова и услугата “Фитнес и диета при безплодие” е само и единствено Advanced пакет, а не Premium. Въпросът който може би си задавате е:

Получи ли клиента ми това, за което бях потърсен?

Да! Освен свалените килограми и подобрено физическо здраве, към днешна дата клиента ми е татко на момиченце! С неговата съпруга дори станахме добри познати. тя ми благодари за свършената работа, а аз съм им благодарен единствено за доверието. То е най-голямото нещо, което получавам от всеки клиент.

И може би странното е, че от хранителните добавки и спектъра с билки, с които работя в такива казуси, е че интегрирах добавките за либидо в доста по-късен етап. Помня, че това стана около 15-тата седмица на нашите съвместни занимания.

Краен резултат

  • разрешен проблем с наднорменото тегло – свалени общо 38 кг!
  • подобрена кръвна картина, чернодробни показатели и холестерол
  • подобряване качеството на спермения материал и подвижността на сперматозоидите – краен резултат бебе!
  • облекчения в зоната на шията и врата

Мисля, че постигнатото за 180 дена работа, и то упорита работа съвсем не е малко! Ако и вие желаете да работим заедно и ви допада моята методика на консултиране, която първи за страната предложих и през годините само и единствено усъвършенствах, веднага ми пишете през формата за контакт на моя онлайн магазин за фитнес програми, диети и хранителни добавки. В полето прикачете Ваша снимка в цял ръст и БЕЗПЛАТНО ще Ви предложа решение за Вашия казус! Очаквам Ви!

Магазин-Белчо-Христов-Хранителни-добавки-Варна

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Gymnema sylvestre – 30 капсули Natrol

Какво е действието на Gymnema Sylvestrе на марка Natrol? Gymnema sylvestre е пълзящо растение, храст, което е известно в аюрведическата...