N.A.F.A. – 20.07.2010 г.

Вторият ден от втория по рода си курс за персонални треньори и диетолози N.A.F.A. под ръководството и организацията на BelchoHristov.Com в мое лице, протече изключително добре. Много съдържателен, академичен и разнороден бе този втори ден.

Заедно със сутрешното кафе, аз за пореден път показах и на курсистите си и моите последователи, какво е да си личен пример – втори ден носех сака с моята храна от дома, която специално заради едно по-ранно ставане днес, сготвих в 6.30 сутринта. Денят вещаеше много енергоразход, а аз стоически консумирах допустимият си минимум – цели 80 грама въглехидрати за закуска, а след това – месце и доматки. И така, лека полека, какво се случи малко след 9.00 часа?

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 11 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

По-отпочинали и по-свежи ми се сториха лицата на всички. Разбира се, въпросът ми към тях бе един – “Как ви се струва курсът? Справям ли се добре?”. Отговор, ще полчуите лично от 12-те прекрасни N.A.F.A. кадети, чийто Head Instructor ще бъда съвсем скоро и на тях. Защото скоро наближа и техният изпит.

За да подготвя добре учениците си, аз разгърнах днес темите относно:

 • типове групиране на мускулните групи в рамките на тренировъчна седмица и тренировка;
 • типове тренировки за загуба на мазнини и покачване на тегло;
 • що е то интензивност и научни аргументи, че плътност и интензивност са еднакви понятия;
 • какво са изометричните движения;
 • плейометричните движения и тяхното приложения;
 • златните правилна на персоналният треньор при пазене на фитнес клиент и поведение на треньора по време на работа с клиент;
 • основни ползи от груповата тренировка и какво представлява тя;
 • доразясенния отнсно въпроси свързани с монотонното и високоинтензивно кардио – кога и защо се горят калории за сметка на подкожните мазнини;
 • мазнините, белтъчините и въглехидратите като макронутриенти;
 • митове за отслабването;
 • ролята на въглехидратите в диетите за релеф и мускулна маса;
 • ролята на минералите във важни клетъчни процеси;

С други думи, “академичният” ми изказ, както се изрази една курсистка, взе своят връх и набра скорост в пътя на правилното обяснение със солидни аргументи, в подкрепа на тезата, че комерсиалното не работи! А кое работи – науката, доказателствата и фактите. А именно:

 • че не се отслабва, ако ядем само белтъчини или мазнини;
 • че не се отслабва, ако разчитаме на интервално кардио, особено ако се изпълни сутрин на гладно;
 • че не се расте, ако не се спазва фитнес принципите, като принципът на индивидуалните различия, принципа за енергийният фалит и много други;
 • че не се прави ефикасна тренировка, ако не знаеш как да загрееш цялостно, специфично, не правиш стречинг, не изпълняваш правилно времево фитнес серията и не можеш да приложиш Mind Muscle Connection – връзката мозък мускул;

Или с други думи, моите ученици, курсистите на Северно Америкаснаката Фитнес Академия сега разбраха, защо и те ще се отличават от масата кадри – защото получиха знания! Конкретни, солидни и важни. Конкретни практически насоки от хора с богат опит и разнородна и богата клиентска база и архив данни – визирам мен самият, както и моят партньор Борис Чимев, който отново се включи директно от Монреал в директна skype връзка. Изобщо, чувствам се щастлив, заради факта, че видях истиснки последователи. Мъже и жени, които знаят много добре за какво ще им послужат лицензите на N.A.F.A.

Предоставям ви скромен снимков материал, който най-добре илюстрира изживяното днес. Аз сега сядам, да доразработвам изпитните листове на курсистите, а вие им стискайте палци, защото България има нужда от умни, усмихнати фитнес треньори. 12 курсиста ще положат изпит, който трябва да издържат, за да докажат, че искат тази професия. Успех колеги!

Ако Ви допада методиката ми на работа и искате да се възползвате от моите фитнес услуги, свържете се с мен, през формата за контакт. Можете да станете и фен на BelchoHristov.Com във Facebook още сега. Така ще покажете, че уважавате и искате най-популярният фитнес блог в България да бъде четен и посещаван. Благодаря ви!

Белчо Христов Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви! Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга - 052/72 05 72. Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите "Хранене" и "Персонален фитнес треньор" тук.
И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

N.A.F.A. – 19.07.2010 г.

Днес положих успешен старт на втория по рода си курс за персонални треньори и диетолози, организиран и проведен от мен,...