Tренировка за гръб по фитнес продукта ми “Мускулна маса с GH”

Сподели!

belchohristovcom_597

Тренировката за всеки, който търси истински резултати трябва да бъде убийствено изморителна! Както каза небезизвестния културист Шон Рей, “След тренировка за гръб трябва да ви се повръща от болка и парене!”. Хардкор трениращите трябва да запомнят това, както и аз! Защото гърба ми го считам за изоставаща мускулна група и задължително ще го оретренирам убийствено. Заляга като място номер 1 в акцента ми за маса и сепарация в моята нова визия! Също така ще приложа един хитър и мъдър ход – ще вкарам в диетата ми и суплиментарната програма йохимбин. Така освен че ще “нарежа” отново релефа в плочките, ще създам малка талия и илюзия за огромен гръб! Хитро, нали?

belchohristovcom_602

На снимката тук съм точно 101.5 кг. Правена е на 20.01.2009. За мен, гърба ми не толкова широк, колкото ми се иска. Изостава ми масата в зоната на лопатките. Навремето бях пристрастен към мъртва тяга. Вижда се, че имам силини изправячи на гръбначния стълб, именно от това упражнение. Солиден кръст, но слаби перки. Още повече, че дясната ми леко по-голяма, заради близо четирите години бадминтон. Там играх с дясна ръка и от тогава баланса ми е нарушен.

Но това е идята. Да се трансформирам максимално. Това се опитах да направя и миналата година. Изглеждах ето така, а след 8 седмици имах визия на състезател. Тази година ще е далече по-различно. Имам много повече опит, възможности и желание!

belchohristovcom_598

Придърпване на скрипец пред гърди

Прилагам го в продукта ми “Мускулна маса с GH”, защото е много добро упражнение. Да ви разясня захвата – тук най-много се греши. Дори “експерти по фитнес” по родните ни ТВ канали го показват изключително неточно. Задължително палеца обхваща лоста. Избирайте лост с закривен край. Така предпазвате рамото си максимално. Лоста го захващате във възможно най-крайната му част. Тогава сядате на пейката и стъпвате стабилно. Веднага след заемане на стабилна позиция вгъвате китките към скрипеца. По този начин лактите ви минават право надолу. Изпъвате гърба и изолирвате с леко пристягане изправячите на гръбначния стълб. Поглед право напред или леко нагоре, колкото да не затрудните дишането си. Почвате да дърпате с гърба, не с ръцете. Ръцете и в частност дланта с пръстите нека ви служат само и единствено като куки. Опитвайте се да съберете лопатките в концентричната ви фаза. Внимателно разгъвайте нагоре и никога не разгъвайте с ръце, а оставете гърба да се разпери като кобра! Това е! Сигурен съм, че това е най-правилната и прецизна техника! Всичко друго убива вашите раменни стави, кръст! Въжето на скрипеца трябва да падата буквално перпендикулярно надолу. Навиждал съм се на всякакви неистови чупки, викове, крясъци, натоварен до горе магазин с тежести – е и?

belchohristovcom_596

Латерално придърпване на дъмбел към таза

Чудесен варинат за ширина в гърба! Дорин Йейтс е изпълнявал това упражнения с дъмбел от 98 кг! А аз, със скромните 45. Хващате здраво дъмбела, поставяте единия крак на пейката. Другия измествате в страни, посоката на ходилото наместете добре в страни също, за да не се изкълчите, защото съм виждал и това да ства в залите. Изправяте добре гърба. Леко присвивате ръката, която държи пейката, погледа напред! От отпуснато положение, с мощта на гърба дърпате тежестта към таза, не към корема както правят 99% от трениращите. Бавно спускате, поемайки въздух и преди да се разгъне гърба и ръката ви, рязко и качествено издърпвате тежестта обратно на земното притегляне, т.е. нагоре!

belchohristovcom_603

Чукчета

Взимате смело щангата с ръце. Ширината на хвата отговаря на ширината на вашите рамена. Хвата е в подхват. Т.е. с палец нагоре. Приклякате както съм застанал на снимката – леко извит в гърба, приклекнал. както се казва, заел съм почти 40 градусов наклон. Достатъчен поне за мен. Може да се спусне и до почти водоравен наклон, но за мен е опасно, заради стар плексит, който не искам да се обажда пак, въпреки редовните ми китайски масажи, които си правя. Със силата на гърба дърпам до допиране отзад в лопатките ми, една в друга. Бавно спускам и отново експлузивно издишвам. Лоста се движи по бедрата ми, все едно има влак по релсите. Това упражнение натоварва средната част на гърба и в ширина. Заради този наклон. Колкото повече навеждате, толкова по-нагоре надолу към “коледната елха” на гърба ще отива натоварването.

belchohristovcom_601

Гребане на водоравен скрипец

Т.нар. “лодка”, защото движението имитира лодка! Използвам V ръкохватка. Защото когато я хвана, веднага си вдавам китките навътре и така лактите ми минават плътно до гърба. Това изолирва дори участието на предмишниците, които и без това се натоварват по време н а тренировка за гръб! Леко оставям колената ми свити – и тук много хора грешат. Защото ако ги изпънете, кръста ви е просто готов за травма.

Винаги издърпвайте максимално и рамената в крайна точка Б. Задръжте за част от секундата и после разпервайте като кобра гърба. Ексцентричната фаза и тук е голяма полза. Преди да достигне лоста макарата веднага експлузивно дръпнете с гърба и се започва гребането! Наклоняването на тялото е желателно, заради разперването на гърба, но не го използвайте като инерционна сила. Това означава, че сте прекалили в избора си на тежест. Махнете 7-8 плочки и почнете на чисто.

Стречинг след тренировка за гръб е задължителен. Повисете дори малко на лоста за набирания, усуквайте се леко и плавно!

Ако искате да разберете всички мои трикове, методики и анализи относно фитнес тренировките ми – абонирайте се абсолютно безплатно за RSS бюлетина ми ето тук. Можете също така да си закупите програмата “Мускулна маса с GH” веднага, като ми изпратите заявка през формата за контакт с мен. Посочете конкретен адрес, име на получател и телефон аз обратна връзка. С наложен платеж ще ви я изпратя до врата, точно за 24 часа! В цената от 58.88 лв влизат и двете ми електронни книги: “Кои храни да избираме?” и “Анатомия на човешкото тяло” с общ обем 160 илюстровани страници!

Повече за мен и дейността ми:
Белчо Христов Здравейте, от 10 години аз съм персонален фитнес треньор, диетолог и суплементарист. Първи за страната създадох онлайн платформа за самообучение, а след това и онлайн магазин на моята компания. Занимавам се изцяло с авторски проекти и обичам да налагам най-новите виждания и схващания във сферата на фитнес тренировките, храненето и хранителните добавки в програми за отслабване, покачване на мускулна маса или просто за здраве, тонус и по-добър стандарт на живот. Моят блог е на 100% безплатна онлайн платформа за самообучение и ще съм ви благодарен, ако споделяте в социалните мрежи моите материали с ваши познати и приятели. Благодаря ви и приятно четене.
Tренировка за трицепси по фитнес продукта ми “Мускулна маса с GH”

Любимата ми мускулна група! Заемаща площ почти до 2/3 от обема на ръката, трицепса го уважавам, защото е и красив! Релефният и обемен трицепс създава мощта на мъжката ръка! При жените, стегнатия трицепс скрива мазнинките под ръката! С други думи, добре развития трицепс създава завършен вид на ръката! Името му …