fbpx

Уелнес и сколиоза – споделено мнение

Уелнес и сколиоза – споделено мнение

Преди много години, при мен дойде клиент (Калоян Пенев – на снимката), който с татко си споделиха за настоящият проблем – сколиоза. Визуално, Калоян бе с тениска и якенце на живата ни среща. Без тениска (вижте степента на сколиоза сами) проблемът е доста добре, за съжаление, визуално разпознаваем. Това би подтиснало всяко една дете, по един или друг начин. Но правилното им решение, за промяна с моя помощ, а именно – фитнес програма и диета при сколиоза, а най-добрата им инвестиция!

Всички програми, които изготвям и консултации са индивидуално, но все пак, реших да потърся Калоян за негово собствено споделено мнение по темата, за да пресъздаде със свои думи отношението ми към него и ползите, които само за около 360 часа усвои! Негова е цялата заслуга, защото той ми гласува доверие. Аз само предначертах правилния му път и той реши да го следва. Това е самата истина – не съм обещавал лечение, гарантирах ползи, резултати и подобрения. Вижте сами, всичко, което той сподели за всички вас:

Срещата ми с г-н Белчо Христов се оказа един крайъгълен за мен камък, но защо, ще обясня след малко. Страдайки от гръбначно изкривяване (сколиоза – по-долу в материала е описано) аз спешно се нуждаех от професионална помощ и се питах към кого да се обърна? Точно по това време мой съученик усилено сваляше килограми и аз го попитах как. Той ми отговори, че чете сайта BelchoHristov.com и чрез него аз реших да се свържа с Белчо.

Говорих с него по телефона и още тогава той ми направи впечатление на изключително отзивчив и внимателен човек. Уговорихме се кога да отида в офисът му и да се срещнем и на въпросния ден преди около три седмици лично се запознах с него. Всички слухове и “легенди” за невероятния Белчо Христов, които бях чувал се потвърдиха и дори бяха надминати. Разговаряхме известно време след което той помоли мен и баща ми, с когото отидох от родния си град Павлкени до Варна, да го изчакаме, за да изготви на място програмата ми.

Вчера, беше 14-тия ден от започването на програмата (фитнес режим и хранителен режим) и резултатите са невероятни. Качил съм 4 кг телесна маса и се чувствам просто като нов човек. За този толкова малък период от време промените в тялото ми са голелми. Визуално се забелязва голяма промяна, а освен това аз се чувствам много по-добре физически и здравословно от преди 14 дена. Освен това мотивацията ми за отиване във фитнес залата и самата ми психическа нагласа коренно се промениха към едно силно позитивно отношение към целия процес. От както започнах програмата и аз поддържам девиза „Thoughts become things” и то благодарение на този интелигентен и загрижен човек – Белчо Христов.

Сколиоза (от гръцки – “изкривяване”)

Сколиозата се характеризира със странично S – образно изкривяване в една или друга посока. То се получава в резултат от отслабване на мускулите от едната страна на гръбнака или прекалено засилване на мускулите от другата страна. Спортове, в които действието се извършва с едната ръка (като тласкане на гюле, бейзбол и пр.) водят до подобен проблем. В такива случаи се препоръчва да се насочи вниманието към допълнителна тренировка на ненатоварената страна или акцент върху изграждането на чиста мускулна тъкан, в полза на “прикриване” на изкривяването!

Независимо от това обаче, много често сколиозата се дължи на “идиопатични” причини и не може да се установи, как се е получила. И в тези случаи, след подробен анализ на състоянието на гръбначния стълб, може да се получи положителен резултат чрез упражнения под ръководството и въздействието на индивидуална фитнес програма при сколиозни казуси. А идеята на диетата при сколиоза е, работата във фитнес залата, да се материализира, както казах, в полза на покачване на чиста активна мускулна тъкан. По подобен начин работих и при казуса “Птичи гърди” на Дейвид, с чието споделено мнение можете да се запознаете тук.

Това е цялото писмо отзив до мен и до вас, уважаеми читатели на BelchoHristov.Com. Със сълзи на очите, споделям това, защото аз наистина исках това момче да повярва в мечтите си. И ето, моята мечта се сбъдна, чрез конкретните действия на Калоян.

Той ми се довери, неговите родители ми се довериха. Аз не искам да споделям, какво татко му ми каза за мен и защо са дошли лично при мен, а не при някой друг. Защото отново някой ще каже, че рекламата му идва в повечко – именно затова, вижте в повече детайли, какво става, когато човек преследва целите си. Стават ли чудеса – не! Сбъдват се реалности. Аз не съм магьосник, аз не съм вълшебник, аз съм човек, който влага сърце в работата си и виждате, как това рефлектира върху клиентите ми. Е, на черното бяло не може да се каже!

Какво направих и как разплетох този този казус?

Първо, разбира се, изслушах целите на Калоян и неговият баща Пламен. В осисът ми, аз си водих записки по казаното от момчето, вече щрихирах фитнес програмата му в съзнанието си. Ето каква трябваше да включва тя:

  • цялостно загряване на мускулните групи;
  • упражнения за плътност в гърба;
  • упражнения за ширина в гърба;
  • базови фитнес движения със свободни тежести;
  • приложение на два основни фитнес принципа – принцип на изоставащите мускулни групи и принцип на индивидуалността;
  • диета, съдържаща протеин във всяко едно хранене с цел покачване на мускулната маса;
  • повече вода през деня;

Да, ето това бяха основните акценти! Разбира се, фитнес програмата на Калоян беше така структурирана, че да дава резултат. Защото базовите фитнес движения са масообразуващи, исках да дам акцент в белите влакна, да укрепна трупа му. Приложих следните видове упражнения и такива, които за в бъдеще ще присъстват:

Диетата при сколиоза на Калоян е друг начин на хранене – единственият по който той ще материализира усилията в залата в продукт – мускулна тъкан. Следователно, аз трябваше психологически да му въздействам, още по време на разговора ни, че трябва да ми се довери. Калоян до преди срещата ни е ял по-малко от нормалното. Почти никакви качествени въглехидрати, основно протеин и мазнини. Моите корекции бяха нужни, а вече виждате какво става с тялото му – то е по-плътно само за 14 дена! Защо? Защото Калоян е разбрал вътрешната потребност от това да спазва диета. Това е единствената причина!

За което му благодаря. Пожелавам му здраве, ясни и конкретни цели и смелост, за да посрещне мечтите си. Защото, в моята практика виждам ежедневно страхът на хората да вярват. Заедно с Калоян, ви показваме че мислите стават реалност! Благодаря ти Кало за споделеното мнение, поздрави родителите си и цялото семейство, нека топлите взаимоотношения никога не излизат от вашето семейство. Поклон за доверието, което ми галсувахте, с теб съм!

Обратно към рубриката “Уелнес и клиенти”. Обратно към “Начална страница”.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив