AHCC (Активен хемицелулозен компонент) – 60 капсули Biovea

AHCC (Активен хемицелулозен компонент) – 60 капсули Biovea

Описание на AHCC на марка Biovea

AHCC (Активен хемицелулозен компонент) е съединение, произвеждано чрез обработване и ензимна модификация на няколко вида гъбни мицели, сред които шиитаке, отглеждани в екстракт от оризови трици. Приеман за суперхрана в Япония, AHCC е изследван подробно заради своите имуностимулиращи способности. Резултатите от изследвания с животни и хора показват, че AHCC може да повиши активността на естествените клетки убийци и на макрофагите, увеличава производството на цитокини и подпомага правилната функция на черния дроб.

Повишава активността на белите кръвни телца – естествените клетки убийци на злокачествени клетки в организма. Притежава силни антиоксидантни и антиракови свойства. Оказва превенция на черния дроб.

Състав в дневна дозa AHCC

Biovea AHCC (Активен хемицелулозен компонент) 1000mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приемат 2 капсули дневно или според предписанието на лекар. Опаковка: 60 капсули в контейнер

Какво е Biovea AHCC?

Хранителната добавка на BIOVEA AHCC (Активен хемицелулозен компонент) е съединение, произвеждано чрез обработване и ензимна модификация на няколко вида гъбни мицели, сред които шиитаке, отглеждани в екстракт от оризови трици. Приеман за суперхрана в Япония, AHCC е изследван подробно заради своите имуностимулиращи способности. Резултатите от изследвания с животни и хора показват, че AHCC може да повиши активността на естествените клетки убийци и на макрофагите, увеличава производството на цитокини и подпомага правилната функция на черния дроб. Освен това AHCC действа като антиоксидант.

Как действа Biovea AHCC? Едно от благоприятните въздействия, наблюдавано при голяма част от участниците в няколко клинични изпитания, е същественото подобрение във функцията на макрофагите – вид цитотоксична бяла кръвна клетка, която почиства остатъците от клетъчното увреждане, директно атакува болестотворните клетки и всъщност представляват антигени, стимулиращи производството на антитела от белите кръвни клетки.

AHCC също така подсилва производството на специфични цитокини – химични преносители на имунната система, които включват:

– Интерферон, който директно спира репродукцията на вирусите и други паразити и повишава активността на естествените клетки убийци.

– Туморен некрозен фактор (TNF) – група от протеини, които помагат за унищожаване на клетките чрез задействане на апоптоза (програмирана клетъчна смърт).

– Интерлевкини IL-2 и IL-12, които потискат туморния растежен фактор (TGF), стимулират високата активност на естествените клетки убийци и ускорява отделянето и пролиферацията на Т-клетките.

Защо да приемаме Biovea AHCC?

– Имунна система: Чрез подсилване на имунната система AHCC подобрява качеството на живот (функционалния статус и физическата и социалната активност, психологическото състояние) на хора, страдащи от различни проблеми с имунен елемент, включително хронични и нелечими състояния.

– Детоксикация на черния дроб: АHCC облекчава симптомите при много сериозни проблеми на черния дроб като вирусен хепатит, хепатит С (намалява с 85% вирусното натоварване в рамките на 3 месеца) и предотвратява развитието на скоротечен хепатит. Предпазва от развитието на хепатита в цироза. Като цяло подобрява чернодробната детоксикация.

– Диабет: AHCC намалява нивата на кръвната захар при диабетици и нормализира нивата на гликирания хемоглобин, като така предотвратява усложнения на диабета.

Проучванията на влиянието на Biovea AHCC върху имунната система сочат,че:

– Допринася за увеличаване броят на Т-клетките до 200%

– Подпомага активирането на имунните клетки, които „защитават” организма: NK-клетки, LAK-клетки и макрофаги

– Благоприятства за увеличаване продукцията на цитокините: TNF-a, gamma-interferon, IL-2 и IL12

– Спомага за подтискане производството на подтискащи имунната система цитокини-TGF-b

– Подпомага баланса Th1/Th2 (клетъчния хуморален имунитет)

Благодарение на тези ефектите на Biovea AHCC върху имунната система множество проучвания показват, че той може да се използва успоредно с конвенционалната терапия с цел подобряване състоянието на пациенти с: онкологични проблеми, хепатит, диабет, автоимунни , инфекциозни и др.

Лечението чрез химиотерапия, лъчетерапия или хирургично най-често серизно повлияват имунната система. Химиотерапията и лъчетерапията имат и редица нежелани странични ефекти като: гадене, повръщане, косопад, депресия, отслабване на теглo и др.

Проучванията сочат, че по време на лечението на онкологични заболявания с традиционните медицински средства и използването на AHCC като добавка към терапията:

– AHCC подпомага функциите на имунната система;

– АHCC-допринася за намаляване страничните ефекти на химиотерапията-гадене, повръщане, косопад, безапетитие, отслабване на тегло;

– AHCC подпомага поддържането на жизнения тонус на пациентите;

Има ли странични ефекти и противопоказания? AHCC е безопасен и нетоксичен. При изследвания с хора, приемащи Biovea AHCC не се наблюдават странични ефекти или лекарствени взаимодействия. Няма сведения AHCC да е противопоказен при определени здравословни състояния. Употребата му от бременни и кърмачки не е изследвана и поради това не се препоръчва.

Директен линк за закупуване на продукта AHCC – Biovea тук. Обратно в раздел “Добавки” или към “Нална страница”.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив