Диетично приготвяне на кафяв ориз | Рецепти

Диетично приготвяне на кафяв ориз | Рецепти

Нека да ви запозная с бързия и диетичен начин на приготовление на кафяв ориз. Необходимо ви е да осигурите първокачествена суровина – хубави и дълги зърна на ориза, монохромен кафяв цвят и сравнително добра дебелина на зърното, също.

Не пазарувам кръглите и като топче оризови продукти, тъй като това не е диетичен продукт. Избирайки точно тази характеристика на кафевия ориз, така знам, че той запазва съвършения си гликемичен индекс.

Можете да използвате само котлон и тенджера (и гевгир) като приспособление за диетична обработка на кафевия ориз.

Не забравяйте – всички грамове за протеина за Вашата диета се измерват след термична обработка, а теглото на въглехидратите се измерва преди термична обработка.

Поставете кафевият ориз още преди водата в тенджерата да е завряла. Засечете около 40 мин след завирането й и накрая прецедете през гевгир. Така оставете малко ориза да изстине.

Време за приготвяне на 1 порция кафяв ориз: максимум 45 минути.

Обратно към раздел “Хранене”.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив