Диетично приготвяне на телешко месо | Рецепти

Диетично приготвяне на телешко месо | Рецепти

Нека да ви запозная с бързия и диетичен начин на приготовление на телешко месо. Необходимо ви е да осигурите първокачествен телешки шол.

Тази спецификация ви дава почти 98 % нето чисто месо – без ненужни мазнини, ципи и кости. За да приготвите бързо и диетично телешкото месо, нужно е шолната част на месото да бъде двойно смляно.

Можете да използвате да уреда за термична обработка: тефлонов тиган и фурна.

Не забравяйте – всички грамове за протеина за Вашата диета се измерват след термична обработка, а теглото на въглехидратите се измерва преди термична обработка.

Двойно мляното телешко месо оформете на малки бургери с дебелина около 1 см. Преди да направите това, сложете в общия съд с каймата черен пипер, ситно нарязан лук или магданоз. Без яйце, без зехтин или трохи хляб, с две ръце направете няколко бургера.

Изпечете ги на предварително нагорещен тиган или фурна. По този начин, телешкото ще се изпече достатъчно бързо и ще бъде диетично – без сосове, маринати и забавящи усвояването на протеина други продукти (като например, ако са пържени и т.н.).

Време за приготвяне на 1 порция телешко: максимум 10 минути.

Обратно към раздел “Хранене”.

Публикувано от
Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

Архив