Защо не трябва да спортувате, ако сте настинали и болни?

Когато човек е болен, нищо в неговата физиология не протична оптимално правилно! Разбира се, човешкия организъм е проектиран така, че сам да “намира” решенията си, за да се стабилизира обмяната на вещества бързо и надеждно. Но … за това се изисква време.

Когато човек спортува, докато е настинал или болен, от една страна първо той не си помага по никакъв начин тялото само да намери въпросното решение, второ, рискът по-бързо да се срине още повече имунната система е налице!

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

Ако имате установена реална настинка, хранителните добавки при такива ситуации са почти задължителни! Те ще отстранят причината, без да потискат симптоматиката. Отделно, спрете освен да тренирате и да се храните по някакъв план – диета!

Дайте време на тялото само да ви подскаже, кога сте готови наново да спортувате интензивно, взривно и т.н. Настинката обикновено се проявява в комбинация с няколко различни симптоми като:

  • болки в мускулите
  • запушен нос или синуси
  • понякога и повишена температура

При такава симптоматика, фитнес тренировките в частност (и всички други видове спорт) са абсолютно ненужни и дори неадекватни. Нито ще можете да натоварвате всички активни двигателни единици, по време на анаеробна работа, нито ще можете да дишате спокойно и в пълен капацитет, нито ще се чувствате комфортно в залата, ако изпълнявате всички етапи на правилната тренировка, както трябва.

Настинката е неприятен момент за всеки трениращ, защото си на 100% заболяване, причинено от вирусна инфекция. Този процес трае около 1 календарна седмица. Ако не се вземат по-скоро мерки, можете да започнете дори симптоми като пулсиране на главата ви, крайниците ще ви болят, носа ще ви е запушен, а температурата може да се повиши дори. При по-висока температура от 38,5 °C можете да полчуите възпаление и подуване на жлезите.

Настинката се причинява от вируси. Това са предимно риновируси. За съжаление, трудно можем да изградим имунитет срещу тези вируси, тъй като настинката може да се причини от над 200 различни вируса. Затова, моят съвет е наистина, възстановете се на 100% и така тренирайте. Виждате, 1 календарна седмица не е чак толкова дълъг период от време, че да не можете да устоите, все пак, нали?

Обратно към раздел “Why?”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Роля на амоникиселините. Функции. Източници на аминокиселини.

Кратко описание на по-важните аминокиселини Аминокиселините, подобно на витамините и минералите, се разглеждат като микроелементи. Те са особено важни за...