Viber: +359 898 87 16 37

Glucomannan 1 200 mg – 60 капсули Biovea

Glucomannan 1 200 mg – 60 капсули Biovea

Фибри от растението коняк (Amorphophallus Кonjac) – Glucomannan са изключително богат източник на фибри. Регулират нивата на холестерола и работата на стомашният тракт. Създават усещане за ситост и абсорбират мазнините. Глюкомананът спомага за отслабването. Нормализира стойностите на кръвната захар.

Продуктът е на компанията Biovea и със следният състав в дневна доза: Glucomannan: 1 200 mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти. Употреба: да се приемат 2 капсули, 20-30 минути преди ядене с чаша вода или според предписанието на лекар. Всяка опаковка Glucomannan на Biovea e от 60 капсули в кутийка.
Глюкоманан Biovea, вече разбрахте са и представлява продукт на водоразтворими фибри, които се извличат от корена на растението коняк (Amorphophallus konjac). То съдържа приблизително 70% глюкоманан (активна съставка) и се отглежда като растителна култура предимно в Япония. Глюкомананът присъства от векове в азиатските култури, като се използва за приготвянето на традиционни ястия като юфка, тофу и коняку, което представлява японско желе. Тъй като глюкомананът присъства в минимални количества в храната на западните култури, необходимо е той да се приема като добавка.

  • Ползи за дебелото черво: глюкомананът представляват диетични фибри, които увеличават обема на изпражненията с вода, поради способността си да я абсорбира. Отпадъчните продукти минават по-лесното през дебелото черво и така се предотвратява напрягането, а в някои случаи и нараняване на тъканите му. При констипация (запек) глюкомананът дава резултати до 12 часа след приема му.
  • Ползи за намаляване на телесното тегло: глюкомананът представлява фибри, които се разширяват в стомаха и усвояват мазнините, той може да помогне за намаляване на телесното теглото и за поддържане на здравословни килограми. Усвоени, мазнините се изхвърлят от организма и така се неутрализира техния калоричен ефект. Освен това, глюкомананът заема пространство в стомаха и създава усещане за ситост. Така се консумира по-малко количество храна, което кара организма да прибегне до запасите си от мазнини, за да си набави енергия. Благодарение на глюкоманан изгаряте мазнините и намалявате теглото си. Изследванията показват, че вие можете да отслабнете до 3 кг за 8седмици, без физически упражнения, като приемате само по 1g глюкоманан с 250ml вода 1 час преди всяко хранене.
  • Ползи за холестерола: приемането на глюкоманан може да понижи холестерола в кръвта. Много изследвания потвърждават, че понижаването на LDL холестерола (липопротеини с ниска плътност, т. нар. „лош” холестерол) и увеличаването на HDL холестерола (липопротеини с висока плътност, т.нар. „добър” холестерол) се свързва пряко с допълнителния прием на глюкоманан. В проучване пациенти със затлъстяване, приемащи глюкоманан, значително подобряват стойностите на холестерола и отслабват средно с 2,5 кг за 8 седмици. При здрави хора 4-седмичен прием на 3.9g глюкоманан намалява общия холестерол, липопротеините с ниска плътност, триглицеридите и систоличното кръвно налягане. Забележително е, че триглицеридите намаляват с 23%.

  • Ползи при висока кръвна захар: глюкомананът може да спомогне за нормализиране на кръвната захар чрез забавяне на храносмилането. Изследванията показват, че благодарение на глюкоманан хората, с висока захар, могат да контролират реакцията си към храната, да облекчат хранителните забрани, като по този начин диабетът става по-лесно контролируем.
 • Прилагането на големи дози глюкоманан (3-4 грама на ден – това са над 4 капсули дневно) може да предизвика разхлабване на червата. Можете да определите своята поносимост към глюкоманан, като започнете с количество, наполовина от препоръчаната на етикета доза. Увеличавайте дозата постепенно, ако поносимостта ви е добра. Не превишавайте максималната доза, посочена на етикета на продукта.

  Обратно към Glucomannan – Biovea. Обратно към раздел “Добавки”. Обратно към “Начална страница”.

  Публикувано от
  Специалист по клетъчно хранене, интеграция на фитнес упражнения и тренировки, в ежедневието на обикновения любител спортист, професионалния атлет, както и експерт при храненето, суплемнтирането и спорта при проблемни състояния и заболявания.

  Архив