Хляб – състав, калории и приложение в диетите

hliab_kalorii_opisanie

Описание на хранителния продукт

Хлябът е може би единствената храна, предпочитана от хора от всички раси, култури и религии. Традиционно хлебните изделия са сред любимите храни на българите, както е и в повечето европейски страни. Днес той се предлага на пазара в по-голямо разнообразие и с по-висока хранителна стойност от всякога. Основен хранителен продукт, приготвен от брашно, вода, мая, готварска сол и др. Съдържа белтъци, въглехидрати (в зависимост от вида и типа хляб), минерални вещества, витамини (главно от група В и Е) и целулоза. Консумацията на 500 грама хляб в денонощие ще покрива на 100 % нуждите на организма от въглехидрати. Като се започне от Египет – родината на хляба, непрекъснатото развитие и усъвършенстване на технологията в мелниците осигурява производството на висококачествено брашно, а оттам – и на висококачествен хляб.

Днес, се произвежда дори оризов хляб, хляб без глутен и т.н. Пълнозърнест, многозърнест и т.н. През 1928 г. в Гърция е основана първата мелнична химическа лаборатория по с непрекъснат контрол на качеството, снабдена с образцов изследователски и учебен център.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

Твърдението, че от хляба се пълнее е мит. Една филийка хляб съдържа малко мазнина и калории, повечето от които са получени от сложни въглехидрати, най-предпочитаният от тялото източник на енергия. Научно доказано е, че пълнозърнестите хлябове и тестени изделия подпомагат борбата със сърдечните болести и рака.

Калории и хранителен състав

Ето в табличен вид калорийният състав на хляба:

hliab_kalorii

Приложение на хляба

Разбира се, тук се визира качествения хляб. Направен от много видове семена и култури. Защо не и изцяло подчинен на био-продукцията. Приложение на хляба се намира в диетите за здравословно и балансирано хранене, където въглехидратите присъстват и ползващите хляб не се принуждават от “орязването” на въглехидрати в диетата си.

Полезен микросъстав

Хлябът основно съдърба витамини Б и Е.

Обратно към раздел “Хранене”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Шоколад – състав, калории и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт Шоколадът се произвежда от какао, добито от плодовете на дървото Theobroma cacao, което произхожда от Южна...