Калмар – състав, калории и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт

Калмарите са морски организми, които са богати на протеин, слабо мазнинни са и изборът им в диетичния начин на хранене е изключителен. Всеки би избрал пресния калмар, от пазара до вас. Ако калмарите са наистина пресни, те изглеждат здрави (масивни) и имат блясък. Ако купувате непочистени калмари, цветът на мембраната им трябва да бъде сив.

Диетичен начин на обработка

Най-разпространеният начин за приготвянето им е чрез паниране в яйце и брашно. Предварително трябва да се отстрани мембраната, която ги покрива. Преди паниране е добре да се накиснат в мляко, за да станат по-крехки. При избора на калмари трябва да се гледа да имат блясък, а ако не са почистени, цветът им трябва да бъде сив. Розов или лилав цвят са индикатори за остарял продукт. Ако се използват замразени, добре е да се размразят върху лед, за да не се развалят.

Преди да продължите сърфирането в блога ми, вижте моите предложения, които са на фокус, в интернет магазин BelchoHristov.Net. От 12 години разработвам в качеството си на биолог, диетолог и фитнес експерт индивидуални програми на хранене, тренировки и суплементиране, като по този начин обхващам над 110 проблемни състояния, измежду които са и:

За 100% диетичен тип консумация, приготвяйте и консумирайте калмари на плоча/тиган. Калмарите се изчистват и нарязват на едри парчета. И така се пекат.

Калории и хранителен състав

Ето в табличен вид калорийният състав на калмарите:

Приложение

Приложението на калмарите е сериозно застъпено в средиземноморската диета и тип на хранене, както и равномерно-балансираната диета. Нискокалоричен вкусен източник на протеин.

Полезен микросъстав

Калмарите съдържат около 233 mg холестерол на всеки 100 грама продукт. Затова, не е желателно порциите да са в повече от този грамаж. За възрастни, около 250 mg е максимумът холестерол за ден! Също така, калмарите са богато на калий – 246 mg. 221 mg е съдържанието на фосфор, цинкът, селена, калция и витамин Б-3 също влизат в съдържанието на калмарите.

Обратно към раздел “Хранене”.

Белчо Христов

Заповядайте във моят физически магазин, за да намерим трайно решение на Вашите проблеми или цели. Очаквам Ви!

Връзки: за контакт с мен | за въпрос към мен | за поръчка на продукт или услуга – 052/72 05 72.

Следете и всичко по темата с моите индивидуални курсове по темите “Хранене” и “Персонален фитнес треньор” тук.

И вместо заключение, отново с една лека насока за всички вас: в интернет магазин BelchoHristov.Net аз предлагам единствено и само работещи решения, за всички ваши оплаквания и проблеми. Аз не лекувам! Като биолог практик намирам най-правилното решение! Често, базисът - това е нашата храна. И не само:
BelchoHristov.Net

E-mail бюлетин?

Ако искате да получавате на е-мейл всички мои материали и промо новини,

моля - регистрирайте се безплатно за "Информационен бюлетин",

който ще Ви изпращам лично. Ваш - Белчо Христов

Благодаря Ви за регистрацията. Потвърдете абонамента си през Вашия е-мейл, за да активирате акаунта си.

Червен (сладък) картоф – състав, калории и приложение в диетите

Описание на хранителния продукт Червеният (сладък) картоф от скоро нашумя по нашите ширини, тъй като той е популярен в Северна...