Промоция!

L-CARNITINE – ALLMAX

64.99 лв. 49.99 лв.

Прилив на енергия, издръжливост и производителност: L-карнитин подобрява резултатите,като увеличава произвежданата енергия в организма от топене на наличните мазнини. Най-добрия продукт на пазара!

Налично

Описание

Л-карнитинът е вещество, което много прилича по свойства на неесенциалната аминокиселина карнатин. Синтезира се в тялото от аминокиселините лизин и метионин. Съдържа се в някои хранителни продукти като млечните продукти и месото (особено агнешкото и телешкото). В хранителните добавки карнитинът се включва под две форми:

– L-карнитин (в почти всички продукти)

– DL-карнитин (в много редки случаи)

Най-хубава новина е, че Л-карнитинът е на 100% безвреден, но ДЛ-карнитинът може да има странични действия и все още не е добре изследван. Интересното и любопитното тук е, че наскоро се разпространи новина, че л-карнитина е опасен, вреден и предизвиква сериозни щети за сърцето, мозъка и какво ли още не! В следващите редове, ще ви запозная всъщност с фактите.

Л-карнитинът пренася дълговерижните мастни киселини (триглицеридите) до митохондриите на всяка клетка – “енергийната пещ” на клетката. Там те изгарят (мазнините) и се използват за енергия. Това е и основната му функция. Освен това той увеличава енергията и мускулната издръжливост. Л-карнитинът помага много и при диети за отслабване и елиминиране на мазнините, като намалява чувството за глад и премахва слабостта. Добро е и профилактичното му действие срещу болести на черния дроб,сърдечно-съдовата система и бъбреци.

Изследвания на действието на л-карнитина се провеждат от 1937 г. насам. Тези факти, които споделям ту се потвърждават и в днешни дни. Те показват, че сърдечно-съдовата система извлича голяма полза от тази аминокиселина.

Л-карнитинът стимулира работоспособността на сърцето и подобрява снабдяването му с енергия. Доказано е, че помага при сърдечна аритмия и увеличава сърдечната издръжливост. Дори притежава още едно свойство: действа като антиоксидант! Това означава, че той спомага за отстраняването на вредните съставки (радикали) от организма, натрупани в резултат на метаболизма.

Препоръчителната доза за спортуващи е от 2 до 4 грама на ден. Независимо дали сте мъж или жена. Не препоръчвам да се приема в по-малки дози, а по този начин, тъй като специфика на тази хранителна добавка е бързото й влияние върху клетъчните рецептори. Те много бързо се насищат и след 2 месеца употреба л-карнитина спира да действа!

Ето затова, ако сте решили да ползвате този вид продукти за елиминиране на мазнини, за да стабилизирате сърдечно-съдови показали и т.н., използвайте по моя препоръка тези дози и количества. Най-добре е да вземате л-карнитина един час (60 мин.) преди тренировка (аеробна или анаеробна), за да може по време на тренировката да използвате енергията на подкожните мазнини. И нека обясня защо:

– л-карнитина нахлува в кръвта и клетките 40 минути след прием

– първите 40-50 мин. горите мускулен гликоген, като енергиен източник, а за да гарантирате л-карнитина да “поразбута” мазнините, ви трябва повече време.

– кардиото след силова тренировка или просто кардио ще катализира процеса на топене на мазнини, заради нахлуването на повече кислород за единица време

Ако имате почивен ден, приемете дозата за деня в два приема: първият сутрин на гладно, веднага след ставане от сън и вторият, вечер, преди сън. Защо – защото тук в тези два момента, отново гликогеновите депа са полупразни и тогава л-карнитина ще гори мазнините ви.

Ако не спортувате, прилагайте последния начин на прием на продукта.

– за да отслабвате, въведете хранителния си режим за отслабване в отрицателен калориен баланс и “отрежете” простите въглехидрати (запазете ги само след силова тренировка изпълнена а последвало кардио!)

– във програмата ви за зала правете до 10-12 повторения за малките и големите мускулни групи! Не прекалявайте с 15 и нагоре повторения, тъй като прехвърляте сигналите до мускулите и сърцето вече в друга посока! Съвета ми и за жени и мъже.

– правете взривно кардио след силовата ви тренировка по програма за отслабване, до 20 минути и монотонно такова само сутрин на гладно и вечер преди сън. Тук можете да си позволите по-дълги сесии – но все пак до 40-50 минути.

– Приложете комплексно диетата и фитнес програмата за остлабване с дози от 2 до 4 грама дневно за период от не повече 2 месеца! Това е напълно достатъчен период (ако режимите ви са правилни и работещи), за да свалите 15-17 килограми ненужни килограми – мазнини!

След този период, направете пауза и преустановете употребата на л-карнитин. Първо, защото вашата цел е факт (отслабване) и второ – продължавам да твърдя, че тази “химия” все пак не ви е нужна вечно! Нали? Направете си формата веднъж и след това поддържайте с фитнес програма и диета за здраве и поддържане на тегло.

За максимален ефект комбинирате л-карнитина със силен и хубав термогенен фет бърнър или по-лежерна форма на термогенетиците. Вторият вариант е удачен за хора, които все още имат проблем с кръвното налягане.

 

Приемайте не по-малко от 2 капсули прием (2 дози) 2 пъти дневно. По-тежки и едри хора, може би ще имат нужда от 3-та доза за деня.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.