ALOE – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов

ALOE – YAMAMOTO RESEARCH

56.99 лв.

Алое е хранителна добавка на базата на алое вера гел, който има омекотяващ и успокояващ ефект върху храносмилателната система и подпомага пречистващите функции на организма.

Налично

Описание

Алое е хранителна добавка на базата на алое вера гел, който има омекотяващ и успокояващ ефект върху храносмилателната система и подпомага пречистващите функции на организма.

Алое е растение от обширното семейство Aloaceae, храстови растения със сочни листа, които произхождат от различни региони на Африка, но от тогава са се разпространили в Индия, островите в Индийския океан и Aмериканския континент.

Алое вера е известно от хиляди години със своите лечебни и лечебни свойства: споменава се в Стария Завет, Евангелията и в много древни документи, които предават употребата на алое на египтяните, китайците, индийците и арабите. Широко е използван и от древногръцката и римската медицина, която възхвалява противовъзпалителните, регенериращи, дезинфекционни и заздравяващи рани свойства.

Няколко вида алое имат хранителни свойства, а един от най-известните и най-широко използваните е алое вера, известен още като „барбадос алое“, от чиито листа се извлича гъст сок, заедно с прозрачен гел с кисел вкус. Сокът от алое се характеризира с богата концентрация на естествени вещества като мукополизахариди, витамини, минерални соли, аминокиселини и други елементи, отговорни за благотворното му въздействие върху организма. Може да се използва както орално, така и локално и е много ефективен при заздравяване на рани и язви.

Не се препоръчва продължителна употреба. Дневната доза е една мерилка, равна на 50.75 мл, сутрин, след сън, на гладно. Добре е Алое да се приема на цикли. Алое не трябва да се използва от деца под 12 години.

Сокът от алое е добре известен със своите противовъзпалителни, успокояващи, имуностимулиращи, антиоксидантни и детоксикиращи свойства, както и със своето антибактериално и антивирусно действие. Известно е с благоприятното си действие върху стомаха и червата, където действа като естествен гастропротектор, истински защитник на лигавиците, като намалява симптомите като парене, регургитация и гадене, които страдат от гастроезофагеален рефлукс и благодарение на слузта, съдържаща се в сока му, улеснява храносмилането.

На чревно ниво облекчава ефектите от възпалителни заболявания на червата като колит, благодарение на наличието на ацеманан, мукополизахарид, който оказва противовъзпалително, заздравяващо и успокояващо действие върху лигавицата на червата. Благодарение на алоина, активната съставка, намираща се в кората на листата му, изглежда, че има свойства, които стимулират чревната перисталтика и насърчават евакуацията в случаи на запек и бавни черва. Сокът от алое е истинска панацея за дихателните пътища и се препоръчва особено като естествен лек при сезонни заболявания като възпалено гърло, настинка и кашлица или при възстановяване от грип.

В допълнение, проучванията показват, че сокът от алое може да действа срещу определени видове бактерии, вируси или гъбички, предотвратявайки урогенитални инфекции като Escherichia coli и Candida albicans, като по този начин действа като антибактериално и антивирусно средство. В допълнение към нежното му защитно действие върху лигавиците, пречистващата активност на сока от алое е добре известна, благодарение на неговите „мукополизахариди“, които ефективно помагат за намаляване на времето за контакт с лигавиците и елиминират отпадъците и токсичните вещества в организма. Приемането на сок от алое вера също не се препоръчва по време на бременност и кърмене. Ако приемате лекарства, винаги трябва да информирате Вашия лекар, за да избегнете всякакви смущения. 

 

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Задай въпрос или напиши първия отзив за „ALOE – YAMAMOTO RESEARCH“

Продуктови категории