ALPHALYTE ENERGY – ЕНЕРГИЙНА НАПИТКА

Ревю на Белчо Христов

ALPHALYTE ENERGY – ЕНЕРГИЙНА НАПИТКА

49.00 лв.

Alphalyte Energy е хранителна добавка, предназначена за възрастни спортисти на основата на изомалтулоза (Palatinose ™) и обогатена с комбинация от минерали (минерални соли в цитратна форма), витамин С и хесперидин (WATTS’UP ®). Калият и магнезият допринасят за нормалната мускулна функция, докато витамин С допринася за физиологичния енергиен метаболизъм и намаляването на умората и умората.

Изчистване

Описание

Alphalyte Energy е хранителна добавка, предназначена за възрастни спортисти на основата на изомалтулоза (Palatinose ™) и обогатена с комбинация от минерали (минерални соли в цитратна форма), витамин С и хесперидин (WATTS’UP ®). Калият и магнезият допринасят за нормалната мускулна функция, докато витамин С допринася за физиологичния енергиен метаболизъм и намаляването на умората и умората.

СЪСТАВ:

По време на интензивни и продължителни тренировки е важно да се гарантира постоянна енергийна подкрепа, без гликемични пикове и свързани „капки“ или смущения поради дехидратация или стомашно-чревни проблеми, които могат значително да компрометират работата. Широко се използват от спортисти изотонични енергийни напитки, които обаче често използват съставки, които могат да бъдат „тежки“ или дразнещи за стомашно-чревната система, понякога създавайки ефект „влакче в увеселителен парк“ върху кръвната захар или които не са балансирани правилно върху елементите концентрация и разреждане. Изомалтулозата, патентована като „Palatinose ™“, е въглехидрат от естествен произход, дефиниран като „умен“, който доставя енергията на всички въглехидрати (4kcal / g) по по-балансиран начин, благодарение на специфичния си нисък гликемичен индекс. Сред неговите особености е подобряването на окисляването на мазнините по време на физическа активност, удължаване на енергийните характеристики.

Любопитна особеност е също, че това е първият въглехидрат, който не е кариогенен за зъбите. Palatinose ™ е дизахарид, който произлиза изключително от захарозата на не-ГМО захарно цвекло, получена чрез ензимно пренареждане на гликозидната връзка между глюкоза и фруктоза, където разликата в сравнение със захарта се състои в конкретната връзка между глюкозата и фруктозата единици (алфа-глюкозидна 1,6 връзка вместо 1,2, в захароза), където енергията се освобождава по-бавно и не всички наведнъж.

Предишни проучвания върху ензимната кинетика показват, че в сравнение с незабавно наличните захари като захароза или малтоза, свързването в Palatinose ™ се усвоява много по-бавно от ензимите на тънките черва и благодарение на бавното, но пълно освобождаване в червата, той напълно осигурява въглехидратната енергия (4 kcal / g) по по-балансиран начин и за по-дълъг период. В същото време той осигурява същото количество въглехидратна енергия като захарозата.

Това се изразява във факта, че спортистът ще бъде подкрепен енергично по-бавно, постоянно и продължително, с много по-удължена гликемична крива, с нива на кръвната захар, които ще останат по-ниски и балансирани, с по-ниско търсене на инсулин и по-добър метаболитен профил . В резултат на това работата се поддържа по-дълго, с продължително енергийно усилване от окисляването на въглехидратите, където, за разлика от повечето захари и нишестета, Palatinose ™ не блокира изгарянето на мазнини. Високите нива на изгаряне на мазнини са желани при управлението на телесното тегло и може да представляват интерес и при дейности за физическа издръжливост, където оптималното използване на ограничени източници на въглехидрати може да бъде от полза.

По време на интензивните и продължителни физически упражнения, особено в горещия сезон, изпотяването е механизмът, чрез който организмът ни поддържа телесната температура под контрол и предотвратява прекомерното й покачване, излагайки на риск различните функции. При интензивна активност при наличие на високи температури е възможно да се губят до 4-5 литра течности на час, с голяма загуба на скъпоценни електролити, които, ако не се възстанови бързо, отварят вратите за дехидратация и всички прилага декомпенсации, причинени от загубата на минерални соли като натрий, хлор, калий и магнезий, които са необходими за баланса на организма. Този дисбаланс може да повлияе неблагоприятно на физическите показатели.

Поради тази причина, особено през лятото и / или когато се извършва интензивна физическа активност, е полезно да се поддържат и въвеждат отново ценни минерални соли бързо и ефективно, за да се възстанови баланса на хидро физиологичния разтвор и буфер при дехидратация. Доставката на минерални соли в цитрирана форма е за предпочитане пред други версии, тъй като е много по-бионалична за нашите органи и по-добре поносима. Трябва да се отбележи, че различните препарати, базирани на някои видове соли, могат да благоприятстват появата на стомашно-чревни проблеми с последваща малабсорбция, влошавайки самото нарушение (в случай на диария) и ефективността.

WATTS’UP ® е биофлавоноиден комплекс, присъстващ естествено в портокалите, който е бързо бионаличен за нашето тяло. WATTS’UP помага на аеробния капацитет и анаеробната ефективност по време на физическо натоварване.

НАЧИН НА ПРИЕМ

Разтворете 30 грама от продукта в 200 мл вода и приемете дозата преди и по време на тренировка.

Компания

Alphazer

Допълнителна информация

Вкусове

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ALPHALYTE ENERGY – ЕНЕРГИЙНА НАПИТКА“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории