АСТРАГАЛ

Ревю на Белчо Христов

АСТРАГАЛ

29.00 лв.

Astragalo е хранителна добавка, осигуряваща 400 mg екстракт от корен на астрагал на дневна доза. Първоначално от Далечния Изток и Китай, фитотерапевтичен елемент, използван от древни времена както в западната медицина, така и в традиционната китайска медицина, Астрагал (и по-специално корените му) чрез тонизиращото си действие може да повиши прага на резистентност към стресови фактори, да стимулира тъканните подобрения и още много други.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ ASTRAGALO

Astragalo е хранителна добавка, осигуряваща 400 mg екстракт от корен на астрагал на дневна доза. Първоначално от Далечния Изток и Китай, фитотерапевтичен елемент, използван от древни времена както в западната медицина, така и в традиционната китайска медицина, Астрагал (и по-специално корените му) чрез тонизиращото си действие може да повиши прага на резистентност към стресови фактори, да стимулира тъканните подобрения и още много други.

Въпреки това традиционната китайска употреба на растението е насочена към стимулиране на Chi на далака и белите дробове, т.е. онези органи (заедно с бъбреците), които са основни за енергийните потоци на тялото и следователно и за защитна енергия и имунитет.

Когато времето стане по-студено, Astragalus представлява едно от най-ефективните природни средства за укрепване на защитните сили на имунната система и предотвратяване и лечение на заболявания, причинени от настинка и грип, поради доказаните му имуностимулиращи свойства за предотвратяване на инфекциозни заболявания, особено вируси, настинки и грип , Всъщност действието му произтича от противодействие на атрофията на органи като далака, тимуса и чревните лимфни възли и насърчаване на фагоцитния капацитет и трансформацията на Т-лимфоцитите.

Астрагалът се нарича още хуанг чи. Произхожда от вид бобoво растение. Въпреки че има множество видове астрагал, повечето добавки с астрагал съдържат Astragalus membranaceus. Твърди се, че билката предлага множество ползи за здравето при многобройни състояния, включително ползи за сърцето.

Смята се, че астрагалът стимулира имунната система. Има антиоксидантни ефекти, които инхибират производството на свободни радикали. В организма свободните радикали увреждат клетките и са свързани с много здравословни проблеми, свързани със стареенето. Все пак не е известен начин за пълно спиране на свободните радикали.

Astragalus е естествена хранителна добавка, която се използва за различни здравословни състояния. Например, той се използва за лечение на обикновена настинка, инфекции на горните дихателни пътища, фибромиалгия и диабет. Някои привърженици на астрагала го използват за възможните му ползи за сърцето. Те твърдят, че може да предпази от сърдечни заболявания. Използва се и за подобряване на общата слабост.

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Привържениците казват също, че астрагалът стимулира далака, черния дроб, белите дробове, кръвоносната и пикочната система. Използва се и за лечение на остеоартрит, астма и нервни състояния, както и за понижаване на кръвната захар и кръвното налягане. Съществуват обаче ограничени доказателства, които доказват, че той е ефективен.

Някои хора използват астрагал като общ тоник, за защита на черния дроб и за борба с бактерии и вируси. Използва се и за предотвратяване и намаляване на страничните ефекти, свързани с лечението на рак.

ASTRAGAL - ОСНОВНА СУРОВИНА В ПРОДУКТА
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
Astragalus обикновено се използва в комбинация с други билки w приложение с диета. Астрагалът понякога се прилага върху кожата, за да увеличи притока на кръв към зоната и да ускори зарастването на рани. Astragalus се инжектира във вената за страничните ефекти от лечението на рак, сърдечна недостатъчност, диабет, лупус (системен лупус еритематозус) и много други състояния. Има няколко различни вида астрагал. Някои видове съдържат нервен токсин и са били свързани с отравяния от добитък. Някои от тези видове включват Astragalus lentiginosus, Astragalus mollissimus и други. Тези видове астрагал обаче обикновено не се срещат в хранителните добавки, използвани от хората. Повечето добавки за астрагал съдържат Astragalus membranaceus.
Споделен опит на Белчо Христов.
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Препоръчителна дневна доза: приемайте само по 1 капсула дневно, за всеки случай след хранене.

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

1. Намаляване на страничните ефекти от химиотерапията

Ранните изследвания показват, че даването на астрагал интравенозно (чрез IV) или използването на билкови екстракти под формата на капсули, съдържащи астрагал, може да намали гаденето, повръщането, диарията и потискането на костния мозък (намаляване на клетките, които осигуряват имунитет), което е свързано с химиотерапевтично лечение.

2. Диабет

Ранните изследвания показват, че астрагалът, прилаган интравенозно или приеман през устата като комбиниран продукт, може да помогне за контролиране на нивата на кръвната захар и инсулин при хора с диабет тип 2.

3. Сенна хрема

Ранните изследвания показват, че приемането на специфичен продукт, съдържащ 160 mg екстракт от корен от астрагал дневно през устата в продължение на 3-6 седмици, подобрява симптоми като течащ нос, сърбеж и кихане при хора със сезонни алергии.

4. Липса на менструация (аменорея)

Ранните изследвания показват, че приемането на комбинация от астрагал и други растителни съставки през устата помага за подобряване на редовността на менструалните цикли при жени с нередовна менструация.

5. Болки в гърдите (ангина)

Ранните изследвания показват, че приемането на 20 грама астрагал през устата три пъти дневно в продължение на 2 седмици може да подобри някои мерки за сърдечната функция при хора с гръдна болка. Състояние, при което костният мозък спира да прави нови кръвни клетки (апластична анемия). Ранните изследвания показват, че даването на астрагал интравенозно (чрез IV) заедно със стероидния станозолол подобрява симптомите и броя на кръвните клетки повече от само стероида при хора с апластична анемия.

6. Астма

Ранните изследвания показват, че приемът на билков продукт, съдържащ астрагал и други съставки през устата в продължение на 6 месеца, подобрява симптомите на астма или белодробната функция при деца с лека астма.

7. Диария, причинена от лечение с рак

Ранните изследвания показват, че даването на астрагал венозно и прием на капсули, ежедневно в продължение на 21 дни по време на всеки курс на химиотерапия намалява диарията от химиотерапевтичните лечения.

8. Гадене и повръщане, причинени от лечение с рак

Ранните изследвания показват, че даването на астрагал венозно и ежедневно в продължение на 21 дни по време на всеки курс на химиотерапия намалява гаденето и повръщането от химиотерапевтичните лечения.

9. Умора при хора, лекувани с лекарства за рак

Клиничните изследвания показват, че прилагането на 500 mg специфичен екстракт от астрагал (PG2 чрез фармагенеза) интравенозно  три пъти седмично в продължение на 4 седмици по време на химиотерапията подобрява резултата на умората след една седмица, но не и след две и четири седмици.

10. Синдром на хронична умора (CFS)

Ранните изследвания показват, че някои растителни продукти, съдържащи астрагал и други растителни съставки, могат да намалят чувството на умора при хора със синдром на хронична умора. Изглежда обаче, че не всички дози действат. Също така не е ясно дали ползата се дължи на астрагал или други растителни съставки.

11. Дългосрочно бъбречно заболяване (хронично бъбречно заболяване или ХБН)

Ранните изследвания показват, че използването на астрагал заедно с конвенционалните лекарства за бъбречно заболяване може да подобри някои мерки за функционирането на бъбреците в сравнение само с конвенционалните лекарства. Не е известно обаче дали астрагалът може да предотврати смъртта или да увеличи времето, докато се наложи диализа.

12. Белези на черния дроб (цироза)

Ранните изследвания показват, че инжектирането на комбинация от астрагал и даншен ​​във вената всеки ден до 90 дни може да подобри чернодробната функция при хора с чернодробна цироза. Твърде рано е да се знае дали подобрението се дължи на астрагал, даншен ​​или комбинацията.

13. Сърдечна недостатъчност и натрупване на течности в организма (застойна сърдечна недостатъчност или ХСН)

Някои ранни изследвания показват, че даването на 60 грама астрагал венозно за 20 дни подобрява някои симптоми на сърдечна недостатъчност. Въпреки това, други ранни изследвания, използващи същата доза, не показват полза. Когато се приема през устата, заедно с конвенционалните лекарства за сърдечна недостатъчност, някои ранни изследвания показват, че астрагалът може да подобри работата на сърцето и разстояние пеша в сравнение само с конвенционалните лекарства.

14. Диабет

Ранните изследвания показват, че даването на астрагал интравенозно или приемането на астрагал през устата до 4 месеца подобрява нивата на кръвната захар на гладно и след хранене при хора с диабет. Приемането на астрагал през устата изглежда подобрява тези резултати по-добре. Приемането на астрагал през устата също може да подобри ефекта на инсулина в организма. Ефектът на астрагал HbA1c, който дава индикация за средна кръвна захар във времето, не е ясен. Приемането на астрагал през устата в комбинация с други растителни съставки изглежда не подобрява нивата на кръвната захар или инсулин при хора с диабет.

15. Увреждане на бъбреците при хора с диабет (диабетна нефропатия)

Повечето ранни изследвания показват, че инжектирането на астрагал във вената подобрява някои мерки за увреждане на бъбреците при хора с диабетна нефропатия. Проблеми със зрението при хора с диабет (диабетна ретинопатия). Ранните изследвания показват, че приемът на растителни продукти, съдържащи астрагал, за период до 10 месеца може да подобри зрението при някои хора с увреждане на зрението, причинено от диабет.

16. Загуба на слуха

Ранните изследвания показват, че даването на астрагал венозно ежедневно в продължение на 10 дни може да подобри слуха при хора с внезапна глухота или загуба на слуха, причинени от много силен шум. ХИВ / СПИН. Доказателствата за ефектите на астрагал при хора с ХИВ / СПИН не са ясни.

17. Рак на белия дроб

Химиотерапията на базата на платина се използва за лечение на вид рак на белия дроб, наречен недребноклетъчен рак на белия дроб. Анализът на ранните изследвания предполага, че приемането на растителни продукти, съдържащи астрагал, заедно с химиотерапия на базата на платина може да намали риска от смърт при хора с напреднал недребноклетъчен рак на белия дроб след една, две и три години лечение в сравнение с химиотерапия на базата на платина сам.

18. Симптоми на менопаузата

Ранните изследвания показват, че приемането на 3-6 грама на специфична комбинация от астрагал и донг куай, наречена Dang Gui Buxue Tang, може да намали горещите вълни при жени в менопауза. По-ниските дози обаче не изглеждат ефективни.

19. Подуване (възпаление) на сърцето (миокардит)

Няколко ранни проучвания са използвали астрагал за лечение на вирусни инфекции на сърцето, но резултатите не са ясни. Най-добрите доказателства предполагат, че приемането на препарати от астрагал заедно с конвенционални лекарства може да намали ненормалните сърдечни удари, свързани със сърдечната инфекция. Приемането на астрагал обаче изглежда подобрява само някои, но не всички кръвни маркери за увреждане на сърцето.

20. Затлъстяването

Ранните изследвания показват, че приемането на комбинация от астрагал с други съставки заедно с нискокалорична диета подобрява загубата на тегло при жени с наднормено тегло или затлъстяване.

21. Умора след инсулт

Ранните изследвания показват, че приемането на астрагал в продължение на 4 седмици може да подобри умората при хора, които наскоро са прекарали инсулт.

22. Бъбречна недостатъчност

Хората, които се подлагат на сърдечна операция, имат повишен риск от внезапна бъбречна недостатъчност след операцията. Подаването на астрагал интравенозно (чрез IV) преди, по време и след сърдечна операция изглежда намалява бъбречната недостатъчност след сърдечна операция.

23. Автоимунно заболяване, което причинява широко подуване (системен лупус еритематозус или SLE)

Ранните изследвания показват, че даването на астрагал венозно (чрез IV) в продължение на 12 дни всеки месец в продължение на 3 месеца с конвенционални лекарства може да подобри симптомите и да намали инфекциите при хора с лупус.

24. Сърдечно заболяване, белязано от четири сърдечни дефекта (тетралогия на Fallot)

Предоставянето на астрагал венозно, заедно с конвенционалното лечение в продължение на 7 дни след операция за коригиране на сърдечно заболяване, наречено тетралогия на Fallot, изглежда подобрява сърдечната функция и намалява времето до възстановяване в сравнение с конвенционалното лечение само.

ЕВЕНТУАЛНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ОТ ПРИЕМ НА АСТРАГАЛ

Когато се приема през устата:

Astragalus е БЕЗОПАСЕН за повечето възрастни. Дози до 60 грама на ден се използват безопасно до 4 месеца. Астрагалът може да причини обрив, сърбеж на кожата, назални симптоми или стомашен дискомфорт. Тези събития обаче са рядкост.

Бременност и кърмене:

Няма достатъчно достоверна информация, за да се знае дали астрагалът е безопасен за употреба при бременност или кърмене. Въпреки това, някои изследвания при животни предполагат, че астрагалът може да бъде токсичен за майката и плода.

Множествена склероза (MS), лупус (системен лупус еритематозус, SLE), ревматоиден артрит (RA) или други състояния на имунната система:

Astragalus може да направи имунната система по-активна. Това може да влоши симптомите на автоимунни заболявания. Избягвайте използването на астрагал, ако имате някое от тези състояния.

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Компания

Yamamoto Research

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „АСТРАГАЛ“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории