fbpx

АРОНИЯ (БИО, ПРАХ)

Ревю на Белчо Христов

АРОНИЯ (БИО, ПРАХ)

5.99 лв.

Аронията е един от най-силните антиоксиданти в природата благодарение на високото си съдържание на флавоноиди. Тръпчивият плод е ценен и заради съдържанието си на микроелементи – калций и калий, магнезий, фосфор и желязо. Има още и бор, мед, йод и манган. Аронията е богата и на фибри и фитонциди. Голямото количество рутин в състава й (наричан още витамин P) влияе положително върху пропускливостта на съдовете – укрепва ги и спомага за изчистването на плаките, натрупани по стените им.

Изчерпан

Описание

Аронията е храст достигащ височина 2 – 2,5 метра с ядливи, малки, черни плодчета. Растението произхожда от Северна Америка, но днес се отглежда в редица държави. Една от тях е България, известна с научните си изследвания върху плода, както и с отглеждането на висококачествена арония в екологично чисти райони. Нашата арония на прах е изцяло биологично отгледана и е идеална добавка към ежедневното Ви меню.

Аронията е плод, който е известен със свойствата си да намалява нивото на вредния холестерол в кръвта и може да понижи кръвното налягане. Благоприятна при хора със затлъстяване, диабет , при атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания. Помага при съсирването на кръвта, за укрепване на имунитета и дори има способността да извежда токсични вещества и тежки метали от организма.

Суровината конкретно за този продукт е от България! Допълнително, за аронията може да се каже и следното, като нейни ползи и приложения:

– Антирадиационен ефект – необходим за работещите с компютри, ползващите мобилни телефони и в условия на други радиационни лъчения. След аварията във Фукушима, Япония, Министерство на здравеопазването на Япония предопреди, че най-ефективният и единствен природен детоксикант, който спомага изчистването на радиацията от организма е Арония. Именно там, суровината на прах е влязла в сериозна употреба и е довела до нужните резултати.

– Тонизиращ ефект – Арония на прах повишава жизнените сили на организма, подпомага преодоляването на нервните разстройства и преумора, стимулира регенерирането на мускулната и костна тъкан, кръвообразуването и обмяната на веществата.

– Противоалергичен ефект – благоприятен при различни алергични реакции. Използува се при хипоациден гастрит (с намалена секреция на стомашен сок), кръвоизливи, анемии, ревматизъм. Най-подходящ за бременни, деца, диабетици, активни спортисти, ползуващи големи количества изкуствени стимулатори. Незаменим при пречистващи организма диети. В съчетание с плод или натурален ябълков сок или ябълков пектин, стимулира и е с мощно очистващо действие на кръвоносната и отделителната системи.

Начин на употреба: две чаени лъжички (5g)  на ден, добавеи към плодови сокове, смутита, супи, салати, сосове и др.

Компания

Dragon SuperFoods

Допълнителна информация

Разфасовка

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „АРОНИЯ (БИО, ПРАХ)“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории