CARNITINE LIQUID CARNIPURE ® – 20 Х 25 ML

Ревю на Белчо Христов
ТОП ЦЕНА!

CARNITINE LIQUID CARNIPURE ® – 20 Х 25 ML

85.99 лв.

L-Carnitine Liquid е течен л-карнитин тартарат с качество на суровината Carnipure ® L-Carnitine от Лонза, Швейцария. Шот, в който се съдържа 3 000 мг активна съставка. Всяка опаковка съдържа 20 такива шота.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

Основната метаболитна функция на Carnitine LIQUID е транспортирането на дълговерижни мастни киселини в митохондриалната матрица за бета-окисляване.

Carnipure ® тартарат е кристализирана стабилна сол, получена от кристална L-винена киселина и еквивалентен хранителен клас Carnipure®, в моларно съотношение 2: 1 (т.е. около 68% от L-Carnitine и 32% от L-киселина винена киселина, която е най-високата концентрация на L-карнитин от всяка форма на налична в момента нехигроскопична сол).

Основната метаболитна функция на Carnipure ® L-Carnitine е транспортирането на дълговерижни мастни киселини в митохондриалната матрица за бета-окисляване. Бета-окисляването е метаболитният път за използване на мастни отлагания като източник на енергия. Този път се осъществява в частта на клетката, наречена митохондриална матрица, а L-карнитинът е от съществено значение за транспортирането на мастни киселини в този район.

СЕРТИФИКАТ ЗА КАЧЕСТВО СЕРТИФИКАТ ЗА КАЧЕСТВО Owner: Lonza Brochures 

Списък с 12 доказани ползи за здравето от редовен прием на Ашваганда: това е древна лечебна билка. Тя е класифицирана като адаптоген, което означава, че може да помогне на тялото ви да управлява стреса. Ашваганда осигурява и множество други предимства за вашето тяло и мозък. Например, може да засили мозъчната функция, да понижи нивата на кръвната захар и кортизола и да помогне в борбата със симптомите на тревожност и депресия.

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

L-карнитинът е аминокиселина, която се произвежда в организма. L-карнитинът помага на тялото да превърне мазнините в енергия. Тялото може да преобразува L-карнитин в други аминокиселини, наречени ацетил-L-карнитин и пропионил-L-карнитин. Но никой не знае дали ползите от тези други карнитини са същите. Докато не е известно повече, не превключвайте една форма на карнитин на друга. L-карнитинът се приема през перорално, за да повиши нивата на L-карнитин при хора, чието естествено ниво на L-карнитин е твърде ниско. Някои хора също използват L-карнитин при състояния на сърцето и кръвоносните съдове, свръхактивна щитовидна жлеза, невъзможност да забременеят в рамките на една година от опити за зачеване (безплодие), сериозно бъбречно заболяване и много други състояния, но няма добри научни доказателства в подкрепа на тези приложения.

С КАКВИ ДРУГИ ПРОДУКТИ КАК РАБОТИ L-CARNITINE?

Acenocoumarol (Sintrom) взаимодейства с L-carnitine. Acenocoumarol (Sintrom) се използва за забавяне на съсирването на кръвта. L-карнитинът може да увеличи ефективността на аценокумарол (Sintrom). Повишаването на ефективността на аценокумарол (Синтром) може да забави твърде много съсирването на кръвта. Дозата на вашия аценокумарол (Синтром) може да се наложи да се промени. Хормонът на щитовидната жлеза взаимодейства с L-carnitine. Изглежда, че L-карнитинът намалява колко добре функционира хормона на щитовидната жлеза в организма. Приемът на L-карнитин с хормон на щитовидната жлеза може да намали ефективността на хормона на щитовидната жлеза. Варфарин (Coumadin) взаимодейства с L-carnitine. Варфарин (Coumadin) се използва за забавяне на съсирването на кръвта. L-карнитинът може да увеличи ефекта на варфарин (Coumadin) и да увеличи шансовете за синини и кървене. Не забравяйте редовно да проверявате кръвта си. Дозата на варфарин (Coumadin) може да се наложи да се промени.

L-КАРНИТИНЪТ Е ЕФЕКТИВЕН ПРИ:

сериозно бъбречно заболяване. Повечето изследвания предполагат, че приемането на L-карнитин през устата или интравенозно може да подобри броя на червените кръвни клетки по време на хемодиализа. Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри L-карнитин за лечение и профилактика на дефицит на L-карнитин при хора със сериозни бъбречни заболявания, които са подложени на хемодиализа. Недостиг на L-карнитин. FDA одобри L-карнитин за лечение на дефицит на L-карнитин, причинен от определени генетични заболявания.

L-КАРНИТИНЪТ ПОМАГА ПРИ:

болки в гърдите. чрез приемането на L-карнитин ,това подобрява толерантността към упражнения при хора с гръдна болка. Приемането на L-карнитин заедно със стандартното лечение също изглежда намалява болката в гърдите и подобрява способността за упражнения при хора със сърдечен синдром. Хората с това състояние имат болка в гърдите, но не са блокирани артерии. сърдечна недостатъчност и натрупване на течности в организма (застойна сърдечна недостатъчност или ХСН). Приемът на L-карнитин през устата или венозно изглежда подобрява симптомите и повишава способността за упражнения при хора със сърдечна недостатъчност. Приемът на патентована суровина, каквато е тази, в Liquid L-Carnitine подобрява симптомите на сърдечна недостатъчност. сериозно бъбречно заболяване (крайна бъбречна болест или ESRD). Хората в последния стадий на дългосрочно, сериозно бъбречно заболяване трябва да се подложат на хемодиализа, което може да понижи нивата на L-карнитин. Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) одобри даването на L-карнитин за лечение и предотвратяване на дефицита на L-карнитин при тези пациенти. Има смесени доказателства за ефектите на L-карнитин при лечение на разстройства, причинени от ниски нива на карнитин при хора със сериозно бъбречно заболяване, подложени на хемодиализа. Приемането на L-карнитин през устата или даването на L-карнитин интравенозно може да подобри маркерите на анемия и възпаление при хора с това състояние. Но изглежда, че L-карнитинът подобрява още и качеството на живот, мускулните спазми, ниското кръвно налягане, дихателната функция или упражненията. свръхактивна щитовидна жлеза (хипертиреоидизъм). Приемът на L-карнитин изглежда подобрява симптоми като ускорен или засищащ сърдечен ритъм, нервност и слабост при хора с високи нива на щитовидните хормони. условия при мъжа, които му пречат да забременее жена в рамките на една година от опитите да зачене (мъжко безплодие). Повечето изследвания показват, че приемането на L-карнитин самостоятелно или в комбинация с ацетил-L-карнитин увеличава броя на сперматозоидите и движението на сперматозоидите при мъже с проблеми с фертилитета. pодуване (възпаление) на сърцето (миокардит). Приемът на L-карнитин намалява риска от смърт от миокардит. хормонално нарушение, което причинява уголемени яйчници с кисти (синдром на поликистозни яйчници или PCOS). Кломифен е медикамент, използван за подпомагане на овулацията. Въпреки това, той не работи добре при някои жени с PCOS. При тези жени приемът на L-карнитин увеличава овулацията и шансът да забременеят. Също така, приемането на L-карнитин може да помогне при загуба на тегло и да подобри нивата на кръвната захар при тези жени. токсични странични ефекти, причинени от лекарството валпроева киселина. Токсичността, причинена от валпроева киселина, изглежда е свързана с дефицит на L-карнитин. Даването на L-карнитин може да предотврати тежка чернодробна токсичност при хора, които случайно са приели или приели твърде много валпроева киселина.

НЕДОСТАТЪЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, НО ОПИСАНИ ДРУГИ ЗДРАВОСЛОВНИ ПОЛЗИ ОТ ПРИЕМ НА Л-КАРНИТИН:

акне. Ранните изследвания показват, че прилагането на продукт, съдържащ L-карнитин върху лицето два пъти дневно в продължение на 8 седмици, намалява акнето и подобрява качеството на живот

при хора с акне. умора при възрастни. Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин ежедневно в продължение на 30 дни подобрява физическата и психическата умора, увеличава мускулната маса и намалява мастната маса при възрастни хора.

мъжка плешивост (андрогенна алопеция). Ранните изследвания показват, че прилагането на разтвор на L-карнитин два пъти дневно в продължение на 6 месеца увеличава косата по скалпа при хора с косопад от мъжки или женски модел. нарушение на вниманието-хиперактивност (ADHD). Изследванията показват, че приемът на L-карнитин намалява симптомите на ADHD при повечето деца.

аутизъм. Ранните изследвания показват, че приемането на L-карнитин в продължение на 3 месеца намалява тежестта на аутизма при деца.

неравномерен пулс (аритмия). Ранните изследвания показват, че L-карнитинът може да намали нередовния пулс.

кръвно заболяване, което намалява нивата на протеин в кръвта, наречен хемоглобин (бета-таласемия). Ранните изследвания показват, че L-карнитинът може да намали симптомите на кръвно заболяване, наречено бета-таласемия.

неволна загуба на тегло при хора, които са много болни (кахексия или синдром на губене).Ранните изследвания показват, че приемането на L-карнитин може да увеличи индекса на телесната маса (ИТМ) и да подобри постната телесна маса при хора със синдром на рак и загуба.

умора при хора с рак. Някои пациенти с рак имат ниски нива на L-карнитин в кръвта, което може да намали енергията и да доведе до умора. Някои ранни изследвания предполагат, че приемът на L-карнитин може да подобри умората при пациенти с рак в напреднала възраст. Други изследвания обаче сочат, че то няма полза.

отслабено и разширено сърце (разширена кардиомиопатия). Наследствено разстройство, което причинява ниски нива на L-карнитин, може да доведе до разширена кардиомиопатия при деца. Възрастните с разширена кардиомиопатия също могат да имат ниски нива на L-карнитин в сърцето си. Поради тези причини L-карнитинът е проучен за лечение на разширена кардиомиопатия. Показана е известна полза за сърдечната функция. Но проучванията са били малки и с ниско качество. За потвърждаване са необходими по-качествени изследвания.

цьолиакия. Някои пациенти с целиакия имат ниски нива на карнитин в кръвта, което може да намали енергията и да доведе до умора. Някои изследвания показват, че приемът на L-карнитин намалява умората, свързана с цьолиакия. Изглежда обаче, че L-карнитинът не подобрява депресията или качеството на живот.

умора при хора, лекувани с лекарства за рак. Ранните изследвания показват, че приемането на L-карнитин ежедневно в продължение на 2 седмици може да помогне на хора с бъбречно-клетъчен карцином, които се чувстват уморени от лечение с лекарство, наречено sunitinib.

синдром на хронична умора (CFS). Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин в продължение на 2 месеца може да подобри симптомите на умора.

сърдечно заболяване. Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин преди тренировка не подобрява издръжливостта при хора със запушени артерии.

диабет. Въпреки че някои изследвания показват, че L-карнитинът може да подобри контрола на кръвната захар при хора с диабет, повечето изследвания показват, че L-карнитинът няма този ефект. Въпреки това, L-карнитин може да подобри контрола на кръвната захар и да намали телесното тегло при хора с диабет, когато се приема заедно с определени лекарства за отслабване. Има смесени доказателства относно влиянието на L-карнитин върху нивата на холестерола при хора с диабет. Някои изследвания показват, че L-карнитинът може да намали нивата на холестерола, но други изследвания не показват полза. Някои изследвания показват също, че приемът на L-карнитин може да помогне за намаляване на мускулните крампи при хора с диабет.

сухо око. Ранните изследвания показват, че използването на капки за очи, които съдържат L-карнитин, намалява симптомите на сухото око при около половината от пациентите, които използват очни капки за глаукома, които съдържат бензалкониев хлорид.

умора. Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин ежедневно в продължение на 8 дни не намалява умората при здрави хора.

намалена мозъчна функция при хора с напреднало чернодробно заболяване (чернодробна енцефалопатия). Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин дневно в продължение на 60-90 дни намалява нивата на амоняк и подобрява мозъчната функция при хора с намаляваща мозъчна функция, свързани с тежко чернодробно заболяване.

мора при хора с подуване (възпаление) на черния дроб. Ранните изследвания показват, че приемът на L-карнитин дневно намалява умората при хора с хепатит С, които също се лекуват с медикаменти. Подуване (възпаление) на черния дроб, причинено от вируса на хепатит В (хепатит В). Изследванията показват, че приемането на специфичен витаминен комплекс, съдържащ L-карнитин заедно с лекарството ентекавир ежедневно в продължение на 12 месеца, подобрява функцията на черния дроб при хора с хепатит В. Но изглежда не влияе на количеството на вируса на хепатит В в кръвта.

Л-КАРНИТИН И ДРУГИ КАЗУСИ, ЗА КОИТО ПОМАГА:

подуване (възпаление) на черния дроб, причинено от вируса на хепатит С (хепатит С) високи нива на холестерол или други мазнини (липиди) в кръвта (хиперлипидемия) високи нива на мазнини, наречени триглицериди в кръвта (хипертриглицеридемия) невъзможност да забременеете в рамките на една година от опита за зачеване (безплодие) мигрена

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ОТ ПРИЕМ НА Л-КАРНИТИН

Когато се приема през устата L-карнитинът е безопасен, особено когато се приема до 12 месеца. Може да причини нежелани реакции като гадене, повръщане, стомашно разстройство, киселини, диария и припадъци.

Освен това може да причини белезникав цвят на урината, както и дъха ви и потта ви да имат “рибена” миризма.

И още: бременност и кърмене: няма достатъчно достоверна информация, за да се знае дали L-карнитинът е безопасен за употреба при бременност. Стойте на сигурна страна и избягвайте използването кърмещи жени, малки количества L-карнитин са дадени на кърмачета в кърма и формула без съобщени странични ефекти. Ефектите от големи количества, приемани от кърмеща майка, са неизвестни.

деца: L-карнитинът е безопасен, когато се използва правилно през устата или интравенозно, но краткосрочно. Използва се безопасно през устата до 6 месеца.

бъбречна недостатъчност: съобщава се, че употребата на DL-карнитин причинява симптоми като мускулна слабост и увисване на очите, когато се прилага интравенозно след диализа. Изглежда, че L-карнитинът няма този ефект.

недеактивна щитовидна жлеза (хипотиреоидизъм): приемът на L-карнитин може да влоши симптомите на хипотиреоидизъм.

припадъци: изглежда, че L-карнитинът прави пристъпите по-вероятни при хора, които са имали гърчове преди. Ако сте имали гърч, не използвайте L-карнитин.

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

при дефицит на L-карнитин: 990 mg два до три пъти дневно при болки в гърдите (стенокардия): дози от 900 mg до 2 грама L-карнитин се приемат в една до две разделени дози дневно в продължение на 2 седмици до 6 месеца.

при сърдечна недостатъчност и натрупване на течности в организма (застойна сърдечна недостатъчност или CHF): 1,5 до 3,0 грама L-карнитин са приемани в една до две разделени дози дневно в продължение на около 34 месеца.

при сериозно бъбречно заболяване (крайна бъбречна болест или ESRD): дози от 0,64-3 грама или 10 mg/kg L-карнитин се използват ежедневно в продължение на 3-52 седмици. при състояния у мъжа и двойка, които срещат пречка да забременее жена в рамките на една година от опитите за зачеване (мъжко безплодие): 2-3 грама

L-карнитин се приемат в до три разделени дози дневно, с или без витамин Е, за 2 до 24 седмици.

За нормално уелнес ползване и приложение: 1 гр за дамите и 2 гр за мъжете.

Една цяла опаковка L-carnitine Liquid съдържа 20 шота от по 3 000 мг.

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

CARNIPURE® QUALITY

Защото суровината в продукта е от световен ранг!

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Задай въпрос или напиши първия отзив за „CARNITINE LIQUID CARNIPURE ® – 20 Х 25 ML“

Продуктови категории