Ново зареждане на продукти Yamamoto Nutrition в раздел Онлайн магазин! Топ качество на страхотни цени!

CURCUMA BCM-95 – YAMAMOTO RESEARCH

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

CURCUMA BCM-95 – YAMAMOTO RESEARCH

42.99 лв.

BCM-95 ® е био-куркумин, специален 100% патент, смесен с екстракт от куркума. Както вече споменахме, терапевтичната сила на куркумата върху здравето произтича от куркуминоидите, които са отговорни за жълто-оранжевия цвят на коренището на подправката, както и от мазната част, която се характеризира с характерния си остър аромат. Помага за имунитет, противовъзпалително и подобрява храносмилането.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

От местната южна Азия куркумата е многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейството на Zingiberaceae. Това растение е особено ценено за своите коренища (подземни части), от които се получава известната жълто-оранжева подправка.

Въпреки, че тази подправка е известна преди всичко с употребата й като храна, куркумата също се гордее с безбройните ползи за здравето, които наскоро се появиха, с нарастващо потвърждение от страна на научната общност, която продължава да задълбочава познанията ни за неговите особени характеристики.

Използван в китайската и аюрведичната медицина в продължение на много векове, куркумата традиционно се използва за стимулиране на храносмилането и лечението на храносмилателни разстройства. В действителност куркумата действа по-специално чрез увеличаване на жлъчната секреция, като по този начин позволява по-лесно храносмилане, като също така се разкрива като важна подкрепа за чернодробната ефективност и детоксикация.

Въпреки това, не само поради интересните му терапевтични действия, куркумата е била обект на безброй научни изследвания. Изследователите са успели да изолират произхода на безбройните предимства на куркумата: „куркуминоидите“. Сред тези молекули, куркуминът е най-представен в куркума и най-добре документиран в научната литература. В действителност, куркуминът е известен със своите значителни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Като антиоксидант куркуминът може да противодейства на свободните радикали, отговорни за клетъчното стареене и които насърчават появата на различни заболявания. Механизмите му за противовъзпалително действие за борба с остри и хронични възпаления са добре известни и са добре обяснени, особено за ставите, където куркуминът е показал отлична подкрепа за здравето на ставите, подобряване на функционалността, гъвкавостта и мобилността, както и противовъзпалително действие. , както вече е доказано за здравословни проблеми като артрит. Благодарение на мощния си ефект върху жлъчната секреция, дълго време куркумата има не само ефекти, дължащи се на метаболизма на мазнините, но и важни хепатопротективни и детоксикиращи ефекти, а отскоро оценяваме неговото действие по отношение на когнитивното и настроението.

Наистина има много свойства на куркумата, поради което изследванията изследват неговата употреба при превенцията или лечението на няколко заболявания, но използването на куркума е особено убедително при лечението на някои възпалителни заболявания или артрит. В момента се провеждат други изследвания за антиканцерогенните свойства на куркумата и неговата интересна роля в превенцията на някои форми на рак. Всички тези терапевтични качества на куркумата трябва по-специално да се дължат на наличието на „куркумин“, биоактивната фракция, която обаче обикновено не се абсорбира добре от тялото, така че в резултат на това голяма част от куркумата, която въвеждаме като хранителна подправка или дори като добавка не се абсорбира в достатъчни количества, за да може да обясни интересните терапевтични действия.

Но предвид големия потенциал за използването на тази скъпоценна ориенталска подправка, изследванията в областта на хранителните продукти продължават и представят формулировки с висока степен на абсорбция, като по този начин благоприятстват отличната бионаличност, така че да се насърчи максимална ефективност на действието.

Едно от тях е това, което много искахме да включим в нашата нова добавка „CURCUMA“, а именно BCM-95® био-куркумин, специален 100% патент, смесен с екстракт от куркума. Както вече споменахме, терапевтичната сила на куркумата върху здравето произтича от куркуминоидите, които са отговорни за жълто-оранжевия цвят на коренището на подправката, както и от мазната част, която се характеризира с характерния си остър аромат. Чрез конкретен процес на екстракция, групата от куркуминоиди, присъстващи в корена с етеричните масла, включително (ар) -турмерон, бяха събрани и смесени. Числото „95“, което характеризира патента „BCM-95®“, се отнася до степента на стандартизация до 95% от комплекса есенциални масла curcuminoids, което позволява уникална абсорбция и синергия на действие, което е доказало изключителна бионаличност от 7 до 9 пъти по-висока от тази на най-често използваните 95% екстракти от куркума. Изследванията също така се оказаха 6,37 пъти по-бионалични от вече ефективния комбиниран „куркумин-лецитин-черен пипер“, който показва полуживот от 4,96 часа в сравнение със стандартния за куркумин *.

BCM-95® е една от най-представителните версии, използвани в научната литература, присъства в много клинични проучвания върху животни и хора, демонстрирайки неговата висока мощност на действие по отношение на възпалителния отговор и като антиоксидант, като настроение и когнитивно поддържащо средство , както и много други ползи за здравето.

Тъй като е създадена не много отдавна, Yamamoto Research избира най-добрите сертифицирани суровини, най-престижните и признати патенти, които използват истинска научна литература, а за нашата нова CURCUMA добавка не можем да изберем да използваме нищо друго освен известния BCM -95®, който използва досие от над 50 клинични проучвания и 15-годишен мониторинг на качеството.

Използваната куркума е без ГМО, не съдържа ексципиент или изкуствен оцветител, без глутен и не съдържа дрожди, нишесте, млечни продукти и соя. Всичко това, за да могат потребителите да имат пълно спокойствие, знаейки, че са избрали само „най-добрия“ продукт, 100% безопасен за тяхното здраве.

Внимание!Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Хранителните добавки не са заместител на храната. Разнообразната, добре балансирана диета и здравословния начин на живот са много важни. Пазете от деца. Съхранявайте на проветливо и сухо място при стайна температура.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “CURCUMA BCM-95 – YAMAMOTO RESEARCH”