ENDOPRO – ПРОТЕИН ОТ ГРАХ

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

ENDOPRO – ПРОТЕИН ОТ ГРАХ

(1 клиентски отзив)

29.99 лв.

Yamamoto ® Nutrition EndoPRO е протеинова хранителна добавка, направенa от висококачествен натурален златен грах. Той е с ниско съдържание на мазнини, лесно смилаем и не е кисел, както всички останали грахови протеини с ниско качество и методика на обработка.

Изчистване

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ ENDOPRO

Повечето от възрастните хора не успяват да си набавят достатъчно протеини с диетата, което може да доведе до доста неприятни последствия по отношение на мускулната маса, сила и изобщо за клетките на всички видове съединителна тъкан във тялото. Недостигът на протеини във по-късна възраст предизвиква развитие на саркопения – заболяване, което намалява мускулната маса така, както остеопорозата отслабва костите и ги прави крехки и податливи на счупвания.

EndoPro е протеинова хранителна добавка, направенa от висококачествен натурален златен грах. Той е с ниско съдържание на мазнини, лесно смилаем и не е кисел, както всички останали грахови протеини с ниско качество и методика на обработка. EndoPro е създаден и заради огромната база проучванията, които сочат и показват, че по-възрастните хора във съвремието днес се нуждаят от 11 до 250 % повече протеини, отколкото обикновено. Протеинът е от съществено значение за доставката на аминокиселини, необходими за много процеси в тялото.

Един много лесен и полезен начин да се предпазим от разрушаване на мускулната маса, е допълнителният прием на протеин от висококачествен, органично отгледан грах. Така рискът от саркопения и свързаните с нея слабост, падания и инвалидност, ще бъде значително редуциран.

Защо точно грахов протеин? Той е най-пълноценният растителен източник на аминокиселини и е отлична опция за хората с алергии към млечни продукти, яйца или соя, непоносимост към лактоза, вегани и вегетарианци. Граховият протеин е с ниско съдържание на мазнини, питателен и хипоалергенен. Отличава се с висока бионаличност и богато съдържание на основни аминокиселини. Този растителен протеин съдържа мускулно-стимулиращи аминокиселини с разклонена верига, както и глутамин, които предотвратяват загубата на мускули, свързана с възрастта, и ускоряват възстановяването след интензивни тренировки или друга физическа активност.

Стареенето е свързано с изразено намаляване на синтеза на клетъчни протеини. Нещо повече – мускулната сила и функция започват да намаляват още след 40-годишна възраст. Тази загуба, наречена саркопения, се ускорява силно след около 75-годишна възраст, дори при хората, които са били физически активни през целия си живот.

Тъй като мускулите генерират голяма част от механичния стрес, необходим за поддържане здравето на костите, понижената мускулна активност, предизвикана отсаркопенията може да повиши податливостта на костите към остеопороза. Изследване от 2016 г. показва, че има силна комуникация между мускулните и костните клетки. Тъй като мускулите функционират като “метаболитен резервоар” на аминокиселини, необходими за поддържане на протеиновия синтез и бързо възстановяване на тялото, тяхната загуба изостря негативните ефекти след операции или по-сериозни наранявания.

За щастие протеиновите добавки, особено когато се комбинират с малко повече движение, поддържат мускулите в отлично състояние и във по-късна възраст. Доказано е, че ежедневният прием на есенциални аминокиселини, приети чрез изолати като EndoPro (градивните блокове на протеина), увеличава протеиновия синтез, възстановява разрушените мускулни влакна и намалява телесните мазнини в рамките на 3 месеца.

Освен това, изследванията показват, че диетата с ниско съдържание на калории, но богата на висококачествен растителен протеин, води до значителни подобрения в сърдечно-съдовото здраве, включително що се отнася до нивата на холестерола и кръвното налягане. Тук трябва да се има предвид, че по-възрастните се нуждаят от по-висок дневен прием на протеин, отколкото обикновено се препоръчва.

Днес по-възрастните, веганите, вегетарианците, хората с непоносимост към лактоза или алергии към млечни продукти, соя или яйца, желаещите на всяка цена да избягват ГМО, което обикновено се намира в соята, сега разполагат с отлична алтернатива! Това е граховият протеин, който се отличава с изключителни ефекти не само върху мускулите. Той регулира апетита, защото след прием създава усещане за ситост и както вече уточнихме – подобрява сърдечно-съдовия профи

EndoPro е с отличен аминокиселинен профил, който е с високо съдържание на аминокиселини с разклонена верига (BCAA`s), той създава перфектната алтернатива на суроватъчния протеин, който не се използва от веганите и някои вегетарианци, тъй като има всички предимства и нито един от свързаните с това проблеми (като подуване в стомаха). EnoPro е идеален за любители и професионални спортисти вегани и тези, които търсят по-здравословен начин на живот. Белтъчен изолат от грахово зърно със високо съдържание на протеин в доза, ниско съдържание на мазнини и съдържа всички основни аминокиселини. Приемайте винаги след натоварвания и към диетата като цяло, за допълване на белтъчинните нужди за организма ви. 

Протеинът от грах на Yamamoto Nurtition – EndoPro e извлечен от семената грах, които се отглеждат без пестициди, торове и други замърсители.

Грахът (следете материала за грах като макронутриент тук) е известен като източник на голямо количество биоактивен протеин. Освен това той рядко предизвиква алергии. Сходни са ползите на други два протеина със растителен характер:

 • артишок
 • кафяв ориз

Граховият протеин EndoPro съдържа широка гама от есенциални съставки, включващи 15 типа аминокиселини, противовъзпалителни съставки и желязо. Протеинът от грах на Yamamoto Nutrition  осигурява птлноценна и вкусна доза протеин. Той не съдържа соя, млечни продукти, глутен и ГМО и също така е хипоалергенен.

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Граховият протеин EndoPro доставя за всяка клетка следните микроелементи:

 • бетаглюкани – поддържат здравословните нива нахолестерола и кръвната захар
 • инулин и фруктоолигозахариди – подпомагат храносмилателната и имунната системи
 • разклонени аминокиселини (BCAA – тъй като EndoPro e изолат), които подпомагат мускулния синтез
 • глутамин – ключова за редица метаболитни функции аминокиселина

Граховият протеин EndoPro има BCAA стойности, сравними (все пак) с предимствата на суроватъчния, яйчния и други протеини. И това не е всичко – граховият протеин осигурява значително по-големи количества аргинин, което е от съществено значение за синтеза на азотен оксид.

Глутаминът във EndoPro e с ключово значение за мускулите и функциите на цялото тяло.Глутаминът e най-богатата аминокиселина в организма, е силно концентрирана в скелетните мускули. Глутаминът може също така да спомогне за попълване на запасите на гликоген в мускулите след тренировка, осигурявайки готов източник на гориво за тях. В допълнение към тези си ефекти, глутаминът допринася за редица ключови функции, включително подсилване на имунната система, предотвратяване на инфекции и подобрена функция на чревната бариера. При стресови състояния, заболявания и физически травми и наранявания, глутаминът може да е дефицитен, което означава, че тялото не може да осигури достатъчно количество от него и той трябва да се приема чрез храна или добавки. Съществуват и много доказателства, че тази аминокиселина може да изиграе ключова роля в лечението на тежки и критични заболявания, наранявания, инфекции, следоперативно заздравяване на рани и др.

Аминокиселините със разклонена верига предпазват от загуба на мускулна маса. В граховия протеин EndoPro се съдържат три основни аминокиселини с разклонена верига:

 • левцин
 • изолевцин
 • валин

Te имат съществена роля за протеиновия синтез и възстановяването на мускулите по време и след интензивна физическа дейност. Верижно-разклонените аминокиселини се транспортират и метаболизират по различен начин от останалите аминокиселини. Вместо да се разграждат в черния дроб, те навлизат в кръвообращението и се абсорбират директно в скелетната мускулатура. Там те преминават в митохондриите. Ето защо верижно-разклонените аминокиселини играят критична роля във възстановяването на мускулите при силна умора, следствие на интензивна физическа активност, включително тежки тренировки. Допълването с растителен протеин, източник на верижно-разклонени аминокиселини, дава обещаващи резултати и по отношение на загубата на мускулна маса у по-възрастни.

Идеята и ползите на EndoPro могат да се обобщят като последствия върху обмяната на вещества в посока:

 • регулира теглото – освен че създава усещане за ситост, понижава стойностите на грелина – хормонът на апетита. Много хора пренебрегват протеините при диета. Това е жалко, защото насищането с грахов протеин помага на тялото да изгаря мазнините по-бързо и значително регулира апетита.
 • подобрява здравето на сърцето –намалява кръвното налягане. Освен това група изследователи установяват, че в сравнение с нисковъглехидратната диета, основана на животински източници, нисковъглехидратната диета, базирана на растителни продукти, се свързва с по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания.
 • балансира нивата на кръвната захар – много клинични проучвания показват, ченивата на кръвната захар значително се понижават след консумация грахов протеин и фибри. Ето как граховият протеин може да изиграе съществена роля и по отношение на гликемичния контрол у хора с повишени нива на глюкоза в кръвта.
ГРАХ - ОСНОВНА СУРОВИНА В ENDOPRO
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
- засилва имунната защита
- грахът е полезна и диетична храна – малко калории, полезни мазнини и фибри
- ускорява метаболизма и подобрява храносмилането
- поддържа стабилни нивата на кръвната захар
- предпазва от анемия
- поддържа здравината на костите и предпазва от остеопороза
- защитава клетките от свободните радикали
Споделен опит на Белчо Христов.
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

EndoPro е продукт, който можете да използвате, ако:

 • ако в диетата ви липсва растителен бленд и/или макронутриент, а са нужни аминокиселините и ползите от тях с първоизточник грах
 • ако сте вегетарианец и ви трябват допълнителни белтъчини от растителен характер
 • ако имате забрана за консумация от лекар, да консумирате животински протеин
 • ако нуждите ви от протеин, изобщо са понижени, а трябва да ги осигурите

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Приемайте продукта в дози от по 30 грама разтворени във 300 мл вода или нискомаслено мляко. EndoPro може да се ползва както от обикновени хора, така и от хора със физическа активност и професионални атлети. 1-2 дози във деня са за предпочите, особено ако имате липса на протеин изобщо, или такъв със растителен произход.

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

Вкусът на EndoPro не е натрапчив и горчив!

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Допълнителна информация

Вкусове

,

1 отзив за ENDOPRO – ПРОТЕИН ОТ ГРАХ

 1. stoika_k

  Чудесен! Когато посетих магазина на г-н Христов, малко ме изненада цената му, но държах да оставя отзив, защото тя е оправдана! Не съм вегетарианка, но прочетох статията за протеинови топчета с растителен протеин и сега те са любимия ни десерт у дома. Децата много ги харесват. Ползвах със вкус ванилия, сега ще опитам шоколада.

  • Белчо Христов

   Еха! Здравейте Стойка, помня ви от срещата ни в магазина. Ако визирате тази рецепта за протеинови топчета, да – на 100% е диетична и правилен избор за десерти на малко и голямо! 🙂

Добавяне на отзив

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории