EPAVID – 30 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ

Ревю на Белчо Христов

EPAVID – 30 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ

24.99 лв.

Epavid на Alphazer е продукт за здравето на черния дроб и процесите на пречистване на тялото си по естествен начин:

✔️ подпомага функцията и пречистването на черния дроб;

✔️ на базата на десмодиум, бял трън и артишок;

Партида: | Срок на годност:| SKU:

В наличност

Описание

Черният дроб е изключително сложен орган, чиято физиологична функция влияе върху здравето на целия организъм. Той изпълнява, координира и контролира различни функции, винаги с решаващо влияние върху индивидуалното благосъстояние. Сред многобройните му биологични функции със сигурност трябва да се подчертаят метаболитните, детоксикиращите и функциите за производство на жлъчка. Черният дроб е истинска „многозадачна“ лаборатория за нашето здраве; намесва се в метаболизма на протеини, коагулационни фактори, управление на захари (въглехидрати – може да ги съхранява под формата на гликоген и след това да ги върне в кръвния поток според енергийните нужди на тялото), управление на мазнини (липиди), активността на различни витамини, които, за да изпълнят своята функция, първо трябва да бъдат метаболизирани от черния дроб. Не трябва да се забравя неговата намеса в хормоналния контрол: производството и секрецията на много хормони се модулира от този специален орган. От храната през въвеждането на лекарства до всякакъв вид излагане на вещества, черният дроб играе съществена роля чрез своето детоксикиращо действие. В черния дроб протичат поредица от сложни химични реакции, които могат да модифицират вещества или да ги свържат с други молекули, които действат като преносители, което ги прави по-лесни за елиминиране от тялото. Както бе споменато по-горе, основната задача на черния дроб е и производството на жлъчка, която има основната функция да позволява чревната абсорбция на хранителни мазнини и мастноразтворими витамини (A-D-E-K), както и да бъде основното средство за елиминиране на множество токсични вещества, лекарства и дори излишен холестерол.

Какво е Epavid? Epavid е разработен за поддържане на нормалната чернодробна функция: хранителна добавка, съдържаща екстракти от дезмодиум, бял трън и артишок, признати за естествената си подкрепа за физиологичните функции на черния дроб и по-специално за способността им да поддържат здрав и ефективен черен дроб. Всеки отделен компонент е избран да поддържа и подобрява функционалността на нашата добавка.

  • Десмодий, известен като Desmodium adscendens, е растение, произхождащо от много тропически райони на Южна Америка, Африка и Азия, но може да се намери и в Перу, Бразилия, Боливия, Камерун, Гана, Гвинея, Мали и няколко други страни, където расте в ливади и гори и се използва в традиционната медицина като лечебно растение. Десмодий е богат на активни съставки и съдържа висока концентрация на алкалоиди, сапонини, мастни киселини (линолова, олеинова, палмитинова), аминокиселини и минерали (предимно фосфор, магнезий, сяра, калий). Действието на това растение, което е широко разпространено в Африка (от Сенегал до Конго през Кот д’Ивоар), е известно от двама френски изследователи, д-р Pierre Tubéry и неговата съпруга, д-р Anne-Marie Tubéry. Тази изследователска двойка откри благоприятните ефекти на Дезмодиум като естествено средство за благосъстоянието на черния дроб, което му спечели името „билка, която лекува жълто очно заболяване“. След изследванията на френската двойка Десмодий беше одобрен във Франция и много други западни страни като лечебна билка, ефективна за възстановяване на нормалната функция на черния дроб, без противопоказания.
  • Белият трън е растение от семейство Сложноцветни, което е широко разпространено в Средиземноморието и чието ботаническо име е Silybum marianum. Семената му и по-специално цъфтящите върхове, дават ценни биоактивни вещества, на първо място силимарин, както и някои биофлавоноиди и вещества като полиненаситени масла, таксифолин, кверцетин и лапигенин. Силимаринът в белия трън има антиоксидантни и хепатопротективни свойства, което го прави идеален за лечение на хепатоцелуларни заболявания от различен произход. Това вещество ускорява процеса на регенерация на черния дроб, стимулира протеиновия синтез и предпазва от различни потенциално вредни вещества като алкохола. Защитният ефект на силимарин се постига чрез различни механизми на действие: той може да модифицира клетъчната мембрана на хепатоцитите, предотвратявайки проникването на токсични вещества и токсини в тях, и повишава чернодробните нива на глутатион (ендогенен антиоксидант), насърчавайки регенерацията на чернодробната тъкан.
  • Артишокът, чието научно наименование е Cynara scolymus, е зеленчук с богатство от интересни свойства, култивиран навсякъде като зеленчук. Той е не само много приятен за ядене: неговите екстракти имат важни ефекти, които се използват за подпомагане на чернодробната функция и храносмилането, благодарение на пречистващите му свойства. Растението и листата на артишока съдържат биоактивни вещества като сесквитерпени, хидроксиканелена киселина и флавоноиди. Евпептичното и стомашно действие на артишока се дължи както на сесквитерпените, така и на кофеиновите съединения, молекули, които стимулират апетита и повишават киселинната секреция в стомаха, като същевременно подпомагат храносмилателните процеси. Това растение също има свойства за понижаване на холестерола, които изглежда се дължат на инхибирането на ендогенния синтез на холестерол в черния дроб.

Продуктът е регистриран и одобрен от Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ). Детайли:

ИМЕ НА ПРОДУКТА: Епавид ® /Хранителна добавка/

НОМЕР НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: Т242305546

ДАТА НА ВПИСВАНЕ НА ПРОДУКТА: 17/03/2022 г

ВИД РАЗФАСОВКА (НА ПРОДУКТА): 30 таблетки | ДОЗИ В ОПАКОВКА: 15

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Alphazer / ДЪРЖАВА: Италия

СЪСТАВКИ В ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДНЕВНА ДОЗА: СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНИЯ СЪСТАВ ВЪВ ДОЗА: (2 ТАБЛЕТКИ)

Десмодий – 200 мг

Бял трън – 200 мг

Артишок – 300 мг

от който хлорогенова киселина – 16.5 мг

ДЕТАЙЛЕН СЪСТАВ И СЪПЪТСТВАЩИ СЪСЪАВКИ:

Пълнители: целулоза, дикалциев фосфат: сух екстракт от артишок (Cynara scolymus L., листа) 5% в хлорогенова киселина, сух екстракт от бял трън (Silybum marianum L. плод), сгъстител: соев лецитин, сух екстракт от дезмодиум (Desmodium adscendens (Sw.) DC ., листа) антислепващи агенти: магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

За здравето на черния дроб.

НАЧИН НА ПРИЕМ:

Приемайте 2 таблетки веднъж дневно с вода.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:

Продуктът да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хране Не се препоръчва за деца или бременни жени. Не привишавайте препоръчителна дневна доза!

ВНОСИТЕЛ: 

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Стара Загора, ул “Рила” – №8

СКЛАД:

“Биг Бой Шоп” ООД – гр. Варна, бул. “Чаталджа” – №20 – регистрация № 03090176

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “EPAVID – 30 ТАБЛЕТКИ / 15 ДОЗИ”