EVOPEP32 – YAMAMTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

EVOPEP32 – YAMAMTO NUTRITION

120.00 лв.295.00 лв.

OPTIPEP® DH 32 NEXT е част от ново поколение протеини на прах, базирани на белтъчни хидролизати, за неонатално или клинично хранене, които повишават усвояемостта при липса на алергични явления и постигат максимална абсорбция на този важен макронутриент за естествена физиология и човешко развитие.

 
Изчистване
Категория: Етикети: , , , ,
Получи 20% отстъпка
при поръчки над 100лв.
-20%

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ EVOPEP 32

Optipep ™ е нова гама от иновативни суроватъчни протеинови хидролизати за клинично, детско и спортно хранене. Благодарение на въвеждането на специализирани ензимни смеси в производствения процес, Optipep хидролизираните суроватъчни протеинови изолати и концентрати имат изключително чист вкусов профил.

Това означава, че компанията патентодържател – Carbery, е успяла да преодолее проблемите с острата горчивина, присъща на много други хидролизирани суроватъчни продукти. Следователно производителите на храни и напитки могат да предложат на потребителите всички ползи за здравето на хидролизираните суроватъчни протеини, без да са необходими скъпи ароматизатори или сложни преформулиране на рецепти.

Използвайки най-модерната технология, Carbery разгражда суроватъчния протеин в пептиди и аминокиселини. Това улеснява усвояването на протеини от организма, бързо доставяйки важни хранителни вещества. Портфолиото на Optipep има диапазон на DH (степен на хидролиза) от 5-40% и съдържа както концентрати, така и изолати. Тези иновативни хидролизати от четвърто поколение могат да се използват в:

 • формули за бебета
 • спортни хранителни продукти
 • клинични/възстановяващи храни (онкологични състояния, инсулиновзависим диабет, тироден дисбаланс и др.) 
 • хранене на клетъчно ниво
 • във хранителни продукти
 • за инстантни напитки

Хидролизатите са обект на всеобхватни научни изследвания, които предполагат, че те са суроватъчните протеини на избор в бебешки храни, където намаляват вероятността от алергична реакция, и спортни храни, където времето за възстановяване значително се съкращава. Но продължаващите приложения на Carbery работят повече производители на храни и напитки могат да използват суроватъчни протеини – и по-специално хидролизати на суроватъчен протеин, за да добавят стойност към своите продукти.

Популярността на суроватъчния протеин се увеличава драстично, докато международните изследвания продължават да показват ползите му за човешкото здраве. Като млечна съставка се възползва от широкото осведомяване на потребителите и приемането на млечни продукти. Суроватъчният протеин съдържа всички аминокиселини, необходими за функционирането на организма, а технологията вече позволява отделяне на отделни фракции, така че производителите могат да създават продукти с повишени нива на специфични фракции/аминокиселини, за да се възползват от техните индивидуални ползи за здравето. Суроватъчните протеини са свързани с редица ползи за здравето както в специализираните, така и в ежедневните храни и напитки:

 • намаляване на кръвното налягане
 • подобряване на стомашно-чревната функция
 • защита на чистата телесна маса
 • повишаване на имунната система
 • намаляване на холестерола
 • защита срещу рак
 • поддържане на здравето на сърдечно-съдовата система

Използването на Optipep ™ представлява уникална и навременна възможност за производителите да се възползват от нарастващия пазар, “гладен” за иновации и добавена стойност.

Optipep ® е водеща гама от специализирани протеинови съставки дори за бебешки храни!

Optipep е водеща гама от специализирани протеинови съставки във световен мащаб за бебешки храни. Протеинът е от съществено значение за здравословния растеж и развитие на кърмачетата. Детската формула се произвежда във високо специфични състави и качеството е строго регламентирано. Изискванията за протеини за бебешката формула отразяват концентрациите на аминокиселини в кърмата. Повечето бебешки рецепти обикновено се основават на краве мляко, което естествено съдържа два протеина; киселинно разтворимата суроватка (20%) и неразтворимия в киселина казеин (80%). Съотношението количество и суроватка/казеин във формула за кърмачета се регулира така, че да бъде по-близо до човешкото мляко (70% суроватка: 30% казеин). Но не всички кърмачета могат да усвояват интактния млечен протеин лесно! Това изисква по-чувствителна формула, при която протеинът е по-добре адаптиран.

Хидролизиран – за вашия храносмилателен комфорт

Optipep ® е усъвършенствана гама от предварително усвоени протеини, произведени с помощта на патентован процес на хидролиза за създаване на уникално портфолио от суроватъчни протеинови хидролизати. Предварителното усвояване на млечните протеини селективно разгражда глобуларната им структура и образува по-малки протеинови фракции, наречени пептиди. Те са много по-лесни за храносмилане. Ние сме специализирани в частично хидролизирани 100% суроватъчни протеини за комфортна бебешка формула, произведени по най-високите стандарти за качество, безопасност и цялостност.

Optipep® 80 хидролизирани суроватъчни протеинови концентрати –  характеристики 

 • частично хидролизирани
 • 80% протеин (суха основа)
 • богати източници на незаменими аминокиселини (EAA)
 • естествено високо съдържание на аминокиселини с разклонена верига (BCAA); левцин, изолевцин, валин.
 • 100% натурални
 • произведени по най-високите стандарти за качество
 • напълно проследим е самият източник на фермата!
 • имат целеви профили на молекулно тегло
 • имат ниско съдържание на лактоза
 • имат ниско свободни аминокиселини
 • съдържат полезни минерални профили и рофили на микроелементи
 • съдържат микробиологични профили
 • имат ниска горчивина
 • емулгират

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Optipep за спортните цели е бързодействащ суроватъчен протеин с уникален аминокиселина и пептиден профил, който предлага перфектния баланс на въздействието върху вкуса и производителността. Спортните добавки са специално разработени, за да помогнат на спортистите да постигнат конкретни цели за хранителни или спортни резултати. Възстановяването е от ключово значение за овладяване на стреса от интензивните тренировки, които натоварват елитните спортисти и адаптацията към шофирането. Именно тази адаптация е пътят към по-добри показатели и суроватъчният протеин го подхранва. Optipep ® е хидролизиран суроватъчен протеин, който съдържа оптимални нива на дипептиди, трипептиди и свободни аминокиселини. Това увеличава максимално абсорбционния капацитет и ефективната доставка на основни протеинови хранителни вещества за улесняване на растежа, възстановяването, зареждането и възстановяването на мускулите.

Optipep® Sports превъзхожда останалите в тестовете за вкус на потребителите

Optipep® за разлика от всеки друг хидролизат, той е проектиран от спортни учени за ефективно хранене и е изграден върху задълбочени научни прозрения от държавния университет в Северна Каролина (NCSU). Независимо проучване на потребителското проучване класира Optipep ® над останалите в редица характеристики. 

Ползи Optipep:

 • бързо се усвоява и абсорбира
 • предизвиква храносмилателен комфорт за потребители на големи количества протеини
 • има увеличена наличност на аминокиселини за стимулиране на синтеза на мускулни протеини
 • по-ефективно оптимизира растежа на мускулите
 • бързо се презареждат запасите от мускулен гликоген, за да се увеличат интензивността на тренировките
 • бързо се регенерира мускулното увреждане и се намалява мускулната болезненост след упражнение

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

EvoPep 32, чрез Optipep на Yamamoto Nutrition се използва и прилага във:

 • храни и хранене за бебета, кърмещи майки и бременни жени
 • храни и хранене при здравословен начин и активен на живот при подрастващи, зряла възраст и възрастни
 • клинично-възстановявителното хранене на всеки индивид, спрямо неговите индивидуални цели и състояние

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Препоръчителна дневна доза: доза EvoPep е 30 грама. Количеството дози зависи изцяло от нуждите в калории и денят ви. 

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

Всъщност, целият материал е посветен на темата уникалност.

СРАВНИТЕЛНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА СПРЯМО ДРУГИ

Пазарът на протеинови добавки непрекъснато се развива и разпространява както в областта на спортните добавки, така и в този на хранителните добавки, а Yamamoto ® Nutrition е иновативен пионер във всичко, което науката и изследванията предлага ефективно и демонстрират като сериозно валидно и ефективно.

В резултат на съвместната работа с Carbery (водеща международна ирландска компания в сектора на хранителните млечни продукти, насочена към храненето на човека), Yamamoto решават да оценят и пуснат конкретна хидролизирана протеинова формула, получена от суроватка, която са искали да идентифицираме под тяхната собствена марка OPTIPEP ® DH 32 NEXT, като се има предвид неговата повече от интересна особеност и абсолютното сертифицирано качество на 100% Grass fed ® суровината.

OPTIPEP® DH 32 NEXT е част от ново поколение добавки, базирани на протеинови хидролизати, получени от мляко, предварително освободени единствено за употреба при неонатално или клинично хранене, които повишават усвояемостта при липса на алергични явления и постигат максимална абсорбция на това важно макронутриент за естествена физиология и човешко развитие. Искахме да разширим това заедно с важната биологична стойност на суровината до спортния сектор, където протеиновата добавка е от изключително значение и се подлага на непрекъснато развитие и където все повече спортисти я използват, тъй като играе основна роля в възстановяване и подкрепа на мускулите.

Като се има предвид тяхната особеност да бъдат “предразположени” и следователно под формата на малки пептиди с ниско молекулно тегло, протеиновите хидролизати се оказаха ефективен фактор за насърчаване на възможно най-бързото и ефикасно възстановяване, както и за “бърза защита” с много бърза бионаличност, за да се запази мускулната тъкан при тренировки, както и да се подпомогне нейното възстановяване. Системната биохимия ни учи, че усвояването, което характеризира малките пептиди, се случва по-бързо, отколкото при по-сложни протеини, както се случва с тези в млечния серум, казеина или “твърдия” протеин, вече доста бързо, тъй като протеиновите хидролизати са “предредени” и не трябва да бъдат подложени на всички храносмилателни процеси. “Целият” протеин, разбиран като дълъг полипептиден комплекс, очевидно има по-големи размери и по-високо молекулно тегло и изисква повече енергиен ангажимент и повече време за разрушаване на веригите, преди да може да бъде усвоен.

Това не е всичко! Интересният факт е колко важно е да се има предвид по-голямата им скорост на бионаличност, дори по отношение на аминокиселините в свободна форма, поради различни вътреклетъчни транспортни “носители” в червата. Следователно протеиновите хидролизати (вижте по-специално ди- и трипептидите), не се подлагат на храносмилане и се възползват от „преференциална лента“ за вътреклетъчна абсорбция, която позволява да се използват по всяко време по време на тренировката, т.е. преди, по време и по време на веднага след тренировка. Дори ако целият организъм е ангажиран с мускулни усилия, възпалението от мускулното увреждане, което се създава, става остро, а със стресовите хормони това създава среда, „не склонна към усвояване“; има елементи като протеинови хидролизати, които успяват да заобиколят тази ситуация и предоставят на спортиста необходимия им материал вече готов за реконструкция.

Иновацията на EVOPEP32 идва от най-новата технология Carbery, получена от напредъка по отношение на хидролизата, която направи възможно достигането на изключителна стойност от 32 точки и по този начин да се получи изключителна стойност от 65% от хидролизирания продукт с молекулно тегло по-малко над 500 далтона и дори 83% под 1000 далтона. Получени стойности на хидролизата и молекулното тегло, които наистина надхвърлят “отвъд”, в сравнение с други видове протеинови хидролизати от същия клас на произход, които вече имат добро ниво на хидролиза със средно молекулно тегло на тези ценни високо биоактивни пептиди от 1569 далтона. Този резултат е получен, като запазва високата биологична стойност, която характеризира източника на суроватъчен протеин (VB 104), непроменен. За спортиста това се превръща в максимален добив по отношение на подкрепа за мускулите и подкрепа за възстановяване, благодарение на по-нататъшното развитие по отношение на разтворимост, смилаемост, бързо усвояване и бионаличност на елементите, без промяна или денатурация на биологичната стойност на протеините или пептидните връзки.

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

ИЗПОЛЗВАНАТА ЛИТЕРАТУРА

Всички последни научни открития и факти, споделени в този материал са използвани единствено от официалният сайт на компанията Carbery.

Наличието на малко количество лактоза е необходимо, за да може да се достигне тази екстремна степен на хидролиза в производствените процеси. Оттук и изборът на включване на ензима лактаза, за да се позволи по-добра абсорбция дори за субекти, които са много чувствителни към тази потенциална непоносимост.

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Допълнителна информация

Разфасовка

,

Вкусове

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „EVOPEP32 – YAMAMTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории