FERRO LIPOSOMIALE (ЛИПОЗОМНО ЖЕЛЯЗО) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

FERRO LIPOSOMIALE (ЛИПОЗОМНО ЖЕЛЯЗО) – YAMAMOTO NUTRITION

38.00 лв.

Ferro Liposomiale е хранителна добавка осигуряваща 30 mg дневна доза от микрокапсулирано липозомно желязо. Желязото допринася за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин и за нормален кислороден транспорт в организма.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ FERRO LIPOSOMIALE

Ferro Liposomiale е хранителна добавка, осигуряваща 30 mg дневна доза от микрокапсулирано липозомно желязо LIPOFERTM микрокапсули. Желязото допринася за нормалното образуване на червени кръвни клетки и хемоглобин и за нормален кислороден транспорт в организма. Продуктът се допълва с добавяне на витамин С, което увеличава абсорбцията на желязо. Продуктът ползва лиценз за световно качество, моля – вижте сами това:

LIPOFER ™ е вододиспергиращ се микронизиран източник на желязо, който е микрокапсулиран за повишаване на усвояването на желязо и намаляване на нежеланите органолептични характеристики. 

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Анемията, която се свързва най-често със железен дефицит е много често срещан проблем, засягащ мъже и жени от всички възрасти, но често засяга жени в детеродна възраст. Има няколко различни типа анемия, някои от които могат да бъдат временни, докато други са хронични с различни характеристики. Анемията е налице, когато концентрацията на хемоглобина в кръвта е по-малка от 14 g/dl при мъжете и по-малка от 12 g/dl при жените и когато броят на червените кръвни клетки спадне под 4,5 x 106/μl. Необходим е прост кръвен тест за определяне на състояние на анемия, специално изследване на следните параметри:

  • пълна кръвна картина: начин на изчисляване на хемоглобина, брой и размер на червените кръвни клетки и ретикулоцитите (незрели червени кръвни клетки) и броя и вида на белите кръвни клетки
  • феритин: резервът на желязото на тялото
  • серумно желязо: общото количество желязо, циркулиращо в кръвта
  • трансфернин: белтък, който транспортира желязо от червата и черния дроб до тъканите, където е необходимо

Хемоглобинът, който циркулира в кръвта, има ролята на транспортиране на кислород от белите дробове до различните тъкани в тялото и също така е ключов компонент на червените кръвни клетки. Ниските нива на хемоглобина означават по-малко количество кислород в тъканите, което, тъй като кислородът е от основно значение за производството на енергия, води до усещане за умора и слабост.

Хората с дефицит на хемоглобин често също имат намален миоглобин, протеин, който е специално отговорен за транспортирането на кислород до мускулите, включително сърцето, което изостря усещането за умора и задух. Лошото окисление води до периферна вазоконстрикция, която намалява кръвоснабдяването на крайниците (по-специално ръцете и краката), за да се гарантира по-голямо количество кислород за жизнените органи. Поради тази причина страдащите от анемия са по-чувствителни към студа.

Хемоглобинът също е отговорен за яркочервения цвят на кръвта и тъканите като цяло – ако нивата на хемоглобина в кръвта са ниски, кожата може да изглежда по-белезникава. Липсата на кислород в кръвта принуждава сърцето да работи повече от нормалното, за да се гарантира минималното необходимо количество кислород за всички тъкани, което също увеличава сърдечната честота. Например, по-специално младите студенти трябва да имат предвид, че по-ниските нива на хемоглобина също водят до по-малко кислород към мозъка, което затруднява функционирането на мозъка при максимална ефективност, с появата на астения, апатия, тенденция към внезапни промени в настроението и депресия състояния.

Жените в детеродна възраст с тежък менструален поток, плюс бременни жени или тези с нарушена абсорбция на желязо, са най-податливи на анемия. След предотвратяване на сериозни патологични проблеми, които са довели до анемия и с които ситуацията трябва да се управлява по подходящ начин от специалиста, често е „процедура“, както с общопрактикуващия лекар, така и самостоятелно, да се приемат периодично железни добавки в комбинация с богата на желязо диета. В много случаи обаче кръвните стойности остават ненормални и периодичните цикли на добавки на основата на желязо не се толерират от много хора поради многобройните и чести странични ефекти, включително гадене, стомашно-чревни нарушения като диария или запек или тъмни изпражнения, които могат често дори води до спиране на лечението.

Поради това научните изследвания са насочили вниманието към възможността за доставка на добавки на основата на желязото в липозоми, като нашия LIPOSOMAL IRON, които позволяват по-ефективно усвояване на този скъпоценен елемент, без странични ефекти и гарантиране на отлична бионаличност. Имайте предвид, че абсорбцията на йонно желязо се извършва главно на ниво на дванадесетопръстника и се медиира от специфични носители. При нормални условия само 15-20% от приложеното желязо се абсорбира и дори хранителното желязо има доста ниска бионаличност. Специалната технология за капсулиране в естествени фосфолипиди прави желязото много биологично достъпно, добре поносимо и бързо абсорбирано. Наличието на липозомната обвивка предпазва желязото от контакт със стомашната лигавица, като избягва про-оксидантния ефект на свободното желязо. Липозомната защита позволява на скъпоценния микроелемент да преодолее неразрушената стомашна среда и да се абсорбира директно на нивото на цялото тънко черво, не само на дванадесетопръстника.

Предаването чрез липозомна технология съответства на транспортирането на различни вещества в нашето тяло от хиломикрони, които са липопротеините, които представляват формата на транспортиране на хранителни мазнини от червата до различните тъкани. Орално приеманият железен липозом в червата се абсорбира директно от М клетки (а не от ентероцити), които произлизат от лимфната система и се намират в цялото тънко черво. Липозомът след това се включва от макрофаги чрез ендоцитоза и достига хепатоцитите изцяло през лимфатичния поток.

Липозомът се демонтира в хепатоцитите от лизозомните ензими, което прави желязото LIPOFER достъпно за организма, като осигурява абсорбцията и бионаличността на липозомното желязо по-висока от другите железни соли, които се използват често и които са пазари в продължение на много години. LIPOSOMAL IRON Yamamoto Research е формулиран с микрокапсулиран железен пирофосфат под формата на липозоми (Lipofer®) с добавяне на витамин С за по-нататъшно увеличаване на абсорбцията и бионаличността на минерала, което прави неговата интеграция по-ефективна заедно с почти пълното отсъствие на често срещаните странични ефекти ,

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Желязото е едно от най-важните хранителни вещества във вашата диета, тъй като помага на различни протеини да доставят кислород на тялото ви. Истината е, че дефицитът на желязо е сред най-честите здравословни проблеми и се дължи на недостатъчен прием на продукти от животински произход като червено месо, риба, птици. Недостигът на желязо се среща главно при бременни жени, малки деца, жени с тежък месечен цикъл, хора, които често даряват кръв, вегетарианци или вегани.

Дефицитът на желязо се проявява на три етапа, като най-тежкият е анемията – състояние, при което в организма ви няма достатъчно желязо, за да се създаде хемоглобин, който отговаря за доставянето на кислород в тъканите. Това води до намаляване на броя на червените ви кръвни клетки, което предизвиква умора, замаяност, бледа кожа или задух. Анемията може да се прояви и чрез някои доста странни неща отвъд обичайните симптоми. Ето шест такива, за които трябва да следите.

Имате апетит към неща, които не са храна

Ако сте яли или вкусвали пръст като дете, може да сте имали недостиг на желязо. Изследователите все още се опитват да разберат защо хората с тежък железен дефицит имат желание за ядене на мръсотия, глина, царевично нишесте, бои, картон и дори почистващи препарати. Състоянието се нарича „пика“ и може да бъде трудно да се улови, главно защото хората се срамуват да признаят, че имат тези странни пристрастия. Това обикновено се случва при малки деца или бременни жени, но казуси показват, че и възрастните хора могат да имат пика.

Ноктите ви са крехки или вдлъбнати

Въпреки че може да изглеждат несвързани с останалата част от тялото ви, ноктите всъщност могат да кажат много за вашето здраве. Наред със слабите и крехки нокти, вдлъбнатините също са показателни за основен железен проблем.

Устните ви са сухи и напукани

При студ или ако въздухът в стаята е сух, първата реакция е да облизвате устните си. При хората с недостиг на желязо се наблюдава не само напукване, но и сцепване в ъглите на устните. Това може да затрудни храненето, усмивката или дори говоренето.

Неспокойни крака

Случва ли ви се да седите и да имате желанието постоянно да мърдате краката си, защото усещате изгаряне, дърпане, изтръпване или гъделичкане? Лекарите все още не са напълно сигурни какво причинява това състояние, но някои изследвания показват, че ниските нива на желязо може да са причина за този проблем.

Езикът ви е странно подут

Друг не толкова очевиден симптом на железен дефицит е атрофичният глосит, известен също като подут и нежен език. Езикът се разширява до точка, в която той изглежда гладък.  Подуването може да причини проблеми с дъвченето, преглъщането или говоренето.

Непрекъснато имате желание да дъвчете лед

Желанието за лед е специфична форма на пика и е един от най-честите симптоми на тежък железен дефицит. Въпреки че причините за това желание са неясни, някои експерти смятат, че дъвченето на лед увеличава бдителността при хора с недостиг на желязо.

Как да приемате достатъчно желязо

Жените на възраст между 19 и 50 години трябва да се стремят да приемат най-малко 18 милиграма на ден желязо (27 милиграма, ако сте бременна), докато мъжете могат да се придържат към 8 милиграма. Можете лесно да покриете тези дози като консумирате стриди, говеждо месо, риба и пиле. Или да ползвате Ferro Liposomiale.

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Препоръчителна дневна доза: 1 капсула дневно.

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „FERRO LIPOSOMIALE (ЛИПОЗОМНО ЖЕЛЯЗО) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории