FIENO GRECO (СМИНДУХ) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

FIENO GRECO (СМИНДУХ) – YAMAMOTO NUTRITION

50.00 лв.

Сминдухът е източник на витамини, особено витамин А, витамин С и витамини от група В. Той също така осигурява минерали като калций и желязо. Сминдухът има няколко полезни свойства, които са се превърнали в широко разпространена хранителна добавка: той се цени заради антисептичните и противовъзпалителни действия, като тоник или като хипогликемичен агент с омекотяващи и отхрачващи свойства.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ FIENО GRECO (СМИНДУХ)

Сминдухък е растение, принадлежащо към рода Trigonella, термин, който се отнася до триъгълната форма на неговите семена и до тригонелин, характерен компонент на това растение. Това растение (тук говорим за сминдуха) вече е било известно на персите и древните египтяни.

Сминдухът е източник на витамини, особено витамин А, витамин С и витамини от група В. Той също така осигурява минерали като калций и желязо. Сминдухът има няколко полезни свойства, които са се превърнали в широко разпространена хранителна добавка: той се цени заради антисептичните и противовъзпалителни действия, като тоник или като хипогликемичен агент с омекотяващи и отхрачващи свойства.

Всъщност, това е фитотерапевтичен елемент „полихедрик“, богат на различни биоактивни елементи, като особената характеристика е „хипогликемична“ поради хидрофилни влакна, които възпрепятстват активността на глюкоактивните ензими (амилаза), като по този начин намаляват присъствието на глюкоза в кръвта.

Нещо повече, проучванията показват активността на „хидроксиизолевцин“, който, действайки в синергия с други елементи, стимулира производството на инсулин и инхибира някои ензими, отговорни за повишаване на нивата на кръвната захар.

Ето защо е добре установено, че тилчецът може да понижи нивата на кръвната захар, както при хора с диабет тип 2, така и при хора с диабет. Сминдухът съдържа стероидни сапонини, които извършват понижаващо холестерола действие, благодарение на способността на тези активни съставки да се свързват с холестерола в кръвта и по този начин да намалят нейната чревна абсорбция.

Сминдухът се счита за полезен в случаите на подути лимфни жлези, акне и пъпки, които може да се бори благодарение на антисептичните и противовъзпалителни свойства. Слюнките, които се съдържат в сминдух, помагат на кожата да остане млада и хидратирана и да допринесе за здравословното функциониране на червата.

Противовъзпалителните свойства се получават от съдържащите се в него лепкави вещества, които са показани при наличие на раздразнения на лигавиците на стомашно-чревната и дихателната системи. Тези активни съставки са способни да обезболяват бронхиалните тъкани и белите дробове, както и да облекчават възпаленията на лигавиците в червата в случаи на колит или запек поради способността им да увеличат обема си, когато влизат в контакт с течности, което също придава  определено механично слабително действие.

Отдавна е известно, че сминдухът има „галактогенни“ свойства, т.е. има способността да повишава производството и качеството на майчиното мляко по време на кърмене, докато също така е в състояние да противодейства на менопаузните, горещи вълни, безсънието, нощни изпотявания и внезапни промени в настроението.

Сминдухът може да се препоръча и като „тоник“ по време на особена умствена и физическа умора, астения или по време на възстановяване, тъй като стимулира апетита и противодейства на недостига на желязо (анемия).

Безброй са лечебните свойства на сминдуха. Съставът му е богат на протеини, фибри, витамин С, ниацин, калий, желязо и алкалоиди. Растението е източник и на диосгенин – съединение с подобни на естраогена и стероидните сапонини свойства. Диосгенин стимулира синтеза на собствен естроген, спомага за понижаване на холестерола и подобрява микроциркулацията на кръвта. Всичко това превръща сминдуха не само в лечебно, но и в поддържащо женската красота средство.

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Сминдухът е тревисто растение, което за едногодишния си разтеж достига до 55 см. височина. За билколечение се използват семената (както правят от Yamamoto Nutrition) и стъблата, който трябва да се обработват по време на цъфтеж. През годините растението е наричано с различни имена, които са познати и могат да се срещнат и до наши дни. Те са: чимен, камилско сено, гръцки сминдух, тилчец, замбун и гръцко сено.

Като хранителна добавка със извлечен висок клас екстракция и наличие на сапонини, сминдухът помага и се използва буквално и за лечение. Вижте в какви аспекти въздействат точно сапонините на сминдуха:

СЕМЕНА СМИНДУХ - ОСНОВНА СУРОВИНА В FIENO GRECO
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
- откашлящо
- за подобряване на апетита
- срещу циреи
- при хемороиди
- диабет
- тумори
- туберкулоза
- полова възбуда
- трахеити
- ларингити
- бронхити
- кашлица
- треска
- кръвохрачене
- гнойни рани
- подагра
- ревматизъм
Споделен опит на Белчо Христов.
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Ето няколко различни вида приложение на сминдух:

  • Стимулира производството на кърма. Поради наличието на диосгенин в състава си, растението горещо се препоръчва за всички кърмещи жени.
  • Тъй като предизвиква маточни контракции, улеснява процеса на раждане. Известно е също, че той намалява интензивността на родилните болки. Внимание: ако сте бременна или планирате бременност, не прекалявайте с употребата на сминдух под каквато и да било форма. Прекомерният прием на сминдух може да увеличи риска от преждевременно раждане или спонтанен аборт.
  • Облекчава симптомите на дискомфорт и менструални спазми при ПМС, облекчава състоянието при менопауза и тушира усещането за „горещи вълни”, и предотвратява честите смени на настроенията.
  • Ако искате да увелчите гърдите си, сминдухът може съвсем реално да реши този проблем!Този си ефект обаче, сминдухът постига в комбинация с още две билки – витекс и люцерна.
  • Съвременните изследвания са показали, че сминдух контролира нивата на холестерол, и особено на липопротеините с ниска плътност (LDL).
  • Семената на сминдуха са източник на активното вещество галактоманан, което осигурява ползи при различни сърдечно-съдови проблеми. Приемът на сминдух понижава риска от сърдечен удар, а благодарение на богатото си на калий съдържание, сминдух контролира кръвното налягане и благоприятства нормалния сърдечен ритъм.
  • Осигурява ползи при диабет. Галактомананът, съдържащ се в сминдуха намалява интензитета на захарната абсорбция в кръвта.
  • Сминдухът извежда вредните токсини от тялото, облекчава храносмилането и ефективно противодейства на запека. Той е и отлично средство срещу киселини. 
  • Облекчава кашлицата, понижава температурата и успокоява възпаленото гърло.
  • Благодарение на богатото си на фибри (сапонини, слузни вещества и др.), подпомага профилактиката на рак на дебелото черво.

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Приемайте продукта всеки ден, по 1 капсула след хранене!

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

Концентрацията на алкоиди, извлечени от семената на сминдух са в най-добра пропорция и работещи, клинични дози!

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „FIENO GRECO (СМИНДУХ) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории