GLR (ГЛУТАТИОН) – YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов

GLR (ГЛУТАТИОН) – YAMAMOTO NUTRITION

64.00 лв.

Глутатионът в продукта GLR е първата линия на тялото срещу оксидативен стрес и много ксенобиотици, на които организмът ни постоянно е излаган (токсини, наркотици, тежки метали, пестициди и други), които атакуват нашите клетки и ензими.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ GLR – ГЛУТАТИОН

Антиоксидантите са сред най-полезните вещества в храната, борещи свободните радикали и редуциращи риска от всякакви типове оплаквания, включително и онкологичните такива. Но както за всяка група, в тази имаме лидер и това е глутатионът!

Глутатион може да се произвежда в организма ни самостоятелно, като основни суровини за това са аминокиселините:

 • цистеин
 • глицин
 • глутамин

Реално, глутатиона е вид протеин. Защото е съвкупност от аминокиселини – строителният материал на протеините. Най-голямото предимство на глутатиона сред повечето от останалите антиоксиданти е наличието на високоактивни сяра съдържащи групи в молекулата му. А това е заради естеството на молекулите цистеин, глицин и глутамин. Които влизат в неговият състав.

Глутатионът е мощен антиоксидант, но се разрушава (катаболира) много бързо под влияние на определени фактори като стрес, прекалено натрупване на токсини в организма и ежедневно неправилно хранене!

Секрецията на глутатион постепенно отслабва с възрастта на човек. Затова глутатион трябва да приемаме и допълнително, а най-естественият начин за това е като консумираме повече храни, богати на глутатион. Най-голямо количество глутатион съдържат храните, богати на сяра. Сред тях се открояват:

 • бамя
 • боровинки
 • авокадо
 • броколи
 • карфиол
 • брюкселско зеле
 • чесън
 • кромид
 • пуешко месо
 • тиква
 • сьомга
 • спанак
 • айца
 • портокали и други

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Глутатионът в продукта GLR е първата линия на тялото срещу оксидативен стрес и много ксенобиотици, на които организмът ни постоянно е излаган (токсини, наркотици, тежки метали, пестициди и други), които атакуват нашите клетки и ензими. Това натрупване на оксидативно увреждане благоприятства застаряването на организма, както и по-голямото предразположение към болести и деградацията на физиологичните функции, които стават по-малко ефективни и по-изложени на „външни атаки“.

Всъщност съществува пряка връзка между стареенето и намаляването на вътреклетъчната концентрация на глутатион, както и силната корелация между растежа на тези концентрации и увеличаването на процента на преживяемост. С подкрепата на огромно количество научни изследвания се вижда, че оптималните нива на глутатион са от съществено значение за подпомагане на функционалността на имунната система, защита и детоксикация на черния дроб и бъбреците, премахване на риска от хронични заболявания и насърчаване на дълголетието.

Той се нарича „главен антиоксидант“, тъй като е в състояние да „рециклира“ други антиоксиданти, като витамин С и Е, алфа-липоева киселина и коензим Q10. Неговият прием перорално винаги е бил спорна тема и е оставен настрана, тъй като човешкото черво съдържа значителни количества ензим гама-глутамилтрансептидаза, което разгражда голяма част от погълнатия глутатион, така че поглъщането дори на големи количества глутатион или други прекурсори не води до значителни резултати, които биха могли да се сравнят или да започнат по пътя на инжектиране.

GLR ® е ново поколение редуцирана глутатионна добавка, която комбинира две конкретни стратегии, които са подобрили абсорбцията и бионаличността на този скъпоценен антиоксидант, като ефективно възобновяват своята перорална версия. GLR ® е формулиран в сублингвални таблетки, съдържащи намален Setria-Glutathione, специална формула, патентована от японската мултинационална компания Kyowa Hakko. Едно важно проучване, публикувано в European Journal of Nutrition, разкрива, че дневното добавяне на Setria ® глутатион увеличава глутатионните резерви с 30-35% за 6 месеца.

Университетското училище по медицина в Пенсилвания, д-р Джон Р. Ричи младши, професор по обществено здраве и фармакология. Д-р Ричи изследва глутатиона повече от 25 години, като обръща особено внимание на способността на глутатиона да се бори с оксидативния стрес.

В рамките на научната общност е известно, че глутатионът е една от основните протективни молекули в тялото. От дълго време се обсъждаше дали нивата на глутатион биха могли да се допълнят или не чрез приемане на орален глутатион и липсват клинични данни.

Това съобщава д-р Ричи. Изразът на изследователя е значителен:

Сега имаме доказателства, които да илюстрират потенциалните предимства на глутатиона.

Изследването измерва ефекта на добавяне на глутатион към Setria ® върху нивата на глутатион при 54 здрави възрастни на възраст между 28 и 72 години. Група от пациенти получава 250 mg/ден, втора група 1000 mg/ден и трета група 470 mg/ден плацебо. Нивата на глутатион се измерват в продължение на шест месеца в различни части на кръвта, включително еритроцити (червени кръвни клетки) и лимфоцити (бели кръвни клетки) и в лигавиците в бузите.

Проучването показва, че при двете дози нивата на глутатион в кръвта се повишават след един, три и шест месеца в сравнение с изходните нива. След шест месеца средните нива на глутатион са се увеличили с 30-35% в еритроцитите, плазмата и лимфоцитите и 260% в устната лигавица в групата с високи дози.

Друг фактор, който трябва да се има предвид, е, че изследването показва, че дневното приемане на доза от 1000 mg/ден увеличава функционалността на NK лимфоцитите с повече от два пъти на всеки три месеца. НК лимфоцитите са ключови средства за нормалното функциониране на имунната система, тъй като бързо идентифицират и убиват анормални клетки. Това удвояване на цитотоксичността на NK клетките означава, че NK лимфоцитите са два пъти по-ефективни при елиминирането на анормални клетки, като тези, които страдат от вирусни или туморни инфекции. Вторичният анализ на данните също така показа, че дневното добавяне на 250-1000 mg от патентованата формула Setria ® може да доведе до силно намаляване на оксидативния стрес за 6 месеца.“

БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ, БРОКОЛИ - ОСНОВНА СУРОВИНА В GLR - ГЛУТАТИТИОН
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ
- глутатионът е необходим за оптималното функциониране на клетките и метаболитните процеси
- забавя стареенето
- облекчава дискомфорта в ставите и мускулите
- подпомага изхвърлянето на отровите от организма
- засилва имунната система
- детоксикира черния дроб и бъбреците
- подобрява състоянието и вида на кожата
- намалява вредното въздействие на ежедневния стрес
- подобрява физическата издръжливост и възстановяването на мускулите
- увеличава концентрацията и капацитета на паметта
Споделен опит на Белчо Христов.
ПРИЛОЖЕНИЕ В ДИЕТИТЕ

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

Редовното включване на гореизброените храни в ежедневното ни меню ще ни набави не само редица други полезни хранителни вещества, но и най-мощният антиоксидант – глутатион. Различни проучвания показват една много интересна особеност по отношение усвояванетона глутатиона от храната. Доказано е, че има различни фактори, които нарушават механизмите на всмукване на глутатиона в храносмилателния тракт. Сред тези фактори са залежаването и проблемите със съня.

Затова, за да се постигне оптимален ефект от хранителния режим с повишен прием на глутатион, необходимо е той да се съчетае с практики за подобряване на съня и повишаване на физическата активност. Същото важи и по отношение стимулирането естествената способност на организма да си синтезира сам глутатион.

Както стана ясно глутатионът е във всяка една клетка, но най-високите негови концентрации са в черния дроб, сърцето и мускулната тъкан. Бързо се синтезира в бъбреците, черния дроб, стомашно-чревния тракт и други тъкани.

Глутатионът обезврежда директно реактивните форми на кислорода, добре познати като свободни радикали. Това му качество го прави може би най-мощния познат до момента антиоксидант, който забавя процесите на стареене в тялото. Глутатионът обезврежда и изхвърля токсини, метаболити на лекарства и тежки метали. Тъй като бъбреците и черният дроб са най-изложени на действието на различните отрови, нормално нивото на антиоксиданта е най-високо в тях.

Глутатионът действа и като имуностимулант, помагайки за образуване на фагоцити и лимфоцити – двата основни вида клетки в имунната система. Функциите на глутатиона съвсем не свършват дотук. Той отговаря за транспортирането и действието на някои важни аминокиселини и витамини като С и Е. Глутатионът регулира функции като синтез на различни протеини и ДНК, както и активирането и регулирането на различни ензими в тялото.

При някои белодробни заболявания като Хобб и бронхит, именно глутатионът предпазва белите дробове от окислителните процеси като намалява секрецията и облекчава болестни симптоми.

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Подобно на останалите антиоксиданти основната роля на гултатион е да защитава клетките от свободните радикали. Когато в тялото има сериозен недостатък на глутатион, човек е изложен на повишен риск от сърдечно-съдови болести, възпалителни проблеми, дисфункция на черния дроб, мускулна умора, рак и заболявания, характерни за хора в напреднала възраст като Алцхаймер и Паркинсон.

За разлика от останалите антиоксиданти, глутатион е вътреклетъчен, което означава, че той съществува в самата вътрешност на клетките, което му дава уникалната възможност да увеличава активното действие на другите антиоксиданти. Казано по друг начин – глутатионът не само дава собствените си ползи за здравето, но и оптимизира ползите за здравето на останалите антиоксиданти. Поради тази причина много често глутатионът се нарича главен антиоксидант.

Приемайте GLR на Yamamoto Nutrition винаги при нужда и задължително през студените месеци в година. Селенът и добавеният витамин Ц в продукта, са амплифлаери. Редовната консумация на 1 дъвчаща таблетка всеки ден, ще предизвика описаните до тук ползи в организма ви.

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

GLR ® се формулира в бързо разтварящи се сублингвални таблетки (дъвчащи), където сетриа-глутатионът бързо ще се абсорбира от сублингвалния приток на венозна циркулация на висшата вена кава, заобикаляйки чревната активност на гама-глутамилтрансферазата (абсорбцията се получава на устната кухина, което прави този продукт усвоим!) и избягвайки ентероцита метаболитната авидност и прескачане на чернодробния филтър, предотвратявайки първия метаболизъм на черния дроб, който до голяма степен дезактивира молекулата, като си спомня, че хепатоцитите са особено богати.

Има проучвания при хора, които показват, че абсорбцията на глутатион значително се увеличава, когато се държи в устата между небцето и езика, което прави възможно приемането на глутатион перорално (1-3 пъти дневно), което може да доведе до серумни и клетъчни концентрации до нормални нива след няколко часа, без непременно да се налага да преминават през инжекционния път, за да се осигури ефективна бионаличност.

Възползвайки се от най-новите изследвания в тази насока с GLR ®, перлидуалната абсорбция по този начин се превръща в алтернативен път за бързо приложение и най-вече по-ефективен от много слабо абсорбираните препарати, създадени в миналото, за да се подсили или възстановяване на оптималните нива на ценния централен елемент на антиоксидантната отбранителна система на тялото – и всичко това на достъпна цена.

Още продукти с антиоксидантна защита:

СРАВНИТЕЛНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА СПРЯМО ДРУГИ

Продуктът е без аналог до момента и няма как фактически да бъде сравнен с друг от своя клас!

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „GLR (ГЛУТАТИОН) – YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории