GLUTAMASS POWDER (Л-ГЛУТАМИН)- YAMAMOTO NUTRITION

Ревю на Белчо Христов
Разпродажба!

GLUTAMASS POWDER (Л-ГЛУТАМИН)- YAMAMOTO NUTRITION

47.99 лв.

Yamamoto ® Nutrition Glutamass POWDER е хранителна добавка на основата на чист L-глутаминов прах. Glutamass POWDER е добавка с глутамин, подходяща за спортисти, които предприемат физически дейности, които изискват интензивно мускулно натоварване.

Изчерпан

E-mail, за да ТЕ информирам при наличност:

Описание

АНАЛИЗ ВЪРХУ ПРОДУКТЪТ GLUTAMASS POWDER

Глутаминът е вид аминокиселина, действащa като градивeн елемент на протеините. При стрес нивото на глутамин в тялото намалява. Глутаминът укрепва имунната система и подобрява функциите на храносмилателната система. Глутаминът помага за производството на антиоксиданти, осигурява оптимален киселинно-алкален баланс на организма, помага за детоксацията на клетките.

Дефицит на глутамин в тялото се получава при умора, храносмилателни проблеми, стрес, невъзможността за генериране на достатъчно енергия. Глутаминът е вид аминокиселина, действащ като градивните елементи на протеините. При стрес нивото на глутамин в тялото намалява.

Ето кои са храните, съдържащи голямо количество глутамин:

 • червените меса – съдържанието на глутамин е доста високo
 • карантии – черен дроб, бъбреци, мъзк и черва са много добър източник на глутамин
 • риба и морски дарове – рибата, както и скариди, калмари и други морски дарове са с най-големият източник на глутамин
 • птиче месо – пилешкото и пуешкото са богати на аминокиселини и глутамин

Около 60% от аминокиселините са л-глутамин, чиято основна молекулна маса се произвежда в човешкото тяло. Глутаминът е жизнено необходим за организма ни, тъй като от него зависи правилното функциониране на всички системи!

 • зелени листни зеленчуци – мнозинството от зелените листни зеленчуци са богати на глутамин. В суровите зеленчуци се съдържа дори по-голямо количество глутамин. Това са зеленчуци като сурово зеле, суров спанак, брюкселско зеле, прясно цвекло
 • бобови растения – бобови растения като соя, грах и леща са с високо съдържание на протеини и глутамин
 • други храни, които са богати на глутамин – пшеница, житo, киноа, кафяв ориз, просо, черупчести ядки, бадеми, шам фъстък, орехи, тиквените семки, слънчоглед, фъстъци и фъстъчено масло.

Действието на глутамина върху процесите в тялото изглеждат така:

 • намаляване на интензивността на катаболните процеси
 • повишение на устойчивостта на организма
 • повишение на количествата на гликоген и хормона на растежа
 • балансиране на нивото на Ph

БИОЛОГИЯ НА АКТИВНИТЕ СЪСТАВКИ

Първата причина, поради която глутаминът е специална аминокиселина, е именно защото се произвежда от тялото в случай на нужда от други аминокиселини (аргинин, орнитин и пролин) в скелетните мускули, където присъства в голямо изобилие (60%), но съхранява се и в червата, белите кръвни клетки и бъбреците.

Регулация и синтез на протеини

Глутаминът е замесен в регулирането и синтеза на протеини, като опора за мускулния катаболизъм по време на фази, в които тялото е било подложено на стресови ситуации, като например интензивна тренировка, където се използва от мускулите по-бързо, тъй като глутаминът действа като азот и донор на въглерод и това е важен елемент за формирането и поддържането на мускулатурата.

Мускулен и клетъчен уголемител

Глутаминът насърчава навлизането на вода, аминокиселини и други вещества в клетките (не забравяйте, че хидратираната клетка е клетъчен анаболизъм). Това е една от водещите причини глутаминът да се приема за спортна употреба поради силните си хидратиращи клетки, които също значително влияят на увеличаването на гликогенните запаси. Глутаминът също добавя активна стойност към употребата на BCAA (вижте повече за аминокиселините с разклонена верига тук), по-специално на важния левцин.

Имунна система

Глутаминът е синергист и подкрепя въздействието на лимфоцитите, което не е малък подвиг за обикновените неспортуващи и спортуващи, които, особено в периоди на претрениране и стрес или по-малко приемани калории, могат да доведат имунитета си до срив!

Детоксикация на амоняк

Глутаминът е истински преносител на нетоксични амино групи, които могат да преминават през клетъчните мембрани. Така навлиза в кръвообращението и достига до черния дроб, където чернодробните митохондрии освобождават своята аминогрупа, която се превръща в NH4+ или амониев йон. Амониевият йон е токсичен за клетките в тялото и по-специално за мозъка. В черния дроб NH4+ е включен в нетоксичната молекула на уреята. Уреята, произведена от черния дроб, се транспортира чрез кръвта към бъбреците за отделяне на урина.

Регулатор на кръвната pH

Глутаминът действа косвено като „буфер“, тоест е като вещество за буфериране на киселинността. Глутаминът се използва от бъбреците за синтезиране на амоняк. Амонячните молекули спонтанно приемат протони, които се екскретират, като амониеви йони, и по този начин екскрецията на амоний елиминира протоните, смекчаващи ацидозата. Когато pH на кръвта е ниска като стойност, глутаминът се извлича от мускулите за възстановяване на хомеостазата. Това е причината, поради която ацидозата причинява освобождаването на мускулен глутамин. След като достигне до бъбреците, глутаминът се превръща в бикарбонат. Аргументът за баланс в киселинно-алкалната среда, която е много популярна през последните 1-2 години, включва идеята, че като се приема добавка с глутамин е възможно да се балансира рН, докато се щади мускулният глутамин.

Церебрално ниво на въздействие

Глутаминът осъществява стимулираща дейност в мозъка. Глутаминът е в състояние да проникне през кръвно-мозъчната бариера и след това да влезе в мозъка, където се превръща в глутамат, най-важният и разпространен възбудителен невротрансмитер в централната нервна система. Прекомерните нива на глутаминова киселина, образувани от метаболизма на нервната система, могат да бъдат токсични за невроните.

Поява на нежелателни процеси в организма, при употреба на глутамин не са открити в лабораторни условия, дори при завишени дози от него.

Хормоно-стимулаторни въздействия

До скоро съществуваше схващане, че глутаминът пряко влияе върху синтезата на растежен хормон и тестостерона. Тези скорошни открития, за увеличението на системните хормони, предизвикано например чрез глутамин и фитнес упражнения, няма корелация с повишената хипертрофия, сила и синтез на протеини.

Тези факти, съчетани с несъществените резултати, получени от дългосрочното добавяне на глутамин във връзка с упражненията с тежести, биха били допълнително потвърждение за липсата на ефикасност на глутамин при тези обстоятелства. Следователно този „мит“ се разсея. По-скоро антикатаболната му роля, играя пряко върху друг хормон – кортизол!

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ПРОДУКТА

 • със глутамин постигате чисто изграждане на мускулите
 • със глутамин имате гарантирано увеличаване на силата
 • със глутамин имате изчистване мазнините, с превес на мускулната маса
 • със глутамин се постига предотвратяване на претоварването, в резултат на физическа дейност или фитнес тренировка
 • със глутамин се поддържа имунната система в стабилно състояние
 • със глутамин имате повишено хидриране на клетките
 • със глутамин подобрявате нивата на кръвна захар
 • със глутамин спортните резултати ще са винаги по-добри
 • със глутамин се възстановяват хора след операции
 • със глутамин, ще имате по-добра мозъчна дейност, дори при ниски въглехидрати и диети с подобен характер

НАЧИН НА УПОТРЕБА И ПРИЕМ

Строги ограничения в употребата на глутамина няма. По време на тренировка, тялото изпитва остър недостиг на глутамин, така че е добре да не се намаляват дозите. Употребата на занижени дози просто не носи осезаеми ползи.

Приемането на глутамин извън тренировъчния процес се извършва с вода или сок (2 чаени лъжички или 10 грама на една чаша течност), два пъти на ден: сутрин на празен стомах и вечерта преди сън. Допълнително по една доза преди и след тренировка.

L-глутаминът не заменя, а само допълва пълноценна на хранителни вещества диета. Също така, за да си пазим здравето е необходимо да се следят условията на съхранение на продукта и опаковката да се държи на сухо място. В противен случай глутаминът ще се разпадне на амоняк и пироглутаминова киселина, които не са полезни за организма.

ЗАЩО ДА ЗАЛОЖИТЕ ТОЧНО НА ТОЗИ ПРОДУКТ – ПРИЧИНИ И ПОЛЗИ

Една опаковка ви осигурява 120 фармацевтично чисти дози, с доказано въздействие и усвояване на всички описани до тук ползи на глутамина.

Още продукти със глутамин:

СРАВНИТЕЛНА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА СПРЯМО ДРУГИ

Продуктът е без аналог до момента и няма как фактически да бъде сравнен с друг от своя клас!

© АВТОРСКИ ПРАВА ВЪРХУ ТЕКСТОВИ, СНИМКОВ И ВИДЕО МАТЕРИАЛ

Белчо Христов е биолог консултант на Yamamoto Nutrition – България. Всеки тексови, снимков и видео материал за всички ревюта на продукти Yamamoto Nutrition са със запазени авторски права. Абсолютно забранено е използването им в други сайтове и социални мрежи!

Компания

Yamamoto Nutrition

Yamamoto Nutrition е Италианска компания, която работи само с японски суровини! Продуктите им са хранителни добавки от най-висок клас, които се произвеждат в Италия. Хранителни добавки Yamamoto можете да намерите тук на най-ниски цени, без компромис в качеството.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „GLUTAMASS POWDER (Л-ГЛУТАМИН)- YAMAMOTO NUTRITION“

Най-рейтингови продукти

Продуктови категории